Partij voor de Dieren Nieuwsbrief 2014 - # 15

3 jaren geleden


Text only:   Nieuwsbrief 2014 #15        Naar website   Webwinkel   Standpunten   Contactformulie
r
   

Beste nieuwsbrieflezer, 


Vorige week was er een grote doorbraak voor dierenwelzijn in Nederland. Per 15 september 2015 is het echt verboden om wilde dieren in circussen te laten optreden. Geweldig!


Met het einde van het jaar in het zicht blikken we terug op 2014. In deze nieuwsbrief lees je de hoogtepunten van de laatste weken én het afgelopen jaar.


In aantocht naar de feestdagen hebben in heel Nederland actieve leden van de Partij voor de Dieren flyers uitgedeeld met daarop een plantaardig recept en een diervriendelijke kerstwens. Ik hoop van harte dat veel mensen hier gehoor aan zullen geven.
Ik wens je hele prettige kerstdagen en een gezond, gelukkig 2015!
Tot volgend jaar!


Hartelijke groet,
Marianne Thieme


 
 

2014: een krachtig jaar in de Kamer


Met het nieuwe jaar voor de deur kijkt de Tweede Kamerfractie terug op een bewogen en bevlogen 2014. Zowel landelijk, als ook lokaal en Europees hebben we successen gevierd. De gemeenteraadsverkiezingen in maart leidden tot een verdubbeling van ons aantal gemeenteraadszetels. Ook in Europa is de Partij voor de Dieren sinds 2014 vertegenwoordigd. We zetten daarnaast een aantal belangrijke stappen naar een meer diervriendelijke en duurzame samenleving.


Lees verder
 

Fijne vuurwerkvrije jaarwisseling!


Voor het eerst durft het kabinet vuurwerkoverlast aan te pakken door de afsteektijden op oudjaarsavond te beperken tussen 18.00 tot 02.00 uur. In een aantal gemeenten worden vuurwerkvrijezones ingesteld. Dit is een stap in de goede richting, maar de maatregelen gaan voor de Partij voor de Dieren nog niet ver genoeg. Alleen vuurwerkvrij is Oud & Nieuw echt een feest voor alle mensen, dieren en milieu!


Lees verder
 

Doorbraak: vermaak geen rechtvaardiging voor dierenleed


Het wetsvoorstel voor een verbod op wilde dieren in het circus, dat per 15 september 2015 ingaat, luidt een nieuwe fase in in het denken over dieren in de Nederlandse politiek. Het kabinet geeft als reden voor het wetsvoorstel dat vermaak van de mens geen rechtvaardiging kan zijn voor aantasting van de integriteit van het dier. Niet alleen dierenwelzijn, maar ook respect voor het dier zelf is daarmee grondslag voor een wettelijk besluit om optredens met dieren aan banden te leggen. Dit is een belangrijke kentering in het overheidsbeleid voor dierenwelzijn.


Lees verder
 

Thieme in zorgdebat: het gaat om geloofwaardigheid, idealen en visie


In de week voor het kerstreces sprak de Kamer over de zorg. Duidelijk werd dat het kabinet consequent een gebrek aan daadkracht en visie toont. Het regeringsbeleid bestaat uit niets dan vooruitschuiven en afschuiven. Lees hier de bijdrage van Marianne Thieme aan het zorgdebat dat op 18 december plaatsvond in de Tweede Kamer.


 

Actieplan gif: voor 1 maart reactie kabinet


Staatssecretaris Dijksma komt voor 1 maart met een reactie op het actieplan van de Partij voor de Dieren om gevaarlijk landbouwgif van de markt te halen. Eerder nam de Tweede Kamer al moties van de PvdD aan die vroegen om een verbod op omstreden bestrijdingsmiddelen, zoals imidacloprid en glyfosaat. Het kabinet voert deze moties onvoldoende uit omdat dat juridisch niet mogelijk zou zijn. Nu de Partij voor de Dieren oplossingen voor de vermeende juridische problemen heeft gepresenteerd, heeft Sharon Dijksma beloofd opnieuw naar de mogelijkheden te kijken om de gifstoffen te verbannen aan de hand van het actieplan.


Lees verder
 

Tweede Kamer: ontmoedig oplaten ballonnen


De regering moet gemeenten oproepen het oplaten van ballonnen actief te ontmoedigen. Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde voor een motie die de Partij voor de Dieren indiende. “Ballonoplatingen lijken leuk en onschuldig. De lol gaat er echter al gauw af als je weet hoeveel schade dat oplevert voor de natuur en welk risico het vormt voor dieren. Tot nu toe was de aanpak van deze vervuiling taboe. Dat de Kamer het kabinet oproept tot een ontmoedigingsbeleid is dan ook een mijlpaal in onze strijd tegen de plastic soep!”, aldus Esther Ouwehand.


Lees verder

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsberichten.


 


 


Help ons groot worden. Meld je aan als lid en maak een keuze uit één van de bijzondere welkomstgeschenken. Klik hier. 

Geen foie gras op Brussels kerstmenu


Europarlementariërs hebben opgeroepen  om foie gras van het kerstmenu te schrappen. Lees verder.

Fleece muts €5,00Bestel nu deze leuke zwarte fleece muts met de tekst 'Partij voor de Dieren' erop voor de koude winterdagen.
 
WAT GEBEURT ER LOKAAL?

Apeldoorn moet duurzaamheidsambitie versnellen


Vragen over het vuurwerkbeleid in Gouda


Trek stekker uit aanpak Ring Zuid in Groningen


Provincie Noord-Brabant verhuurt geen jachtrechten meer


Motie PWN kraanwater versus flessenwater aangenomen in Noord-Holland


Stoppen met Rijnlandroute


PvdD Groningen loopt mee in fakkeltocht tegen gasbesluit


PvdD Zaanstreek in actie tegen bont


Grote opkomst protest bewoners tegen megakippenstal in Dalfsen


 

 


partijvoordedieren.nl


Partij voor de Dieren
Postbus 17622
1001 JM Amsterdam
Telefoon 020 5203870
Triodos bankrekening nr. (IBAN): NL94 TRIO 0212486934
 
 
 
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.

Partijvoordedieren.nl

Categorieën: Politiek | Politieke Partij
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018