P&O nieuws: strategische personeelsplanning

10 maanden geleden


Text only:

Strategische personeelsplanning
Bekijk de online versie van dit bericht.Accountants

»

Fiscaal

»

Corporate Finance

»

Pensioen

»

Personeel & Organisatie

Column: Hoe strategische personeelsplanning het succes van uw organisatie kan bepalen
Het is een trend, één van de belangrijkste topics voor 2018 in ons vakgebied. Deze keer een trend die ons vanuit een heel ander perspectief inzichten en handvatten geeft om onze klant te helpen een stap te zetten in het succes van de organisatie. We hebben het deze maand over het thema ‘strategische personeelsplanning’, misschien wel interessanter voor u als mkb-ondernemer dan het in eerste instantie klinkt.
Niet roosteren maar anticiperen
Voor alle duidelijkheid: we hebben het bij strategische personeelsplanning niet over het roosteren van uw personeel, maar over het anticiperen op bewegingen in en buiten uw organisatie.
Lees verder »
Tips van onze adviseurs
Dorianne Oerlemans, HR-adviseur/Trainer/Coach:
Strategisch uw personeel plannen? Breng dan eerst de ambitie van uw organisatie in kaart.
”Waar wilt u met uw organisatie over 5 jaar staan?’. Stelt u zichzelf dan de volgende twee vragen: 1) Hoe gaat u naar deze ambitie toewerken? En 2) wat en wie heeft u daarvoor nodig? Het is soms lastiger dan u denkt om constructief antwoord te geven op deze vragen. Onze adviseurs kunnen met u meedenken op niveau van organisatieontwikkeling. Wij adviseren en begeleiden u vervolgens bij het vertalen naar een praktische invulling. Hiermee slaan we de brug naar uw personeel. Met strategische personeelsplanning maken we samen met u een analyse van het huidige personeelsbestand in relatie tot het personeel dat nodig is voor de toekomst c.q. bedrijfsambitie. Zo wordt uw bedrijfsambitie vertaald naar de dagelijkse werkpraktijk.
Rob Commandeur, HR-adviseur:
Maak uw ‘onderbuikgevoel’ tastbaar.
“Als de droom helder is en de strategie ook, hoe weet u dan wie er bij kunnen dragen aan het realiseren van deze droom? De ervaring leert dat veel ondernemers deze selectie maken op basis van het bekende ‘onderbuikgevoel’. Dit is echter niet tastbaar en sterk afhankelijk van de persoonlijkheidsvoorkeuren van de ondernemer zelf. Onze adviseurs helpen u dit ‘onderbuikgevoel’ tastbaar maken, door inzicht te geven in de verschillende persoonlijkheden, werkzaam binnen in uw bedrijf. Zo kan de diversiteit binnen uw bedrijf optimaal benut worden en weet u precies wat voor type werknemer u nog nodig heeft om het team te creëren die u gaat helpen uw droom te verwezenlijken.”
Klantcasus
Maak een professionaliseringsslag op HR gebied!

In 2017 is Hydrozorg Interieurbeplanting hard gegroeid. Door de groei ontstonden vraagstukken op het gebied van personeel en organisatie. Volgens directeur Erwin Dek was de tijd rijp om te starten met het traject strategische personeelsplanning. In september 2017 is dit traject gestart in samenwerking met Schipper P&O adviseur Mattinja Oostdijk.    
Hydrozorg verzorgt interieurbeplanting door heel Nederland. Dit betekent dat medewerkers soms 7 à 8 weken niet op kantoor aanwezig zijn, maar actief zijn op projecten door heel het land. Ook door de groei werd het voor Erwin het steeds lastiger om te weten hoe het met de mensen gaat en wat er speelt. 


Lees verder »
Wet- en regelgeving
Met de ingang van de Wet Werk en Zekerheid is vanaf 1 juli 2015 de scholingsplicht voor werkgevers expliciet vastgelegd in de wet.
 
Artikel 7: 611a van het Burgerlijk Wetboek vermeldt dat de werkgever de werknemer in staat stelt scholing (opleidingen en/of cursussen) te volgen die noodzakelijk is voor de uitoefening van zijn/haar functie.
 
Dit artikel geeft aan dat u als werkgever verplicht bent zorg te dragen voor een betere inzetbaarheid van de werknemer binnen uw onderneming. Dit betekent concreet dat u verplicht bent om uw werknemers opleidingen en/of cursussen te laten volgen, die erop gericht zijn om de arbeidsovereenkomst voort te zetten als de functie van de werknemer komt te vervallen of wanneer de werknemer niet langer in staat is zijn/haar functie uit te oefenen.
Lees verder »
Leestip
Inspiratiekalender 2018 - Met wijsheden van Stephen Covey, Daniel Kahneman, Alain de Botton
 
Steeds meer streven we ernaar bewust de juiste keuzes te maken die ons leven de waardevolle invulling geven waar we zo naar verlangen. Hierbij kan iedereen wel wat hulp gebruiken. De 'Inspiratiekalender 2018' biedt iedere dag een kort moment om even uit te stijgen boven de dagelijkse beslommeringen, met inzichten die soms uit verrassende hoek komen en altijd waardevol zijn.
 
De inspiratiekalender bestellen »
Winactie!
Wij geven één exemplaar van de inspiratiekalender 2018 weg. U maakt kans op deze inspiratiekalender door op onze Facebookpagina de leestip te liken en onze pagina te volgen.
Ga naar Facebook »Accountants

»

Fiscaal

»

Corporate Finance

»

Pensioen

»

Personeel & Organisatie

 

Over Schipper


Nieuws


Vestigingen & Contact


Downloads


Links


Disclaimer© 2011 - 2018

Schipper Groep


Aanmelden

   |   

Voorkeuren aanpassen

   |   

Afmelden

schippergroep.nl

Categorieën: Belastingen Diensten | Vakmensen Financieel Raadgevend Zakelijke goederen
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder 7 t/m 13 jaar

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018