"Orgie in de NIOZ-haven! Het water leek vanmiddag wel melk!"
 
VIS Magazine
 
 
 
Limburgse haringkampioen Molenaar scoort
 
Op woensdagmiddag staat Volendammer Vishandel Molenaar op de markt in het Limburgse Echt. De afgelopen twee jaar won deze vishandel de nationale haringtest in Limburg. Het geheim van deze visverkoper schuilt in het ontdooiproces van de haring. Dat komt de smaak ten goede.
 
Lees verder
 
 
 
Texelse NIOZ-haven kleurt wit door voortplantende oesters
 
 
Afgelopen weekend zag het zeewater bij Texel er vervuild, wit en troebel uit. De oorzaak? Geen vervuiling maar de voortplanting van de oesters. De Texelse Sytske Dijksen zag het verschijnsel in de haven en deelde de foto's op Facebook met de opmerking 'Orgie in de NIOZ-haven'.
 
 
Lees verder
 
‘Nederlanders hebben niet door hoe weinig ze aan voedsel besteden'
 
Nederlanders overschatten hoeveel geld ze aan voedsel besteden. Dat leidt LTO Nederland af uit een steekproef afgenomen door onderzoeksbureau DirectResearch. Er zit een fors gat tussen het percentage van het huishoudinkomen dat een gemiddelde Nederlander denkt te besteden aan voedsel en het percentage dat we daadwerkelijk besteden.
 
Lees verder
 
 
 
 
 
 
Food100 bekend gemaakt
 
 
Wie zijn de voedselverbeteraars van vandaag en morgen? Het antwoord vind je in de Food100. Een jury stelt elk jaar een lijst samen met daarop 100 gevestigde leiders en aanstormend talent die zich dagelijks hard maken voor een beter en duurzamer voedselsysteem. Ook dit jaar is er weer een lijst. Deze wordt maandag 31 augustus bekend gemaakt.
 
Lees verder
 
FAK software werkt samen met Thuisbezorgd
 
FAK software is een samenwerking aangegaan met het bestelplatform Thuisbezorgd. Met deze koppeling kunnen vers ondernemers op een hele snelle manier de bestelling die voortkomen uit het Take Away platform verwerken.

 
 
 
Lees verder
 
 
 
 
Meer nieuws
 
 
 
Boeken
Over inpakken
 
In Over inpakken leren Meneer Wateetons en René Zanderink de lezer modern koken met klassieke en soms ronduit primitieve technieken. Ze laten zien hoe je aroma’s en smaken kunt creëren en behouden door eten in te pakken in klei, bladeren, groente, zout, hout, dierlijke materialen en de aarde zelf.
 
Lees verder
Magazine
Vismagazine 5 - 2020
 
Het thema van dit nummer van Vismagazine is haring/automatisering. Met onder andere:
  • Haringkoningin Anneke Ouwehand
  • Nieuwe koers Enkhuizer viswinkel
  • Limburgse haringkampioen Molenaar
  • Van haringkar tot rvs snijmeubel
  • Automatisering in de visverwerking
 
Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 ex. btw!
 
Abonneer nu!
 
In verband met de zomervakantie verschijnt de nieuwsbrief van VIsmagazine van 6 juli tot 31 augustus om de week in plaats van iedere week. 
 
 
Abonneren?
 
 
Bekijk het aanbod
Bedrijvengids
 
 
Bekijk het overzicht
 
 
Vismagazine
Huis ter Heideweg 13
3705 MA Zeist
Facebook
Twitter
LinkedIn
Flickr
 
 
Deze e-mail is verzonden naar: newsletter@newslettercollector.com
Je hebt deze e-mail ontvangen omdat je je hebt aangemeld voor deze nieuwsbrief
 
 
 
© 2020 Alea Publishers