img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Openingstijden zomer

Tijdens de zomerperiode hebben de Almeerse bibliotheken iets andere openingstijden:
* Bibliotheek Stad is t/m 5 september op zondag gesloten
* De bibliotheken in Buiten en Haven zijn t/m 12 augustus dinsdags gesloten
* Bibliotheek Poort is open op de gewone openingstijden.
img
Lees verder
img

Openluchtfilm 2021: stem op je favoriete film!

Ook dit jaar organiseren De Nieuwe Bibliotheek en Corrosia Theater, Expo & Film weer samen een filmvertoning in de openlucht op de Markt in Almere Haven. Welke film we op vrijdag 27 augustus gaan draaien is aan jou! Tot en met 31 juli kun je hier online je stem uitbrengen via een poll. Je kunt kiezen uit de films The Peanut Butter Falcon, Moonlight of Call Me by Your Name. Op onze website vind je meer informatie over de films.
img
Lees verder
img

The Best of IDFA on Tour

The Best of IDFA on Tour zijn de vier prijswinnende films die door de jury’s van het International Documentary Filmfestival Amsterdam, IDFA, zijn bekroond om hun uitmuntendheid, omdat ze urgente verhalen vertellen of omdat ze je op een bijzondere manier raken. Het programma bestaat uit drie lange documentaires en een korte film. Allemaal op één dag te zien in het filmhuis van de bibliotheek.
Stad, zaterdag 31 juli, 10.30 uur
img
Lees verder

Jeugdactiviteiten in de bibliotheken

Benieuwd wat we de komende week voor leuke activiteiten in de bibliotheken organiseren? In Haven en Buiten kun je zwevende bloesems en stoeiende vlinders (5+) knutselen , in Stad kun je genieten van de film Sia, de Rebelse Bosfee (6+), een anti-aardbevingsmachine bouwen (7+) en bij Programmeren en proberen (6+) aan de slag met LEGO WeDo2.0, Ozobot en Osmo. En natuurlijk zijn er ook weer de gezelligste voorleesfeestjes met een leuke activiteit na afloop. Kijk op de website voor alle activiteiten.
Lees verder
img

Inloopspreekuur Leerwerkloket

Ben je toe aan een nieuwe stap in je loopbaan? Of ben je op zoek naar om- of bijscholingsmogelijkheden? Ga dan eens langs bij het inloopspreekuur van het Leerwerkloket Flevoland in de nieuwe kamer op de 2e etage in bibliotheek Stad. De aanwezige adviseurs hebben veel kennis van de regionale arbeidsmarkt en opleidingsmogelijkheden en bieden kosteloos persoonlijk scholings- en loopbaanadvies.
Stad, elke dinsdag, 9.00 – 12.00 uur
Lees verder
img

Behind the scenes: Peter

Hoi, mijn naam is Peter, 37 jaar, woonachtig in het altijd mooie Amersfoort. Via Actacom ben ik als systeembeheerder aan het werk bij De Nieuwe Bibliotheek en FlevoMeer Bibliotheek. Ik houd me voornamelijk bezig met alle apparaten die via het netwerk (bedraad of draadloos) zijn verbonden. Hierbij kun je denken aan de selfservicebalies, narrow casting schermen en openbare Wifi voor het publiek. Op de achtergrond zorg ik er natuurlijk ook voor dat de hele kantooromgeving blijft draaien, zodat mijn collega's de bezoekers en leden zo goed mogelijk kunnen blijven helpen met alle mogelijke digitale middelen.
img

Vacatures: vrijwilliger medialab en Bibliotheek aan Huis

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor ons medialab en voor de nieuw dienstverlening Bibliotheek aan Huis. De vrijwilliger in het medialab begeleidt o.a. workshops op het gebied van programmeren en robotica. Voor Bibliotheek aan Huis zoeken we vrijwilligers die bij leden, die door mobiliteitsproblemen niet zelf naar de bibliotheek kunnen komen, thuis boeken en andere media bezorgen en ophalen.
Lees verder
img

Film: Le Sorelle Macaluso

Vijf Italiaanse zussen, in drie verschillende fases van hun leven, wonen in een appartement in Palermo en leven van de duiven die ze houden en verhuren voor evenementen. Hun fijne jeugd wordt verstoord als één van hen plotseling overlijdt.
Stad, vrijdag 30 juli 16.00 en 19.45 uur, dinsdag 3 augustus 19.45 uur, woensdag 4 augustus 11.00 uur.
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden