‘Sneller klaar met schoonmaken’
 
VIS Magazine
 
 
 
Vissers protesteren tegen windmolens
 
Zaterdag 14 augustus protesteerden zo'n 1000 vissers tegen de aanleg van windparken op zee. Bijna zestig kotters voeren langs de Afsluitdijk naar vluchthaven Breezanddijk. "We doen dit voor de jeugd, voor onze opvolging."
 
Lees verder
 
 
 
 
 
 
Tijdelijk kunstwerk op zandplaat bij Yerseke
 
Strandkunstenaar Tim Hoekstra maakte op 11 augustus tijdens de Mossel & Oesterboulevard in Yerseke een kunstwerk op een tijdelijk, drooggevallen zandplaat midden in de Oosterschelde. Hoekstra had minder dan 3 uur de tijd om zijn kunstwerk te voltooien voordat het opkomende water alles weer wegspoelde en hij zichzelf uit de voeten moest maken.
 
Lees verder
 
‘Sneller klaar met schoonmaken’
 
Anderhalf jaar geleden openden Johan Baarssen en zijn vrouw hun vernieuwde Urker Visspecialiteiten Baarssen in Lelystad. Drie maanden later kwam de lockdown. “Ik kan dus niet goed vergelijken met voorgaande jaren”, zegt Baarssen. “Landelijke cijfers wijzen uit dat elke verbouwing 15 procent meer klanten oplevert; ik heb ruim 30 procent geplust."
 
Lees verder
 
Blijf op de hoogte van al het foodnieuws!
 
Wilt u naast het nieuws van Vismagazine ook op de hoogte blijven van ander foodnieuws? Wilt u bijvoorbeeld meer weten over de voedingsindustrie, vlees- of bakkersbranche? Schrijf u dan in voor een van onze nieuwsbrieven. U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief EVMI, Vleesmagazine, Bakkers in bedrijf, Vakblad IJs, Pompshop, More than Drinks en VoedingNu.
 
Inschrijven voor de nieuwsbrief
 
 
MSC-certificatie voor Vishandel De Klok
 
Vishandel De Klok in Voorhout heeft een ASC en MSC-certificering gekregen. Eigenaren Wim en Sandra Klok noemen het een logische stap in hun aanpak van duurzaam ondernemen. “De slogan 'Een beter milieu begint bij jezelf' is onze lijfspreuk. Niets doen is geen optie."
 
Lees verder
 
 
 
Toe aan iets nieuws? Kijk op Foodbanen.nu
 
Op zoek naar een functie binnen de foodsector? Bij Foodbanen.nu vind je het meest volledige vacature-overzicht. Kijk voor deze functies en andere banen op de website:
 
Naar Foodbanen.nu
 
 
 
Nieuwe producten van reststromen coquilles
 
IntelligentFood en Maxima Seafood ontwikkelen nieuwe producten gemaakt van de reststromen van coquilles. Tijdens een proeverij in de keuken van Kitchen Republic in Amsterdam maakte een select gezelschap kennis met de eerste door chefs ontwikkelde producten met restcoquilles.
 
Lees verder
 
Personeelstekort bij veel bedrijven
 
Verschillende sectoren kampen met een personeelstekort. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kreeg begin juli een op de vier ondernemers hiermee te maken. Vooral in de horeca hebben ondernemers last van een tekort aan personeel. Het gevolg is dat de lonen stijgen.
 
Lees verder
 
 
 
 
 
 
Doe online inspiratie op!
 
Er is veel veranderd de afgelopen anderhalf jaar. Een van de grootste veranderingen in het dagelijks leven was toch wel dat alles ineens online moest gebeuren. Daarom brengt Vismagazine de Online Inspiratiegids, vol met plekken om vanuit huis inspiratie op te doen. Met vandaag Instagram, Pinterest en Foodtube.
 
Lees verder
 
Meer nieuws
 
 
 
Boeken
Ode aan het ei
 
Interviews, verhalen, persoonlijke anekdotes, proefjes en dat alles over ei en eieren. Guus Luijters is al zijn hele leven lang gefascineerd door het ei, vertelt hij in een filmpje op Foodtube. Hij vermoedt dat het door de oorlog komt. “Vlak na de oorlog was een ei een uitzonderlijke traktatie.” Een ei is een bijzonder ding, het is volmaakt en het valt eigenlijk nooit tegen, aldus de schrijvers van ‘Ode aan het ei’, Guus en Sara Luijters.
 
Lees verder
Magazine
Vismagazine 6 | juli/augustus 2021
 
Het nieuwe nummer van Vismagazine verschijnt 24 augustus. Het thema is mosselen. Met onder andere:
  • Urker Geert Hoekstra aan de slag als practor
  • Wiedenvis moet perspectief bieden
  • Mosselconvenant leidt tot transitie
  • Vis uit de Oosterschelde bij Ambachtsheerlijkheid
  • Jonge Spakenburger kiest voor ambulante handel

Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 ex. btw!
 
Abonneer nu!
 
In verband met de zomervakantie verschijnt de nieuwsbrief van Vismagazine van 6 juli tot 31 augustus om de week in plaats van iedere week. 
 
Op zoek naar een leuk tijdschrift voor jezelf of om cadeau te geven?
 
Snel naar Tijd voor tijdschriften, de webshop van uitgever Virtùmedia: een webshop boordevol tijdschriften met karakter zoals Bergen Magazine, Yoga International, Archeologie Magazine, Pf Fotografie Magazine, Schrijven Magazine en nog veel meer mooie titels. Van een los nummer tot een voordelig abonnement, voor jezelf of als cadeau, bij TijdvoorTijdschriften.nl slaag je altijd!
 
Tijd voor Tijdschriften, de webshop voor tijdschriften met karakter
 
Abonneren?
 
 
Bekijk het aanbod
Bedrijvengids
 
 
Bekijk het overzicht
 
 
Vismagazine
Huis ter Heideweg 13
3705 MA Zeist
Facebook
Twitter
LinkedIn
Flickr
 
 
Deze e-mail is verzonden naar: newsletter@newslettercollector.com
Je hebt deze e-mail ontvangen omdat je je hebt aangemeld voor deze nieuwsbrief
 
 
 
© 2021 Alea Publishers