Een heerlijk koffie recept als afsluiter voor het kerstdiner: Affogato! Origineel is een Affogato een bolletje ijs verdronken door een espresso. Hier komt tevens de naam vandaan, Affogato betekent namelijk letterlijk “verdrinken”. Nieuwsgierig naar dit smaakvolle dessert? Maak dan zelf het volgende recept!
WAT HEB JE NODIG (VOOR 4 PERSONEN): - 4 x dubbele espresso, gezet met Douwe Egberts Mocca Aroma Variaties
- 4 bollen vanille-ijs
- 4 bollen walnotenijs
- 50 gram pistachenoten, grof gehakt
- Karamelsaus
ZO MAAK JE DIT LEKKERE DESSERT: Zet 4 glazen klaar voor de Affogato. Doe in ieder glas een laagje karamelsaus. Schep daarop in elk glas een bol vanille-ijs en een bol walnotenijs. Zet voor ieder glas een dubbele espresso en giet dit over het ijs. Maak tenslotte het geheel af met de gehakte pistachenoten. Voilà, de perfecte afsluiter van het kerstdiner!