Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 30 juli 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
RA die ‘piramidefonds’ Weststaete controleerde maand doorgehaald
Een bij Baker Tilly werkzame RA heeft bij de Accountantskamer een doorhaling van een maand opgelegd gekregen. De controlerend accountant is volgens de tuchtrechter onvoldoende professioneel kritisch geweest bij zijn werk voor vastgoedobligatiefonds Weststaete en enkele gelieerde vennootschappen.
Lees verder »
Hof: woon-werkverkeer medewerkers accountantskantoor is privégebruik voor BTW
Een groot advies- en accountantskantoor heeft bakzeil gehaald bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in een geschil met de fiscus over  de voldoening van omzetbelasting over het privégebruik van de auto’s van de zaak waarin medewerkers rondrijden. De mogelijkheid om locatie-onafhankelijk te werken vermindert weliswaar het aantal woon-werkkilometers, maar wijzigt het karakter van het woon-werkverkeer niet.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscaliteit voor de controlerend accountant (in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit)

22 september 2020 • PE 3 • Breukelen
Na het volgen van deze cursus bent u in staat om fiscale invloeden en belangen te onderkennen in relevante bedrijfsprocessen en transacties. Als accountant kunt u een bijdrage leveren aan het inrichten en toetsen van een tax control framework. Tevens kent u praktische toepassingen van data-analyse om fiscale risico’s te detecteren. Meld u nu aan voor deze cursus!

Lees verder »
Overleeft de MKB-accountant beroepsmatig de 21ste eeuw?
Verwachtingen van ondernemers en accountants lopen steeds vaker uiteen en dat leidt tot ontevredenheid bij klanten, constateert belasting- en bedrijfsadviseur Frank Visser. Er is wat Visser betreft dan ook een fundamentele verandering nodig in de accountancysector.
Lees verder »
Mogelijkheden bij einde bijzonder uitstel van belastingbetaling
De Belastingdienst verstuurt brieven over wat je kunt doen bij het einde van de termijn van bijzonder uitstel van betaling in verband met de coronacrisis. Hierin lees je meer over de verschillende mogelijkheden die je hebt.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Huwelijksvermogensrecht van A tot Z anno 2020

7 september | 6 PE

Het huwelijksvermogensrecht beïnvloedt vele rechtsverhoudingen. Denk o.a. aan schuldeiserposities, relatie fiscus, borgstellingen, koopovereenkomsten of faillissement. Prof. Bernard Schols gaat op 7 september in op het vernieuwen, actualiseren en opfrissen van uw kennis van het huwelijksvermogensrecht. Mis deze interactieve, praktijkgerichte cursus niet!

Lees verder »
Bij veel bedrijven dreigt ingrijpen door betalingsproblemen
Crisismanagers en interim-bestuurders verwachten een druk najaar door bedrijven die in moeilijkheden komen vanwege het aflopen van steunmaatregelen en betaalpauzes van banken.
Lees verder »
FIOD: verhullende constructies bij verbouwingen manege
De FIOD heeft dinsdag drie woningen en drie bedrijfslocaties verspreid over de provincie Zuid-Holland doorzocht als onderdeel van een strafrechtelijk onderzoek naar niet-ambtelijke omkoping, verduistering, oplichting en valsheid in geschrifte.
Lees verder »
Keijzer wil in najaar met voorstel vereenvoudiging oprichten BV komen
Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat heeft het onderzoeksrapport ‘Oprichten zonder omwegen’ over vereenvoudiging van het oprichten van BV’s  aan de Tweede Kamer gestuurd. De onderzoekers zien nog wel wat haken en ogen. Zo ontstaat er op het gebied van fraudebestrijding verlies als de notaris als gevolg van een mogelijke toekomstige wetswijziging niet meer […]
Lees verder »
Hoeveel ondernemers vroegen tot nu toe TVL aan?
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geeft een update over het gebruik van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). De regeling is sinds 30 juni opengesteld.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Eindelijk: jaarrekening, fiscaal en communicatie vanuit één product

Het is alweer 20 jaar geleden dat ik bij een accountantskantoor begon. We werkten destijds op een AS400 de kolommenbalans uit en maakten de jaarrekening nog keurig in Word waarna we fysiek om een handtekening vroegen. Het aangiftebiljet typten we handmatig in met een typemachine waarbij we het biljet zorgvuldig op de juiste plek zetten […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
FinTech-bedrijven zijn essentieel om MKB’ers gemakkelijk toegang tot financiering te bieden

Ondanks het relatief korte bestaan van FinTech in Nederland, verwacht maar liefst 31 procent van de Nederlandse MKB-ondernemers dat FinTech-ondernemingen binnen vijf jaar de positie van banken hebben overgenomen. Dit blijkt uit onderzoek van MKB-financieringsplatform October onder 1.059 Nederlandse ondernemers. Van alle ondervraagden stelt tweederde dat er op het gebied van bedrijfsfinanciering de afgelopen vijf […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Veel interesse in failliet Wirecard’
Aanvraagtermijn TOFA afgesloten, de cijfers op een rij
ANWB: stimuleer thuiswerken om spitsdrukte tegen te gaan
Gewapende overval op woning accountant en zijn gezin
OPLEIDINGEN
Praktijkopleiding AA – Accountancy MKB (inclusief contactdagen)
Markus Verbeek Praehep
6 augustus 2020
HBO-PROGRAMMA MASTER OF SCIENCE IN CONTROLLING
HAN
29 augustus 2020
Duurzaam ondernemen met subsidies
Fiscount
10 november 2020
VACATURES
Controleleider fulltime
WITh accountants
Amersfoort en Sliedrecht
Customer Success Manager
Silverfin
Amsterdam
Gevorderd Assistent Accountant fulltime – Amersfoort
WITh accountants
Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN