Partij voor de Dieren nieuws: Stem op NGPF advertentie voor NRC Charity Awards!

2 jaren geleden


Text only:   Nieuwsbrief 2015 #9        Naar website   Webwinkel   Standpunten   Contactformulier
   

Beste nieuwsbrieflezer,  
Het zomerreces is bijna ten einde en we maken ons op voor een nieuw parlementair jaar. Veel zin om aan de slag te gaan voor dieren, natuur en milieu! Ik hoop dat je een fijne zomer hebt gehad.


Tijdens het reces hebben we niet stilgezeten. Zo was ik in juli op uitnodiging van het gemeentebestuur van Paredes de Coura, Noord-Portugal, gastspreker op de conferentie “Food choices for the future”. De Portugese burgemeester en wethouders wilden met deze conferentie het bewustzijn onder de Portugese bevolking vergroten en ruimte bieden voor mogelijkheden om mensen te stimuleren meer plantaardig te gaan eten. Daar wilde ik graag een bijdrage aan leveren!
In deze nieuwsbrief lees je het belangrijkste nieuws van deze zomer. Maar stem voordat je verder leest alvast op de advertentie van ons wetenschappelijk bureau en help ze de NRC Charity Award te winnen. Klik hier om te stemmen.


Hartelijke groet,
Marianne Thieme


 
 

Stem op NGPF advertentie voor NRC Charity Awards!


Het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren, de NGPF, maakt kans op NRC Charity Award! Stem jij ook op de advertentie ‘Kappen met vlees’? De advertentie waarschuwt voor de gevolgen van de veehouderij op het klimaat. De NGPF maakt met de advertentie kans op €75.000,- aan advertentieruimte in NRC, een uitgelezen kans om deze belangrijke boodschap bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. Op 26 augustus is de advertentie in de NRC te zien, tot 11 september kun je stemmen. Klik hier om je stem uit te brengen.


 

Geen nieuw schuldenpakket Griekenland!


Woensdag 19 augustus vond een debat plaats over een nieuw steunpakket voor Griekenland. De Partij voor de Dieren is tegen het verstrekken van ´nieuwe schulden´ aan Griekenland. Esther Ouwehand heeft tijdens het Kamerdebat over de crisis in Griekenland gepleit voor een aanpak die zich richt op mensen, niet op banken. Klik hier om de bijdrage van de Partij voor de Dieren terug te luisteren.


 

Kom naar de ‘We zijn het MEGAzat’ manifestatie op 29 augustus in Den Haag


Zaterdag 29 augustus vindt de vierde ‘We zijn het MEGAzat’ manifestatie plaats op het Malieveld in Den Haag. Tijdens de manifestatie wordt er gedemonstreerd tegen de intensieve veehouderij en de gevolgen die deze industrie heeft op het klimaat, wereldvoedselverdeling en de volksgezondheid. De Partij voor de Dieren is er dit jaar uiteraard weer bij. Ons Eerste Kamerlid Christine Teunissen is één van de sprekers. Demonsteer je mee? Klik hier voor meer informatie.


 

Stop dolfijnenslachtingen bij Faeröer eilanden


De Partij voor de Dieren heeft de regering opgeroepen actie te ondernemen om de barbaarse dolfijnenjacht op de Faeröer eilanden onmiddellijk een halt toe te roepen. Nieuwe beelden, gemaakt door Sea Shepherd, tonen de gruwelen van deze jaarlijks terugkerende rituele slachting in de wateren rond de Faeröer. Hierbij worden grienden, een grote dolfijnachtige, afgeslacht door bewoners van de Faeröer eilanden. De nekken van de dolfijnen worden doorgesneden en haken worden in blaasgaten gestoken. Marianne Thieme heeft Kamervragen gesteld over deze gruwelijke slachtingen. Lees verder


 

Kamervragen over zwanendrifters


De Partij voor de Dieren heeft samen met de SP het kabinet opgeroepen om per direct het gebrekkige toezicht en handhaving bij zwanendriften aan te pakken en te zorgen dat melders van deze ernstige vorm van dierenmishandeling beschermd worden. Dit naar aanleiding van de uitzending van EénVandaag van 11 juli jl., waaruit blijkt dat de politie nauwelijks handhavend optreedt tegen zwanendriften en niet af komt op meldingen van verontruste burgers. Ook willen de fracties weten wanneer de staatssecretaris het zwanendriften gaat verbieden. Lees verder


 

Partij voor de Dieren deelnemer bij Amsterdam Gay Pride


Voor de tweede keer deed de Partij voor de Dieren mee aan de botenparade van de Amsterdam Gay Pride. Onze elektrische boot, met ongeveer 100 partijleden aan boord, was omgebouwd tot een groene oase met vlinders. De PvdD droeg tijdens de Canal Parade uit dat we de wereld met al haar bewoners moeten delen en respect voor elkaar moeten hebben. Met het thema werd aandacht gevraagd voor het beschermen van de aarde, in het belang van generaties na ons. Lees hier verder en bekijk de foto’s en het filmpje van onze deelname.


Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsberichten.


 


 


WORD LID

Help ons groot worden. Meld je aan als lid en maak een keuze uit één van de bijzondere welkomstgeschenken. Klik hier. 

LEEUW CECIL


Er was deze zomer veel commotie over plezierjacht op dieren als leeuwen, olifanten en neushoorns, nadat een Amerikaanse tandarts de bekende leeuw Cecil had doodgeschoten in Zimbabwe. Deze jacht moet stoppen! Gelukkig is onze motie voor een importverbod op jachttrofeeën aangenomen, waarmee een stap in de goede richting is gezet.


WINKEL


Partij voor de Dieren T-shirt € 17,50Leuk t-shirt met de partijnaam en het logo erop. De shirts zijn van biologisch en fairtrade katoen.


   
WAT GEBEURT ER LOKAAL?

PvdD Den Haag wil opheldering over voorgenomen kap 141 bomen


Voorjaarsnota Apeldoorn: "We willen niet alleen harde cijfers maar ook daadkracht!!"


Gemeente Pijnacker-Nootdorp moet voortouw nemen in ouderenbeleid


Schriftelijke vragen over bomenkap Stadsstrand Utrecht


Klimaatmotie behaald brede steun Provinciale Staten Flevoland


Provincie Groningen maakt jacht op ongewenste 'exoten'


PvdD ZH wil behoud groene en open Torensteepolder Numansdorp


 

 


partijvoordedieren.nl


Partij voor de Dieren
Postbus 17622
1001 JM Amsterdam
Telefoon 020 5203870
Triodos bankrekening nr. (IBAN): NL94 TRIO 0212486934
 
 
 
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.

Partijvoordedieren.nl

Categorieën: Politiek | Politieke Partij
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018