Het Rode Kruis | Dion redde het leven van een scheidsrechter | Organiseer een EHBO-cursus op jouw sportvereniging | Win een workshop EHBO baby & kind  

EHBO in de zomervakantie

 
 
 
September; de zomervakantie is voorbij en het nieuwe sportseizoen staat op het punt van beginnen. Miljoenen Nederlanders trekken hun sportkleding en schoenen weer aan. Zo ook Dion, die bezig was met een voetbalwedstrijd toen een scheidsrechter plots in elkaar zakte: "Ik zag meteen dat het mis was". Gelukkig wist hij wat er moest gebeuren en kwam hij snel in actie.
 
Hoe Dion reanimeerde Pijltje
 
 
 
 
 
Van een verzwikte enkel tot een zware blessure, er gebeuren veel ongelukken in de sportwereld. Jaarlijks raken er miljoenen sporters geblesseerd of gewond tijdens het sporten, de meeste hiervan sporten bij een vereniging. Wekelijks belanden er dan ook zo'n 1.000 sporters op de Spoedeisende Eerste Hulp (SEH) en zijn er meerdere gevallen van hartfalen tijdens en net na het sporten. 

Kennis van EHBO en reanimatie is dan ook essentieel op elke sportvereniging. Weet er bijvoorbeeld iemand hoe er gehandeld moet worden bij een hersenschudding? Of wat je moet doen wanneer een jeugdspeler in elkaar zakt? Organiseer een Sport EHBO-groepscursus op jouw vereniging en zorg zo dat jullie sterker in je (sport)schoenen staan wanneer er iets gebeurt. 
 
EHBO-cursus op jouw club
 
 
 
 
 
Elke ouder kent het wel: een bal in het gezicht, schaafwond op de knie of een verstuikte enkel. Of het nou voetbal, atletiek, scouting of zwemmen is, een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook op de vereniging van je (klein)kind. 

Tijdens een workshop EHBO aan kinderen leer je in slechts 3 uur hoe je kunt handelen bij de meest voorkomende ongelukken. En deze workshop kun je dankzij onze partner Hansaplast nu winnen voor de vereniging van jouw kind! Zo kunnen in totaal 10 (groot)ouders, trainers en/of begeleiders de basis van EHBO leren.

Meedoen is simpel: meld je aan met het formulier en motiveer waarom deze workshop bij jullie georganiseerd moet worden.
 
Ja, ik wil meedoen Pijltje
 
 
Volg ons ook via:  Facebook      Instagram      Twitter      LinkedIn      Youtube      TikTok
 
 
Telefoon 070 - 44 55 678
Ma-Do 08:30-21:00
Vr 08:30-17:00
Za 10:00-14:00
 
 
 
E-mail contactcenter@redcross.nl
 
Whatsapp 06 5781 3499
 
CBF erkend Postcode Loterij ANBI
Deze mail is verstuurd door het Nederlandse Rode Kruis naar John Do met het mailadres newsletter@newslettercollector.com

Afmelden Pijltje

Wat vind je van deze e-mail? Positief | Negatief

© 2023 Het Nederlandse Rode Kruis | Anna van Saksenlaan 50, 2593 HT Den Haag | Postbus 28120, 2502 KC Den Haag
E-mail in browser openen | Privacy statement | Cookiebeleid | Disclaimer | Voeg ons toe aan jouw lijst met veilige afzenders.