Partij voor de Dieren Nieuwsbrief 2015 - # 8

3 jaren geleden


Text only:   Nieuwsbrief 2015 #8        Naar website   Webwinkel   Standpunten   Contactformulier
   

Beste nieuwsbrieflezer,  


Afgelopen week stemde de Tweede Kamer over de nieuwe Natuurwet en alle hierop ingediende amendementen en moties. We hebben helaas geen meerderheid gekregen voor ons voorstel om de plezierjacht af te schaffen, ondanks de verkiezingsbeloftes van onder meer regeringspartij PvdA. Die mooie beloftes hebben helaas nog niet geleid tot het lef om ze ook waar te maken. Wordt vervolgd!


Verder ben ik heel trots dat onze film One Single Planet in de centrale hal van het Europees Parlement in Brussel vertoond is. Meer hierover en over een importverbod voor jachttrofeeën, de klimaatzaak van Urgenda en veetransport tijdens extreme hitte lees je in deze nieuwsbrief.


Het zomerreces is inmiddels begonnen. Tijdens de zomer zal er geen nieuwsbrief verschijnen, dus graag tot september!


Hartelijke groet,
Marianne Thieme


 
 

One Single Planet naar Europees Parlement


De film One Single Planet ging vorige week in première in het Europees Parlement te Brussel. De Europese fractie van de Partij voor de Dieren en het wetenschappelijk bureau, de Nicolaas G. Pierson Foundation, presenteerden One Single Planet tijdens een tentoonstelling op grote schermen. Met One Single Planet brengt de PvdD een andere boodschap dan de conventionele politici in het Europees Parlement gewend zijn: dat een andere omgang met onze planeet absoluut noodzakelijk is. PvdD-europarlementariër Anja Hazekamp en Karen Soeters, directeur van de NGPF, hielden beiden een inspirerende speech tijdens de feestelijke opening. 


Lees verder
 

Kamer wil importverbod jachttrofeeën


De Tweede Kamer wil dat er een importverbod komt voor jachttrofeeën, zoals ivoor, tijgervellen en neushoornhoorn. Een motie van Marianne Thieme en Rudmer Heerema (VVD) die hiertoe opriep kreeg steun van een Kamermeerderheid. Wildlife crime is een serieuze bedreiging voor de biodiversiteit. De PvdD dringt al langer aan op een importverbod. Het kabinet moet nu met een plan van aanpak komen om de import van jachttrofeeën tegen te gaan, zowel op nationaal als Europees niveau. 


Lees verder
 

Nieuwe natuurwet is grote stap achteruit


De Tweede Kamer heeft gestemd over de nieuwe Wet natuurbescherming en het jachtcompromis van de VVD en PvdA. De wet en het jachtamendement zijn aangenomen. Hiermee zet Nederland een stap van 200 jaar terug in de tijd in de bescherming van de natuur en in het wild levende dieren. De PvdD heeft zich fel tegen deze plannen verzet. Naast tal van ingediende moties en amendementen heeft Marianne Thieme samen met Kamerleden van GroenLinks en de SP een hoorzitting georganiseerd waarbij natuurorganisaties over het jachtcompromis gehoord werden. Alle aanwezige natuurorganisaties hebben het jachtcompromis van de VVD en PvdA sterk afgeraden. 


Lees verder
 

Kabinet niet op eigen houtje in beroep in klimaatzaak


Het kabinet gaat niet in beroep tegen de historische uitspraak in de klimaatzaak zonder de Tweede Kamer hierover gehoord te hebben. Dit heeft Minister Kamp (Economische Zaken) toegezegd op aandringen van Esther Ouwehand. Het kabinet was van plan om in augustus te besluiten of het in beroep gaat tegen de historische uitspraak in de klimaatzaak. Omdat de PvdD het onacceptabel vindt dat de volksvertegenwoordiging hier geen stem in zou hebben, heeft Esther Ouwehand erop aangedrongen dat de regering pas een definitief besluit neemt nadat de Kamer zich heeft kunnen uitspreken. 


Lees verder
 

Geen veetransporten bij hitte!


De Partij voor de Dieren wil een uitrijverbod voor diertransporten op hete dagen. De temperatuur in diertransportwagens kan in de zomer hoog oplopen, met ernstig dierenleed tot gevolg. Soms staan deze dieren urenlang in veewagens en zonder water te wachten voor een grensovergang of op de parkeerplaats van een slachthuis. Oververhitte dieren, hijgend van de dorst en op elkaar gepropt in wagens, vormen onder deze omstandigheden helaas geen uitzondering. Een aangenomen motie die de regering heeft verzocht de diertransporten aan strengere regels te onderwerpen, wordt nog steeds niet uitgevoerd door de staatssecretaris.


Lees verder
 

Koe Tolbert gered van de slacht


De 13-jarige koe Tolbert is door de Partij voor de Dieren Utrecht en Stichting Hanna (Dierentehuis De Achtste Hemel) gered van de slacht. De koe wordt gelauwerd door de eigenaar, de Universiteit Utrecht, omdat Tolbert op hun biologische veehouderij 100.000 liter melk heeft gegeven en negen stiertjes en een koe heeft voortgebracht. Hierna zou zij naar de slacht moeten. Maar dankzij de PvdD Utrecht mag Tolbert nu haar oude dag uitzitten bij Koeienrusthuis Stichting De Leemweg in Friesland. Tolbert staat symbool voor alle koeien en andere dieren die in de veehouderij worden gehouden en na het dienen van de mens eindigen in het slachthuis.Geweldig nieuws, maar er is geld voor nodig! Steun jij Tolbert ook? Lees hier hoe je kunt doneren.


Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsberichten.


 


 


WORD LID

Help ons groot worden. Meld je aan als lid en maak een keuze uit één van de bijzondere welkomstgeschenken. Klik hier. 


WINKEL

Dit kan niet waar zijn Boek van Joris Luyendijk over de  financiële wereld


Bestel voor €19,99


 


STOP DE HOBBYJACHT

Laat de dieren niet schieten, teken het burgerinitiatief! Klik hier.   


WAT GEBEURT ER LOKAAL?

Geen jacht in Amsterdamse Waterleidingduinen!


Stop garnalenvisserij Waddenzee


Eerste jaarverslag dierenwelzijn Utrecht een feit


Komst circusolifant naar Pijnacker in strijd met gemeentelijk beleid


Bescherm reëenpopulatie TNO terrein Ypenburg


PvdD: Geen mestfabriek bij dorpskernen Noord-Brabant


Arnhem verbiedt oplaten ballonnen


Geen onomkeerbare bomenkap Veenkade Den Haag!


Ecologische groei in plaats van economische groei in provincie Utrecht


 

 


partijvoordedieren.nl


Partij voor de Dieren
Postbus 17622
1001 JM Amsterdam
Telefoon 020 5203870
Triodos bankrekening nr. (IBAN): NL94 TRIO 0212486934
 
 
 
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.

Partijvoordedieren.nl

Categorieën: Politiek | Politieke Partij
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018