Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 1 oktober 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Overeenstemming over derdenverklaring NOW 1
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, NBA, NOAB, RB en SRA zijn het eens geworden over de derdenverklaring die vereist is voor ondernemers en organisaties die in het kader van de NOW 1 een voorschot van € 20.000 tot € 100.000 hebben aangevraagd of een uiteindelijke subsidie tussen de € 25.000 en € 125.000 zullen […]
Lees verder »
Alle voorwaarden en wijzigingen NOW 3 bekend
Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft woensdag een brief met wijzigingen en precieze randvoorwaarden van de NOW in het nieuwe subsidietijdvak naar de Tweede Kamer gestuurd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Leergang Fraude en non-compliancy

27 oktober, 10 & 24 november 2020, 12 & 28 januari 2021 • Nieuwegein • PE 30

Deze leergang geeft de openbaar accountant handvatten en verdieping om in geval van non-compliancy of zelfs fraude, vanuit vaktechnisch en juridisch perspectief de juiste afwegingen en keuzes te maken. Meld u nu aan voor deze cursus.

.

Lees verder »
KPMG brengt EY verder in de problemen in Wirecard-zaak
Al vier jaar voor de implosie van het Duitse betaalbedrijf Wirecard sloeg een klokkenluider bij EY alarm over mogelijke fraude en omkoping. De inmiddels voortvluchtige voormalige Wirecard-directeur Jan Marsalek stopte de kwestie na een intern onderzoek door EY echter in de doofpot.
Lees verder »
Afscheidsinterview Frans Heitling | ‘Een MKB-accountant die niet luistert is zo uitgepraat’
Frans Heitling gaat per 1 oktober van zijn pensioen genieten en neemt afscheid als hoofdredacteur van Accountancy Vanmorgen. Hoe kijkt hij terug op zijn jaren in de accountancy en hoe staat de sector er nu voor?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscaal Vanmorgen: actuele fiscale opleidingen ook voor jou!

Fiscaal Vanmorgen, onderdeel van MOCuitgevers verzorgt fiscale opleidingen voor accountants, belastingadviseurs en fiscalisten. Altijd maximaal 15 deelnemers per groep waardoor veel interactie mogelijk is. Er is veel aandacht voor jouw praktijkvragen. Dit format zorgt voor een goede kwaliteit en hoge waarderingen (8+) van onze opleidingen.

Lees verder »
Download | AV-magazine met o.a. de top 30 accountantskantoren
Heb je vorige week niet kunnen deelnemen aan een van de sessies tijdens de online AV-week? Niet getreurd. In ons digitale magazine komen alle onderwerpen die zijn besproken uitgebreid aan de orde. Zoals de top 30 accountantskantoren, de trends en ontwikkelingen in accountancyland en het Belastingplan 2021. Download hem hier.
Lees verder »
Administratiekantoor AD Administratie onder de loep bij Opgelicht?!
Het Lelystadse administratiekantoor AD Administratie van ‘boekhouder’ Aurora Doeven staat er niet al te best op. TV-programma Opgelicht?! van AVROTROS besteedde deze week uitgebreid aandacht aan Doeven en haar zakelijke activiteiten, die volgens velen bepaald niet door de beugel kunnen.
Lees verder »
Uitstel vermogenstoets Tozo tot april 2021
De beperkte vermogenstoets in de Tozo wordt uitgesteld tot 1 april volgend jaar, meldt staatssecretaris Van ’t Wout van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Premier Rutte kondigde maandag al aan dat het kabinet zou gaan proberen om de vermogenstoets die per 1 oktober zou worden verbonden aan de Tozo-regeling te schrappen, maar het was niet zeker […]
Lees verder »
Wilbert Geijtenbeek volgt Frans Heitling op als hoofdredacteur AV
Wilbert Geijtenbeek gaat Frans Heitling opvolgen als hoofdredacteur van Accountancy Vanmorgen. Heitling was vijftien jaar lang hoofdredacteur van Accountancy Nieuws en later Accountancy Vanmorgen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Samenwerking Fiscount FinancieringsService en Capsearch

Fiscount FinancieringsService en het financieringsplatform Capsearch bundelen vanaf 1 oktober hun krachten. Onderdeel van de samenwerking is de inzet, voor de bij Fiscount aangesloten kantoren, van een unieke tool: ‘Leadgenerator’. 

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Belastingdienst: minder boekenonderzoek, druk met soepeler uitstelbeleid
Emotioneel einde laatste zittingsdag Imtech-zaak
Meer omzet, minder winst bij EY Nederland
Beslag- en executierecht wordt gefaseerd herzien
OPLEIDINGEN
Accountancy Tour webinar 2: Hoe Kantoor Gemak je helpt om eenvoudig de voortgang van projecten bij te houden 
Unit4 Bedrijfssoftware
6 oktober 2020
De aangifte erfbelasting uitgediept
Fiscount
11 november 2020
MODERNE BEDRIJFSADMINISTRATIE (MBA)
HAN
1 december 2020
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN