Springer's paasbrunch Culinair genieten met het hele gezin! Op 1ste paasdag, zondag 1 april, organiseert Brasserie Springer van 11.30 tot 14.30 een paasbrunch. De volwassenen gaan heerlijk uitgebreid brunchen in onze Brasserie en de kinderen gaan spelen in BOVEN Springer met een animatieteam onder leiding van een gediplomeerd begeleidster. Kijk snel op onze website voor het 3-gangenmenu.
Paasdiner Brasserie Springer is op 1ste en 2de Paasdag voor het diner geopend. Op 1ste en 2de Paasdag is Brasserie Springer geopend voor het diner. Wij serveren een heerlijk Lentemenu, 3-gangen voor € 34,50 en natuurlijk onze a la carte gerechten. Kijk snel op onze website voor het 3-gangen Lentemenu.
Springer Smaakt is een culinaire ontdekkingstocht langs onze nieuwste creaties op het gebied van wijn en spijs.
Een gezellige wijn- en spijsproeverij waarbij u culinair geniet én nieuwe kennis opdoet over het combineren van de juiste wijn bij bijzondere gerechten.
De avond begint met het leukste wat er is: wijn proeven! Gastronoom-sommelier Margot Boerefijn en Sous-chef Jelmer Mourik en vertellen u alle ins en outs van de nieuwe gerechten en wijnen. U leert zo wijn te proeven en ontdekt een rijkdom aan smaak. Hierna gaat u aan tafel en serveren wij 5 unieke gerechten met daarbij de geselecteerde wijnen. U kunt uiteraard ook halve glazen wijn bestellen.
Datum: vrijdag 13 april Kosten: 5-gangen menu € 34,50
Het menu
Vegetarische amuse Huisgedroogde tomaat met pesto met erwtjes en chips van roseval aardappel.
*****
Tartaar van dorade Tartaar van huisgerookte dorade met mayonaise van dille en piccalilly schuim.
*****
Kwartelbouillon Bouilion van kwartel en gekarameliseerde uien en Madeira.
*****
Lamsrump Lamsrump met hummus van aubergine, zachte geitenkaas en jus van mosterd en dragon.
***** Ananas Ananas gemarineerd met Szechuanpeper, mascarpone van witte chocolade en citroenijs.
Tijden & Programma: 17.30 Inloop en welkom door Margot Boerefijn en haar team
18.00 Proeverij met gastronoom-vinoloog Margot Boerefijn en Chef Jelmer Mourik
19.00 Aan tafel! Genieten van 5 gerechten met de geselecteerde wijnen
Het is weer bijna lente: de dagen worden langer, de vogels fluiten als je wakker wordt en in de bomen verschijnen bloesem & knoppen! Tijd voor een lentekaart!
Hollands lam
Lams rump, het smaakvolste stukje vlees van het lam ~ lams rump is werkvlees en wordt voorgegaard en medium plus gebakken voor de perfecte structuur en smaak ~ hummus van gepofte aubergine ~ zachte geitenkaas ~ courgette rolletjes ~ mosterd-dragon saus. Boutje met lente kriebels Eendenbout uit de Loire streek, ouderwets gegaard met eendenvet en krokant geserveerd uit de oven ~ stamppot van rode linzen, rucola, lente uitjes en gewelde veenbessen ~ saus van sinaasappel en rozemarijn.
Brasserie Springer is het groenste restaurant van de Krimpenerwaard! Brasserie Springer gaat een vervolg geven aan de vegetarische maand van afgelopen februari. De reacties waren zo positief dat wij op de nieuwe menukaart weer een vegetarisch 5-gangenmenu voor € 34,50 gaan presenteren. De gerechten zijn ook los te bestellen. Kijk op onze menukaart wat wij te bieden hebben.
De dagschotel is vanaf dinsdag tot en met donderdag te bestellen tegen de aantrekkelijke prijs van €13,50 of €15,00. Dinsdag 27 maart t/m donderdag 29 maart Uit Hongarije Hongaarse lamshachee € 15,00 Langzaam gegaarde lamsschenkel. Gestoofd met rode paprika. Aardappelpuree met kummelzaadjes. Gestoofde witte kool. Dinsdag 3 april t/m donderdag 5 april Uit Portugal Onbeperkt Piri Piri Kippie kluiven € 13,50 Piri Piri kippenvleugels. Frisse yoghurtsalade. Springer frieten. Huisgemaakte appelmoes. Dinsdag 10 april t/m donderdag 12 april Uit Argentinië Rundvlees Spies met chimichurri € 15,00 Spies van rundvlees op Argentijnse wijze met chimichurri kruiden. Gepofte aardappel met zure room. Groentespies met verschillende groenten. Dinsdag 17 april t/m donderdag 19 april Uit Spanje Tapasschotel€ 15,00 Gehaktballetjes. Iberico bitterballen. Pittig kippenpootje. Aardappel-chorizotortilla. Pittig lamsworstje. Tomatensalade en springer frieten.