Partij voor de Dieren Nieuwsbrief 2015 - # 13

2 jaren geleden


Text only:

 
   Nieuwsbrief 2015 #13        Naar website   Webwinkel   Standpunten   Contactformulie
r
   

Beste nieuwsbrieflezer, 


Vorige week ben ik naar Albanië geweest voor de jaarlijkse Animal Politics Meeting. De conferentie werd georganiseerd door de Animal Politics Foundation, de stichting voor de internationale activiteiten van de Partij voor de Dieren. Van 19 tot en met 21 november 2015 kwamen deelnemers uit vijftien landen bijeen in Tirana, Albanië. Zij maken onderdeel uit van de groeiende internationale beweging van groepen en partijen die zich inzetten voor de belangen van dieren, natuur en milieu in de politiek. Het was een inspirerend weekend en we hebben veel van elkaar kunnen leren. Lees hier meer over de meeting.


Frank Wassenberg is tijdelijk Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren . Hij vervangt Esther Ouwehand die wegens ziekte het Kamerlidmaatschap tijdelijk neerlegt. Op 17 november is Frank beëdigd. Hij heeft zijn maidenspeech gehouden over onder andere terrorisme, handelspolitiek en ecocide.


In deze nieuwsbrief lees je meer over onze vragen over de aanslagen in Parijs, de klimaattop in Parijs, een referendum over TTIP, het strafbaar stellen van ecocide en meer!

 


Hartelijke groet,
Marianne Thieme


 
 

Vragen over aanslag in Parijs


De Partij voor de Dieren leeft intens mee met de slachtoffers en de nabestaanden van de aanslagen in Parijs. ISIS financiert zijn bloedige strijd uit de verkoop van olie en grondstoffen. De Partij voor de Dieren heeft aan de minister van Buitenlandse Zaken gevraagd om inzicht te geven wie de kopers zijn van de ISIS-goederen en welke mogelijkheden de minister ziet om de geldstromen van ISIS af te snijden. Lees hier de gehele bijdrage terug.


 

PvdD: Rutte moet veehouderij als vervuiler noemen bij klimaattop


De PvdD heeft minister-president Rutte gevraagd alle belangrijke factoren die een bijdrage leveren aan klimaatverandering te benoemen in zijn speech op de Klimaattop in Parijs. De Partij voor de Dieren vindt het onjuist dat alleen energievraagstukken in het klimaatdebat aan de orde worden gesteld. De veehouderij is van alle energie verbruikende industrieën in de wereld de nummer 1 veroorzaker van de uitstoot van broeikasgassen. De PvdD vraagt de regering in te zetten op minder vlees- en zuivelproductie en –consumptie. Het kabinet erkent al sinds 2004 dat vlees het meest milieubelastende onderdeel van ons voedselpakket is.


Lees verder
 

Tweede Kamer blokkeert referendum TTIP


Een Kamermeerderheid heeft tegen de motie van de Partij voor de Dieren en de SP gestemd die de regering verzoekt om een referendum te organiseren over het omstreden vrijhandelsverdrag TTIP. Het verdrag maakt het mogelijk dat Amerikaanse producten in ons land verkocht kunnen worden die niet hoeven te voldoen aan onze standaarden voor voedselveiligheid, privacy, dierenwelzijn en milieu. Amerikaanse bedrijven die last hebben van nieuwe regels die mens, dier, natuur of milieu beschermen, krijgen het recht om via een private rechtbank miljoenenclaims bij een land neer te leggen.


Lees verder
 

PvdD: maak ecocide strafbaar


De Partij voor de Dieren wil dat bedrijven en landen die het milieu ernstige schade toebrengen in internationaal verband vervolgd kunnen worden. Nieuw Kamerlid Frank Wassenberg pleit in zijn maidenspeech voor het toevoegen van ecocide aan de misdrijven die voor het Internationaal Strafhof gebracht kunnen worden. Al sinds 2010 ligt er een voorstel van advocaat Polly Higgins om ecocide, het toebrengen van ernstige schade aan het milieu, ook strafbaar te stellen. De PvdD heeft een motie ingediend over het strafbaar stellen van ecocide. Klik hier om de maidenspeech over onder andere ecocide te bekijken.


 

Dierenwelzijnsplan op EU-agenda


Het Europees Parlement stemt eind november over een groot dierenwelzijnsplan, de dierenwelzijnsstrategie 2016 – 2020. Een verzoek van de Partij voor de Dieren om het dierenwelzijnsplan op de agenda te zetten werd maandag gesteund door een meerderheid van het Europees Parlement. Onder meer lange diertransporten, onverdoofd slachten, stierenvechten en het castreren van biggen moeten worden aangepakt met het dierenwelzijnsplan. Niet alleen heel veel burgers zijn tegen lange diertransporten, ook adviseurs van de Europese Commissie, zoals de Europese Voedselautoriteit (EFSA), keuren deze erbarmelijke diertransporten af.


Lees verder
 

EU moet optreden tegen gruwelijk stierenfestival


Elk jaar wordt in Spanje het horror-festival Toro de Jubilo gehouden, waarbij een stier in brand wordt gestoken. Tijdens dit Spaanse 'feest' wordt een jonge stier op het marktplein vastgebonden aan een paal en worden de hoorns van het dier met chemicaliën in brand gestoken. Vervolgens wordt de stier losgelaten en opgejaagd tot hij na een lange doodsstrijd overlijdt. De Partij voor de Dieren eist dat Europa haar verantwoordelijkheid neemt en Spanje oproept om met dit stierenfestival te stoppen.


Lees verder
 

Kamervragen over mishandeling merries voor hormoonmiddelen


De PvdD heeft Kamervragen gesteld over de mishandeling van paarden voor de productie van vruchtbaarheidshormonen voor de vee-industrie. Voor de productie van het vruchtbaarheidshormoon PMSG voor de Nederlandse vee-industrie worden op grote schaal merries mishandeld en ongeboren veulens geaborteerd. Met dit hormoon worden dieren in de vee-industrie drachtig gemaakt om de productie van vlees en melk te verhogen. Thieme wil dat staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken) een eind maakt aan het gebruik van PMSG in de vee-industrie.


Lees verder

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsberichten.


 


 


WORD LID

Help ons groot worden. Meld je aan als lid en maak een keuze uit één van de bijzondere welkomstgeschenken. Klik hier.


Wat vind je bijvoorbeeld van de DVD Meat the Truth?


 STOP DE HOBBYJACHT

Steun het burgerinitiatief Stop de hobbyjacht door de petitie te tekenen! Teken hier.


 


 
KLIMAAT PARADE 29 NOVEMBER

Doe mee met De Klimaatparade op 29 november in Amsterdam!                Meld je hier aan!


   
WAT GEBEURT ER LOKAAL?

Stop bomenkap Heerderweg te Epe


Hogere klimaatambities bij provincie Gelderland dankzij PvdD


Amsterdams bloemeninkoopbeleid voortaan gifvrij


Petitie tegen gifopslag zoutcavernes in Hengelo en Enschede 


Help mee het dierenwelzijn in Apeldoorn te verbeteren


Partij voor de Dieren verwerpt jachtfabel provincie Noord-Holland


 

 


partijvoordedieren.nl


Partij voor de Dieren
Postbus 17622
1001 JM Amsterdam
Telefoon 020 5203870
Triodos bankrekening nr. (IBAN): NL94 TRIO 0212486934
 
 
 
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.

Partijvoordedieren.nl

Categorieën: Politiek | Politieke Partij
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018