Nu in de winkel!

Het zomernummer van Italië Magazine is nu overal verkrijgbaar. In deze editie o.a.:

  • Zuidwest-Sicilië: prachtige stranden, charmante dorpjes en Griekse tempels in de provincie Agrigento
  • Feestelijke selectie van sagre en festivals in Italië deze zomer
  • De leukste adresjes binnen de muren van Lucca
  • Op bezoek in Collodi: het thuis van Pinokkio
  • De bewogen geschiedenis van de bouw van Turijns Mole Antonelliana
  • Recepten uit Milaan en Lombardije

En de winnaar is...

Op maandagavond 19 juni zijn de winnaars van de awards voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2023 uitgereikt. Restaurant Aroma, Italian Fine Dining uit Vaassen kreeg de juryprijs en is Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2023! De Italiaanse ambassadeur in Nederland, Z.Exc. Giorgio Novello, overhandigde de prijs aan chef Pasquale Carfora. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam waarvoor lezers van Italië Magazine met overweldigende meerderheid kozen. Ook zij kregen een plaquette uitgereikt. Kijk voor alle genomineerden op de website. Italië Magazine beveelt ze van harte aan!

Emilia-Romagna voor fijnproevers

De Noord-Italiaanse regio Emilia-Romagna staat niet alleen bekend om haar bekende stranden en uitgangsbuurten, maar is ook de perfecte streek om de typisch culinaire tradities, met ingrediënten als Parmaham en balsamicoazijn, te verkennen. De Via Emilia, een duizend jaar oude Romeinse weg, die langs minder bekende Italiaanse steden loopt, vormt een onvergetelijke gastromische ontdekkingstocht door deze 'Food Valley'. Elke bezoeker die op zoek is naar een unieke 'slow travel' roadtripervaring moet zeker een langsgaan bij de 'foodie stops' in steden als Ravenna, Modena en Rimini.
Food Valley, Emilia-Romagna, Noord-Italië
 

Win: Antonia

In Paolo Cognetti’s nieuwste boek Antonia brengt de schrijver een ode aan de vergeten dichteres Antonia Pozzi. Geboren als dochter van een advocaat en gravin in 1912 in Milaan kreeg Antonia kansen die andere meisjes niet kregen: studeren aan de universiteit, rondtrekken door Europa en bergen beklimmen. Fotografie en poëzie waren haar passies. In 1938 beroofde ze zichzelf echter van het leven, wanhopig over het politieke klimaat en de rassenwetten. Paolo Cognetti schetst via foto’s, aantekeningen, gedichten en brieven een portret van de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw, én van een inspirerende kunstenares.
Antonia, Paolo Cognetti, ­Uitgeverij De Bezige Bij, € 24,99.

Wij mogen 3 exemplaren van dit boek weggeven. Kans maken? Vul dan hier uw gegevens in. 

La dolce estate euganea 

In het hart van de Veneto, op een uur afstand van Venetië, zijn de Colli Euganei de ideale bestemming voor een vakantie in het teken van welzijn en plezier. 'Diners in de wijngaard' om de magie van een zomeravond tussen de wijnranken te beleven en te genieten van adembenemende uitzichten. Gastronomische ervaringen om de smaken te proeven van de lokale keuken, in combinatie met de Euganische wijnen. Excursies te voet en met de fiets, midden in de natuur van het Parco Naturale dei Colli Euganei tussen landhuizen en kastelen. Natuur, lokale specialiteiten, geschiedenis en welzijn komen samen langs de wijnroute voor een onvergetelijke vakantie in de Colli Euganei.
Ontdek de Strada del Vino Colli Euganei op de website!

Win: Astolfo

De goedhartige Astolfo, een gepensioneerde professor die uit zijn Romeinse appartement is gezet, besluit zijn intrek te nemen in zijn voorouderlijk - en vervallen - paleis in een afgelegen dorp in de Abruzzen. Hij is er al tientallen jaren niet meer is geweest. Bij aankomst blijkt er een zwerver te wonen en Astolfo besluit dat hij bij hem mag blijven wonen. Maar daar blijft het niet bij, want al snel wordt het duo vergezeld door een gepensioneerde kok en een jonge klusjesman en koken ze met z'n vieren en spelen ze spelletjes. Wanneer zijn neef langskomt en hem voorstelt aan Stefania, een charmante en gulle vrouw van zijn eigen leeftijd, is Astolfo al snel verliefd. Aangemoedigd door zijn trouwe groep leert Astolfo dat het nooit te laat is voor de liefde.
Vanaf 13 juli in de bioscoop. Zie de trailer.

Wij mogen 3 x 2 kaartjes voor deze film weggeven. Kans maken? Vul dan hier uw gegevens in. 

Crodino's alcoholvrije aperitief

De tijd van borrelen op het terras, het balkon of in de tuin is weer begonnen en voor deze momenten van puur genieten staat Crodino voor je klaar met hét alcoholvrije aperitief. Met de introductie van Crodino Biondo 17,5cl variant van het iconisch flesje (voorheen 10cl) kan er nu nog meer van deze heerlijke smaakervaring genoten worden. Een aperitief dat door sinaasappel- en fruittoetsen met frisse, kruidige accenten een combinatie is van aromatisch, bitterzoet, citrusachtig en kruidig. Én natuurlijk alcoholvrij. Cin cin!
Crodino Biondo 6-pack met 17,5cl flesjes, € 9,99

Win: La Ragazza del Futuro

Naar een waargebeurd verhaal. Lia is een jonge vrouw die niet goed aard in het Sicilië van de jaren zestig met zijn oeroude gebruiken. Als op een avond een goede vriend haar schaakt en dwingt tot het bedrijven van de liefde, moet ze volgens de heersende moraal trouwen om haar eer te redden. Ze accepteert dit niet en voor het eerst in de Italiaanse geschiedenis, trotseert een vrouw de sociale verwachtingen en gaat de strijd aan voor zelfbeschikking! Vanaf 22 juni in de bioscoop. Zie de trailer

Wij mogen 3 x 2 kaartjes voor deze film weggeven. Kans maken? Vul dan hier uw gegevens in. 

Luca Signorelli in Cortona

Luca Signorelli (ca. 1450-1523) keert terug naar zijn geboortestad. Signorelli was een renaissanceschilder met een fascinatie voor anatomie. Met zijn figuurstudies is hij van invloed geweest op grootmeesters als Rafaël en Michelangelo. Ter gelegenheid van zijn 500ste sterfjaar organiseren de stad Cortona en het MAEC – Museo dell’Accademia Etrusca e della Città di Cortona – een tentoonstelling rond de ‘schilder van licht en poëzie’. De expositie focust op de originaliteit van Signorelli’s schilderkunst en reconstrueert zijn loopbaan via een dertigtal kunstwerken uit prestigieuze Italiaanse en buitenlandse musea. Er worden ook tal van conferenties, concerten en lezingen gehouden.
Signorelli 500, 23 juni t/m 8 oktober 2023, Museo dell’Accademia Etrusca e della Città di Cortona. 

Win: Il Sol Dell'Avvenire 

Met Il SoL Dell’Avvenire keert regisseur, schrijver en acteur Nanni Moretti terug naar zijn grote liefdes: Rome en cinema. Moretti speelt zelf een filmregisseur die worstelt met zijn relaties en de productie van zijn nieuwste film. Il Sol Dell’Avvenire springt heen en weer tussen heden en verleden, en fantasie en realiteit. In Rome, in de legendarische Cinecittà studio’s, zijn de opnames van Giovanni’s (Nanni Moretti) nieuwste film begonnen. Terwijl hij zijn acteurs tevreden moet houden én circusolifanten moet regisseren, heeft Giovanni ook moeite om zijn huwelijk met producente Paola (Margherita Buy) te redden. Politiek, liefde en een kleurrijk circus strijden om zijn aandacht, zowel op de set als daarbuiten. Vanaf 27 juli in de bioscoop. Zie de trailer.

Wij mogen 3 x 2 kaartjes voor deze film weggeven. Kans maken? Vul dan hier uw gegevens in. 

Gratis bij een jaarabonnement

Word abonnee en ontvang de Agenda en Scheurkalender 2024 t.w.v. € 33,90

Geniet het hele jaar van Italië met deze sprankelende agenda boordevol vermakelijke weetjes, seizoensrecepten en de tien leukste tips en adressen in il bel paese. En gebruik de scheurkalender voor je dagelijkse dosis dolce vita!

Het jaarabonnement is voor 6 nummers en kost € 42,50. En als je vóór 1 oktober gebruik maakt van deze aanbieding, betaal je géén verzendkosten!

Ben je al abonnee? Bestel dan de agenda en/of scheurkalender in onze webshop met € 3,50 korting per stuk! 

Facebook
Instagram
Website

U ontvangt deze e-mail omdat u heeft aangegeven (commerciële) e-mails van de diensten en producten van
Credits Media te willen ontvangen of een abonnement heeft op een van onze tijdschriften.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp