ELF Voetbal nieuwsbrief van 01-03-2021
Records in zicht: de ongekende serie van Manchester City

Zaterdagmiddag troffen de twee Engelse clubs in topvorm elkaar. West Ham United had voor zaterdag slechts één van de laatste elf duels in de Premier League verloren terwijl tegenstander Manchester City aan een bizarre serie van overwinningen bezig is. Er liggen zelfs wereldrecords voor het grijpen. 


Lees verder
Boadu, Álvarez en meer: de tops en flops van Eredivisie-speelronde 24

Speelronde nummer 24 in de Eredivisie leverde wederom de nodige discussiepunten op. Goals, VAR-momenten en grote fouten wisselden elkaar in rap tempo af. De volgende hoofdrolspelers kunnen terugkijken op een mislukt, of juist een uitstekend weekend.

Lees verder
PANNA! 55 is uit: Haller, Mvogo, Kaj Sierhuis, FIFA-chick Inta en youngstar Moukoko

Alles over de nieuwe spitsen van Ajax en Feyenoord, Sébastian Haller en Lucas Pratto, alles wat je wilt weten van PSV-doelman Yvon Mvogo en interviews met Rav van den Berg, Sofyan Amrabat, Million Manhoef en Feyenoorder Joao Carlos Teixeira. Ook gingen we op bezoek bij FIFA-chick Inta, bij voetbalplaatjeskunstenaar Joeri Gosens en we spraken uitgebreid met Kaj Sierhuis en zijn succes op social media. Kortom, PANNA! 55 staat weer boordevol leuke artikelen.

Lees verder
Samenvatting PSV - Ajax (1-1)

Hoewel de topper tussen PSV en Ajax geen winnaar kent, zal het gelijkspel voor de Amsterdammers voelen als een overwinning. PSV was lang de betere ploeg en kwam op voorsprong via Eran Zahavi. Dusan Tadic bleef in de blessuretijd zijn zenuwen de baas en zorgde vanaf elf meter voor de eindstand: 1-1. Bekijk hier de hoogtepunten van het spannende duel. 

Lees verder
Waar zijn ze nu? Het Schalke 04 dat in 2018 nog tweede werd in de Bundesliga

De chaos bij Schalke 04 is compleet. De ploeg uit Gelsenkirchen staat hopeloos laatste in de Bundesliga en heeft alweer zijn vierde trainer van het seizoen de laan uit gestuurd. Bovendien werd er met 5-1 verloren van VfB Stuttgart. Toch werd de club van Klaas-Jan Huntelaar nog niet zo heel lang geleden tweede in de Bundesliga. Hoe is het nu met het succeselftal van toen?

Lees verder
Even voorstellen: FC Barcelona-talent Ilaix Moriba

FC Barcelona schitterde zaterdagavond in de LaLiga. De ploeg van Ronald Koeman speelde als een geoliede machine en won met 2-0 van Sevilla. Het was bovendien de wedstrijd van de tweede invalbeurt voor de pas net achttienjarige Ilaix Moriba. Wie is deze Spanjaard met Guineese roots?

Lees verder
Interview Ferne Snoyl: "Bijna hadden we een tattoo bij Zlatan Ibrahimovic gezet"

Eljero Elia was de eerste. Daarna dienden ook voetballers als Kevin-Prince Boateng, Quincy Promes en Wout Weghorst zich aan als klant van True Colours. Mede-eigenaar van de tattoostudio in Den Haag is Ferne Snoyl. De voormalige speler van Feyenoord, NEC, NAC Breda en RKC Waalwijk moest op zijn 27ste stoppen vanwege enkelletsel. "We kijken opnieuw rond naar uitbreiding. We willen blijven knallen."

Lees verder
Mohammed Kudus zal zijn stem laten horen

Zonder knieblessure was de kans groot dat Mohammed Kudus (20) de onbetwiste sensatie van de Eredivisie zou zijn. In de wedstrijden die hij speelde, maakte de Ajacied indruk met zijn zelfverzekerde speelstijl. Maar Kudus wil meer. Hij wil de stem worden van een generatie. Van zijn wijk, land en als het even kan werelddeel.

Lees verder
Interview Jack Downer, aka Street Panna: "Ik wil een voorbeeld zijn voor jongeren"

Hij stond op het veld met wereldsterren als David Beckham, Gareth Bale en Paul Pogba. Als straatvoetballer won hij meerdere kampioenschappen en was hij onderdeel van campagnes voor de grootste merken als adidas en EA Sports. Daarnaast deelt Jack Downer, op social media beter bekend als ‘Street Panna’, dagelijks video’s van zijn trucjes met een miljoenenpubliek. "Wat Touzani heeft gedaan voor het straatvoetbal in Nederland hoop ik in Engeland te doen."  

Lees verder