Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 3 mei 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Rechter wijst miljoenenclaim ondernemer tegen BDO af
Een ondernemer heeft bij de rechtbank Midden-Nederland tevergeefs een schadevergoeding van € 4.270.500 geëist tegen BDO, een partner en twee (voormalige) werknemers van het accountantskantoor, blijkt uit een dinsdag gepubliceerde uitspraak. De man vond dat BDO fouten had gemaakt bij zijn echtscheiding en de verkoop van de aandelen in zijn onderneming aan zijn schoonzoon.
Lees verder »
Personalia | De voorjaarstransfers in de accountancy
Welke personele nieuwtjes waren er de afgelopen tijd te melden in de accountancy? Accountancy Vanmorgen zette de personaliaberichten op een rij.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Heb jij met de Werkkostenregeling binnen gemeenten te maken en wil je een totaal overzicht?

Wil je weten wat, naast de algemene (administratieve) verplichtingen die de werkkostenregeling met zich meebrengt, zaken zijn die specifiek bij gemeenten spelen? En wat bijvoorbeeld de mogelijkheden van de werkkostenregeling omtrent het thuiswerken zijn? Casper Mons geeft je op 6 juni in Utrecht een compleet overzicht.

Lees verder »
Hof stelt Hoge Raad vragen na schending verschoningsrecht door OM
Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft in een tussenarrest besloten prejudiciële vragen te stellen aan de Hoge Raad over het verschoningsrecht van advocaten. Aanleiding hiervoor is een kort geding dat is aangespannen door de Stibbe-advocaten van vermogensbeheerder Box Consultants tegen de Staat.
Lees verder »
Monica Swalef vertrokken als hoofd pensioenadviestak KPMG
Monica Swalef heeft KPMG na krap twee jaar verlaten. Dat meldt RvB-lid en Head of Advisory Edwin Herrie in de pensioennieuwsbrief van KPMG. Swalef werd in de zomer van 2021 partner en Head of Pensions bij het accountantskantoor.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Privacy structuren, wat kan er en wat gaat er veranderen?

Op 1 juni bespreekt Hanneke Kroonenberg de impact van het Handelsregister en het UBO register 1 en 2 op de privacy van de DGA. Ze gaat in op privacy structuren met open CV en FGR en mogelijke afschaffing daarvan. Ook komen privacy structuren met besloten CV of FGR en met buitenlandse entiteiten aan bod, evenals het familiefonds en privacy.

Lees verder »
Van generiek naar gespecialiseerd accountantskantoor: 5 stappen
Alhoewel steeds meer accountantskantoren inzien dat het loont om je te richten op bepaalde nichemarkten, valt er op dit vlak nog een wereld te winnen. In dit tweede deel van mijn blogserie bespreek ik de vijf stappen die je als kantooreigenaar neemt om van een generieke accountantspraktijk naar een branchespecifieke praktijk te gaan.
Lees verder »
Rekenrente en eigendomsrecht, hoe zit het volgens de Hoge Raad?
In drie verschillende zaken heeft de Hoge Raad geoordeeld over de fiscale rekenrente van 4% voor het bepalen van de fiscale pensioen- en/of stamrechtverplichting. De zaken verschilden ietwat qua inhoud, maar de uitkomst niet echt. Daarnaast stond in deze zaken de vraag centraal of belaste vrijval van pensioen- en stamrechtvoorzieningen in strijd is met artikel […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Schijnzelfstandigheid: duidelijke regels voor zelfstandigen

Er werken in Nederland ongeveer 8 miljoen medewerkers in dienstverband en ongeveer 1,1 miljoen mensen werken als zelfstandige. Dit blijkt uit een rapport van de Algemene Rekenkamer. Maar soms is een ingehuurde zelfstandige eigenlijk een medewerker. Dit wordt ‘schijnzelfstandigheid’ genoemd. De overheid wil daarom duidelijke regels. Zo weet een zelfstandige wanneer hij of zij eigenlijk […]

Lees verder »
Concurrentiebeding zonder schriftelijke motivering nietig in tijdelijk contract
Een concurrentiebeding zonder schriftelijke motivering is nietig in een tijdelijke arbeidsovereenkomst. Het beding moet opnieuw schriftelijk worden aangegaan, oordeelt de kantonrechter.
Lees verder »
Voor fonds aangekocht vastgoed belast bij de beheerder
Ook als uit de akte van overdracht van vastgoed blijkt dat namens een fonds wordt gehandeld, kan het toch de beheerder van dat fonds zijn die de economische eigendom van dat vastgoed verkrijgt. Deze beheerder is dan overdrachtsbelasting verschuldigd. Dat komt naar voren uit een uitspraak van het gerechtshof Amsterdam.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
ABN AMRO ziet flinke toename cyberdreiging onder mkb’ers
WEF-rapport: een op drie Nederlandse accountants verdwenen in 2027
ABAB naar één groepsdirectie
Getuige in Wirecard-zaak: ‘EY had geen idee, KPMG liet fraude toe’
OPLEIDINGEN
Duurzaamheid in de Samenstelpraktijk *Nieuw*
NBA Opleidingen
31 mei 2023
Masterclass Word intern vertrouwenspersoon in één dag
The Legal Company
1 juni 2023
Cursus Personenvennootschappen
Accountancy Vanmorgen
7 juni 2023
VACATURES
Zelfstandig Assistent Accountant voor samenstelpraktijk (32-40 uur)
KRAMERKUIPER accountants|adviseurs
Purmerend
Manager Assurance | Amersfoort, Arnhem, Ede, Hoofddorp en Utrecht
CROP
Amersfoort, Arnhem, Ede, Hoofddorp en Utrecht
Senior Manager Accountancy & Advies | Ede
CROP
Ede
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN