ELF Voetbal nieuwsbrief van 19-06-2024
Programma Eredivisie seizoen 2024/25: vroege Klassieker

De KNVB maakte woensdagochtend het conceptprogramma voor het komende Eredivisie-seizoen bekend. Dat betekent: pak je rode stift erbij, klap je agenda open en omcirkelen maar!


lees verder
Scoren met Ben

Hoi. Ik kijk enorm uit naar het EK Voetbal 2024 en jij hopelijk ook. Met zo’n belangrijk evenement wil jij natuurlijk altijd en overal snel internet op je mobiel om live wedstrijden te kijken of scores te checken.

lees verder
ELF Voetbal nr 6: Missie Oranje: op naar Berlijn, interviews met Virgil, Rafael, Berry en Hélène

De start van het EK 2024 komt steeds dichterbij. Op 14 juni gaat de eerste bal op Duits grondgebied rollen en exact een maand later volgt de finale. Het Nederlands elftal komt op 16 juni voor het eerst in actie. ELF Voetbal nummer 6, onze nieuwe editie, kent het EK natuurlijk als thema. Interviews met onder andere Virgil van Dijk, Berry van Aerle, Rafael van der Vaart, Hélène Hendriks, Kees Kist en Dávid Hancko.

lees verder
Speelronde 1 op het EK zit erop: wij maken de balans op

Schitterende goals, verrassende uitslagen en comebacks: de eerste speelronde van het EK zat er vol mee. Nadat ieder land in actie is gekomen in Duitsland maken wij bij ELF de balans op. Wat is ons opgevallen? Welke landen vielen er op? En welke landen vielen juist tegen?

lees verder
Virgil van Dijk: "Bij Oranje spelen we vaak spelletjes, Rummikub vind ik het leukst"

Hij heeft er zin in. Die woorden herhaalt Virgil van Dijk regelmatig. Drie jaar geleden miste de centrale verdediger van Oranje, die op 8 juli zijn 33ste verjaardag viert, het EK vanwege een zware knieblessure. Nu treedt hij aan als aanvoerder van een ploeg waarin hij vertrouwen heeft. "Alles is mogelijk, maar ik moet ook realistisch blijven. Het wordt al lastig genoeg om de poule door te komen."

lees verder
Ronaldo, Yamal en Nagelsmann: recordbrekers dit EK

Omdat het eerste EK pas in 1960 werd gehouden, zijn er nog altijd genoeg records die gebroken kunnen worden. Vandaag nemen we een kijkje naar enkele records die dit toernooi al sneuvelden.

lees verder
De grootste kanshebbers voor de topscorerstitel op het EK in Duitsland

Het EK in Duitsland is afgelopen vrijdag afgetrapt. Een mooi moment om een blik te werpen op de strijd om de topscorerstitel en de kanshebbers voor die prestigieuze prijs. Wie maakt de meeste kans? Hoeveel doelpunten heb je gemiddeld nodig voor de titel? In dit artikel zetten we alles op een rij.

lees verder
Wie is Martin Ádám, cultheld van dit EK?

In 2016 was het Gábor Király, de Hongaarse keeper die opviel door zijn wijde, grijze joggingbroek. Ook op dit EK lijkt Hongarije weer verantwoordelijk te zijn voor het leveren van een cultheld. Ditmaal gaat het om Martin Ádám, de Hongaarse versie van Wout Weghorst die tijdens een korte invalbeurt veel fans wist te winnen. 

lees verder
Sjoerd van Ramshorst: "Als presentator moet je ook van een uitzending kunnen genieten"

Vanuit het stadion op het veld in Duitsland presenteren? Of in een sfeerrijke ambiance in Nederland voor- en nabeschouwen met gasten? Voor Sjoerd van Ramshorst was en is de keuze niet moeilijk. Daarom presenteert hij vanaf 14 juni elke avond NOS Studio Fussball, de EK-variant van het vertrouwde NOS Voetbal. "Ik leef die eerste twee weken in een bubbel."

lees verder
Win het boek 'De wereldgeschiedenis in 12 voetbalwedstrijden'

Het begint met Saksisch infanterieregiment tegen Lancashire Fusiliers en Bolton Wanderers tegen West Ham United en eindigt met Dinamo Zagreb - Rode Ster Belgrado en Frankrijk - Duitsland. Het boek De wereldgeschiedenis in 12 voetbalwedstrijden van auteur Stefano Bizzotto kent een unieke insteek. Een combinatie van geschiedenis en voetbal opgetekend in ruim driehonderd bladzijden.

lees verder
De mogelijke route naar de EK-titel voor Oranje

Voor het Nederlands Elftal is het EK nu ook echt begonnen. Gisteren won de ploeg van Ronald Koeman met 2-1 van Polen. Oranje was de hele wedstrijd de betere partij, maar had uiteindelijk een doelpunt van Wout Weghorst nodig om de overwinning binnen te slepen. Met deze overwinning begint het Nederlands elftal goed aan het toernooi. Een mooi moment om vooruit te kijken naar de mogelijke route die Oranje zal moeten afleggen naar EK-glorie.

lees verder