ELF Voetbal nieuwsbrief van 14-07-2020
Pakt Cristiano Ronaldo alsnog de ESM Gouden Schoen?

De strijd gaat al maanden tussen Robert Lewandowski en Ciro Immobile. Plotseling lijkt een derde er met het bot mee heen te gaan. Cristiano Ronaldo is volledig terug in de race om de ESM Gouden Schoen te winnen.


Lees verder
Hallvar Thoresen: “Stallone kon in ieder geval niet voetballen”

In de recordspecial uitgebreid aandacht voor Hallvar Thoresen, de buitenlander met meeste doelpunten in de Nederlandse competitie. De Noor was eind jaren zeventig en de jaren tachtig een sensatie op de velden. Hij maakte in totaal liefst 152 doelpunten. 

Lees verder
PANNA! 50: Jubileumnummer met Berghuis, Bergwijn, Ajax-aanwinst Antony en veel meer!

Cinquanta, Fünfzig, Fifty, cincuenta: vijftig dus. Het is feest bij PANNA! De vijftigste is er! Weer een superleuk nummer met interviews met Ajax-aanwinst Antony, vader Steven Bergwijn over zijn zoon Steven Bergwijn, Vitesse-toptalent Jesaja Mustapha, een quiz met Mark van der Maarel, Orestis Kiomourtzoglou geeft tips over ballen onderscheppen en waarom is Steven Berghuis de beste speler van Feyenoord?

Lees verder
Wanneer starten de Eredivisieclubs de voorbereiding?

De eerste clubs trainen weer in de richting van het nieuwe seizoen, dat van start gaat op 12 september. Een overzicht.

Lees verder
Nieuwe ELF Voetbal: extra dikke special over Nederlandse voetbalrecords

Iedere voetballer droomt ervan: een plek in de geschiedenisboeken. De nieuwe editie van ELF Voetbal is zo’n geschiedenisboek. Van de eerste tot de laatste pagina gevuld met Nederlandse voetbalrecords; daaronder verstaan we records door Nederlanders of in Nederland.

Lees verder
Sheffield United in topvorm: Deze ploegen haalden Europees voetbal direct na promotie

Sheffield United blijft verrassen in de Premier League. De club die in het afgelopen seizoen promoveerde naar het hoogste Engelse niveau versloeg zaterdagmiddag Chelsea met 3-0 en mag daardoor blijven hopen op Europees voetbal in het komende seizoen. Het is geen uitzondering dat een gepromoveerde club meteen meedoet voor Europees voetbal. ELF Voetbal zet de laatste clubs uit de Europese topcompetities die dit lukten voor je op een rij.

Lees verder
Interview Jan Jongbloed, voetbalrecordhouder: "Ik bracht eerst leesmappen rond"

Hij is de enige Nederlandse doelman die twee WK-finales keepte. Jan Jongbloed hield tevens het langst de nul in Oranje, is de oudste speler in de Eredivisie en werkte de meeste wedstrijden af in het betaald voetbal. Hij is zeker trots, maar daarbij blijft het ook. "Voor de populariteit van mijn sigarenzaak was het handig, maar eigenlijk hoefde die bekendheid van mij niet."

Lees verder