|
|
|
Simpel & snel van Janneke Traybake met krieltjes, biet, knapperige kapucijners en tzatziki | Een goede traybake met krieltjes is precies wat je wilt na een drukke dag, niet? Tip van Janneke: 'Je kunt ook eerder beginnen met het maken van de traybake. Snijd of marineer de krieltjes met de biet en kapucijners een avond eerder en bewaar afgedekt in de koelkast.' | |
|
|
|
|
|
Terug in de tijd Lees dit interview uit delicious. 2013 met een piepjonge Joris Bijdendijk | In 2013 interviewde culinair journalist Mara Grimm vijf aanstormende topkoks, onder hen een 29-jarige Joris Bijdendijk. Piepjong, getalenteerd en vooral lekker eigenwijs. Zijn ambities? | |
|
|
|
|
Nu te koop! Joris Bijdendijk is gasthoofdredacteur Niemand minder dan chef Joris Bijdendijk (RIJKS) is in september gasthoofdredacteur van delicious. En daarin krijg je alle facetten van hem te zien: Joris als kok, als familieman en Joris met een missie. Je ontdekt zijn signatuurrecepten van RIJKS, maar ook zijn favoriete ontbijtrecepten voor zondagochtend thuis met zijn gezin. Hij deelt zijn tips en tricks en zijn favoriete adressen in binnen- en buitenland. Hij deelt zijn passie, zijn verhaal… Dit extra dikke bewaarnummer is nú overal te koop! Of bestel jouw delicious. en krijg 'm (binnen Nederland) zonder verzendkosten thuisgestuurd! | |
|
|
|
|
|
Zelfgemaakt = lekkerder! 6 falafel recepten | Maak eens zelf falafel van kikkererwten, bloemkool of zwarte bonen. Falafel is allang niet meer de gortdroge, knoertharde en vooral smaakloze balletjes waar vegetariërs jarenlang tot veroordeeld waren. Nu zijn ze krokant vanbuiten, luchtig en zijdezacht vanbinnen, en doorspekt met aromatische kruiden. | |
|
|
|
|
|
Werkt echt! Met deze truc blijven tomaten veel langer sappig | De laatste zomerdagen, en dus dé periode van het jaar om je nog even te goed te doen aan supersappige, volzoete tomaten. Dat is tenminste waar je op hoopt als je thuiskomt met een grote zak van de markt. Helaas blijven de tomaten zelden de hele week op hun hoogtepunt als het aankomt op textuur en smaak... | |
|
|
|
|
|
Van kappertjes tot trassi De favoriete ingrediënten van Joris Bijdendijk op een rij | ‘Het grootste deel van mijn keukenkastjes vul ik met ingrediënten waarmee ik ‘oomph’ aan mijn gerechten geef. Oomph staat voor vitaliteit in een gerecht, de punch’, vertelt Joris Bijdendijk aan delicious. Deze vijf ingrediënten heeft hij standaard in huis. | |
|
|
|
|
|
Comfortfood Vegetarische lasagne met paddenstoelen | Mocht je graag een vegetarische lasagne willen maken, dan is dit exemplaar met paddenstoelen hét perfecte recept. Met gedroogd eekhoorntjesbrood geef je lasagne een UMAMI-boost! | |
|
|
|
|
|
|
|