Het invoeren van een omzetafhankelijke huur om zakelijke huurders tegemoet te komen in de coronacrisis doet geen recht aan het huurcontract dat huurder en verhuurder met elkaar zijn overeengekomen. De rechtbank Amsterdam is daarom van oordeel dat de uitbater van een zalencentrum in Amsterdam-Sloterdijk gewoon gehouden is aan de coulanceregeling waarbij hij al een stevige huurkorting geniet.
Vastgoedmarkt
Online versie
Rechter ziet niets in omzetafhankelijke huur wegens corona
Het invoeren van een omzetafhankelijke huur om zakelijke huurders tegemoet te komen in de coronacrisis doet geen recht aan het huurcontract dat huurder en verhuurder met elkaar zijn overeengekomen. De rechtbank Amsterdam is daarom van oordeel dat de uitbater van een zalencentrum in Amsterdam-Sloterd>>
Lees verder >
‘Met het binnenstedelijke bedrijventerrein verdwijnt de dynamiek uit de stad’
De Stichting Kennisalliantie Bedrijventerreinen Nederland (SKBN) luidt de noodklok over de teloorgang van de binnenstedelijke bedrijventerreinen. De afgelopen vijf jaar is 45 vierkante kilometer bedrijfsterrein herontwikkeld, voornamelijk voor woningbouw, en er dreigt nog veel meer te verdwijnen. Ne>>
Lees verder >
Dit betaalde Metropolis Vastgoed voor kantoor in Eindhoven
Metropolis Vastgoed heeft het kantorencomplex aan de Beemdstraat 1 en 1A-E in Eindhoven gekocht van een particulier belegger.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Mis deze MVO kans niet
De overheid stelt ook dit jaar subsidie beschikbaar aan ondernemers die hun vastgoed willen verduurzamen. Dit duwtje in de rug betekent een mooie kans voor de logistiek vastgoedsector om duurzame ambities om te zetten in concrete actie. Dé gelegenheid om meer met een dak te doen.
Dit zijn de hoogtepunten van Provada 2020
3, 4 en 5 november werd de Provada Live 2020 georganiseerd. Online was het mogelijk vele inspirerende sessies, ronde tafels, webinars, interviews en keynotes te volgen. In dit artikel hebben we alle hoogtepunten van Vastgoedmarkt op een rijtje gezet. 
Lees verder >
KAW: Tot 708.000 extra woningen in bestaande stadswijken
De lokroep van het buitengebied als heilige graal om de woningnood op te lossen kan wat KAW-architecten betreft voorlopig de ijskast in. Volgens KAW kan de woningnood goeddeels binnenstedelijk worden opgelost en komt dit ook de tanende leefbaarheid in veel wijken ten goede. 
Lees verder >
Winkelier in de knel door terughoudendheid banken
Winkeliers in de mode-, schoenen- en sportbranche zeggen in grote problemen te komen vanwege de verscherpte coronamaatregelen en de terughoudendheid van banken om extra leningen te verstrekken, schrijft De Telegraaf.
Lees verder >
Woonakkoord kabinet en oppositie, 450 miljoen voor leefbaarheid
Het kabinet en de oppositiepartijen GroenLinks en PvdA zijn het eens geworden over maatregelen om het woonbeleid te verbeteren.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Juist nu betekenisvolle rol ING
'De markt is wezenlijk anders dan in pre-coronatijd. Maar hoe we hier ook uitkomen, een duurzaam pand is future proof,' zegt Hein Wegdam van ING Real Estate Finance. ‘Als bank zijn wij continu in verandering. Wij houden ons niet alleen meer bezig met financieringen.’
DHL Supply Chain wil mega-dc in Weert
Logistiek dienstverlener DHL Supply Chain gaat op bedrijventerrein Kampershoek in Weert een mega-distributiecentrum bouwen. Het dc verrijst op een kavel van 160.000 vierkante meter.
Lees verder >
Europees vastgoed heeft het moeilijk, maar blijft aantrekkelijk
Europa's vastgoedsector bevindt zich middenin een cyclische neergang die samenvalt met structurele lange termijn veranderingen op het gebied van vastgoed, volgens de meest actuele 18e editie van het rapport Emerging Trends in Real Estate Europe .
Lees verder >
Flinke stijging resultaat Montea
De Belgische logistieke vastgoedonderneming Montea, met grote belangen in Nederland, heeft zijn resultaat over de eerste negen maanden met 13 procent zien stijgen tot 42,2 miljoen euro. Per aandeel groeide het resultaat met 9 procent tot 2,66 euro.
Lees verder >
VASTGOEDMARKTBANEN
Volg Vastgoedmarkt ook via:
LinkedIn Twitter Facebook YouTube
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright