Partij voor de Dieren Nieuwsbrief 2015 - # 1

3 jaren geleden


Text only:   Nieuwsbrief 2015 #1        Naar website   Webwinkel   Standpunten   Contactformulier
   

Beste nieuwsbrieflezer,  


Daar is 'ie dan: de eerste nieuwsbrief van het jaar! Ook in 2015 blijven wij ons sterk maken voor een betere wereld voor mensen, dieren, natuur en milieu.


Helaas begon 2015 met gebeurtenissen die heel de wereld schokten: de aanslagen in Parijs. In het Kamerdebat over de aanslagen heb ik het kabinet opgeroepen actief te werken aan een samenleving waarin sprake is van meer verbondenheid en saamhorigheid.


Op 11 januari presenteerde de Nicolaas G. Pierson Foundation, het wetenschappelijk bureau van onze partij, haar nieuwste boek Meat, The Future – How Cutting Meat Consumption Can Feed Billions More. Het was een leuke dag. Na verschillende inspirerende sprekers uit de wetenschap kreeg ik de eer om de dag af te sluiten.


In deze nieuwsbrief vind je nieuws uit het land, maar ook uit Europa!


Hartelijke groet,
Marianne Thieme


 

Niko Koffeman voorgedragen als lijsttrekker Eerste Kamerverkiezingen


Het partijbestuur van de Partij voor de Dieren draagt senator Niko Koffeman voor als lijsttrekker voor de komende Eerste Kamerverkiezingen. De voordracht zal plaatsvinden op het partijcongres in maart, waar de kandidatenlijst zal worden voorgelegd aan de leden. Op basis van de peilingen is de verwachting dat de Partij voor de Dieren aanzienlijke zetelgroei in de Eerste Kamer kan realiseren bij de komende verkiezingen op 26 mei 2015.


Lees verder
 

PvdD wil uitbreiding verbod circusdieren


De Partij voor de Dieren is blij met het kabinetsbesluit voor een verbod op wilde zoogdieren in het circus. Het verbod gaat echter nog niet ver genoeg, daarom roept Esther Ouwehand het kabinet op om het verbod uit te breiden met andere grote zoogdieren, reptielen en vogels en zich daarnaast ook te bezinnen op het gebruik van zeezoogdieren in het dolfinarium.


Lees verder


 

Verklein veestapel voor mens, dier en milieu


Het kabinet kiest voor verdere groei van de veestapel, ondanks de schadelijke effecten op dierenwelzijn, voedselveiligheid, natuur en milieu. Marianne Thieme liet in het Tweede Kamerdebat over de bio-industrie weten dat inkrimping van de Nederlandse veestapel de enige oplossing voor deze problemen is. De Partij voor de Dieren wil de problemen bij de bron aanpakken.


Lees verder
 

Stop massaslachtingen Roemeense straathonden


Europarlementariërs Anja Hazekamp (PvdD) en Stefan Eck hebben Jean Claude Juncker, hoofd van de Europese Commissie, opgeroepen zich in te zetten voor Roemeense straathonden. Juncker heeft binnenkort een ontmoeting met de nieuw gekozen president van Roemenië, Klaus Iohannis.


Lees verder
 

Aanpak energieverspilling openstaande winkeldeuren


Het kabinet gaat in gesprek met winkeliers om de grootschalige energieverspilling door openstaande winkeldeuren aan te pakken. Minister Kamp zegde dat toe na een motie van de Partij voor de Dieren. Veel winkels houden hun deuren tijdens openingstijden standaard open, ook in de winter. Daarmee stoken veel winkeliers voor de straat. Als zij kiezen voor systemen waarbij de deuren dichtgaan als er geen klanten in- of uitlopen, kunnen ze maar liefst 40 procent besparen op energie. Dat is winst voor de portemonnee én het klimaat. 


Lees verder
 

PvdD wil dierenwelzijn op Brusselse prioriteitenlijst 2015


Het drastisch verkorten van diertransporten, een verbod op vlees van gekloonde dieren en betere handhaving van bestaande dierenwelzijnsregels zijn drie speerpunten waarvoor Brussel zich volgens de Partij voor de Dieren dit jaar moet inzetten. De partij heeft de punten voorgesteld voor het werkprogramma van de Europese Commissie in 2015.


Lees verder

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsberichten.


 


 


Help ons groot worden. Meld je aan als lid en maak een keuze uit één van de bijzondere welkomstgeschenken. Klik hier.  Meat, The Future €17,95


In Meat, The Truth staat de relatie tussen voedselzekerheid en dierlijke eiwitten centraal. 


WAT GEBEURT ER LOKAAL?

Horror hotel op Bio Science Park Leiden


Geen afschot kauwen in chemische fabriek Zaltbommel


Waterbeheerplan AGV: compleet, maar meer van hetzelfde


Haagse gemeenteraad stemt over initiatiefvoorstel DierEnZorg


Dierenasiel 't Julialaantje in Rijswijk in financiele nood


Geluidsoverlast langs bebouwing Nieuwe Maas Rotterdam


 

 


partijvoordedieren.nl


Partij voor de Dieren
Postbus 17622
1001 JM Amsterdam
Telefoon 020 5203870
Triodos bankrekening nr. (IBAN): NL94 TRIO 0212486934
 
 
 
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.

Partijvoordedieren.nl

Categorieën: Politiek | Politieke Partij
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018