Nieuwsbrief Regio Zwolle - Juni

Infrastructuur voor groei

Nieuws

Overhandiging unieke Atlas Regio Zwolle

De bijeenkomst was in het stadhuis in Zwolle in aanwezigheid van statenleden en de Regiegroep van Regio Zwolle (bestuurders namens ondernemers, het onderwijs en overheden), de ontwerpers van bureau MUST, medewerkers van diverse gemeenten en Floris Alkemade van Panorama Nederland.

 

 

 

Lees Meer

 

Nieuws

Peter Snijders voorgedragen als nieuwe burgemeester Zwolle

 

Op maandag 1 juli werd in een openbare bijeenkomst door de gemeenteraad van Zwolle bekend gemaakt wie door de raad is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Zwolle. Voorafgaand vond een besloten raadsvergadering plaats. In de openbare bijeenkomst maakte Gerdien Rots, voorzitter van de vertrouwenscommissie, bekend dat Peter Snijders, burgemeester van Hardenberg wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Zwolle:
"Iemand die het DNA van deze regio kent en plezier in het werk hoog in het vaandel heeft staan."Panorama Nederland is een toekomstperspectief voor de ruimtelijke inrichting van Nederland. Het laat zien hoe de grote maatschappelijke vraagstukken van nu de sleutel kunnen zijn voor welkome, structurele verbeteringen in de toekomst. Het College van Rijksadviseurs schetst met Panorama Nederland een optimistisch en aantrekkelijk toekomstbeeld. Een Nederland dat voor iedereen uiterst herkenbaar blijft, maar dat toch op allerlei terreinen fundamenteel anders werkt.

 

 

Lees Meer

 

Nieuws

Explosieve groei studenten voor Opleiding E-commercemanager in regio Zwolle


Deltion en ROC Friese Poort gaan van start met de niveau 4 opleiding E-commerce manager. Vorig jaar is het Deltion College in Zwolle gestart met een klas voor de opleiding E-commercemanager.

Aankomend jaar start de mbo-school met drie klassen BOL (school en stage) en één klas BBL (school en werken). Daarnaast starten verschillende locaties van ROC Friese Poort ook met de BOL-opleiding. Een explosieve groei in studenten voor een arbeidsmarkt waar veel werk ligt. Beide scholen zijn lid van Topcentrum E-commerce, een netwerkverband die de e-commercesector in de regio Zwolle stimuleert.


Lees meer

Nieuws

Ondernemersverkiezing Regio Zwolle 2019 van start!

Op 12 december wordt tijdens het Regio Zwolle Congres de Starter en Ondernemer van het Jaar Regio Zwolle 2019 gekroond. De afgelopen jaren zijn de winnaars door wethouders Economische Zaken en lokale ondernemersverenigingen voorgedragen. Wie worden de opvolgers van Annelies Maas en Roland Kortenhorst van Medical Precision (categorie: Starter) en Johan van Marle van Uitgekookt (categorie: Ondernemer)?

Regio Zwolle behoort tot de economische top van Nederland. En dat is mede te danken aan de fantastische inzet van gedreven ondernemers. "De verkiezing ‘Starter en Ondernemer van het Jaar regio Zwolle’ beloont écht ondernemerschap: ambitie, lef, innovatie. Er wordt aandacht gevraagd voor een bijzonder slag mensen, die zich durft te onderscheiden en risico durft te nemen. We zijn op zoek naar vrouwen en mannen met guts", aldus de kersverse voorzitter Marius Nijland.



Lees meer

Nieuws

Zonnig Meppel stemt Logistiek Netwerk gelukkig

Het Logistiek Netwerk bracht op vrijdagmiddag 14 juni een bezoek aan Meppel. Onder zonnige omstandigheden werden met een rondvaart bedrijfsbezoeken gebracht aan Sukade, MCS Terminals en Alumax Boats. De middag werd afgesloten met een netwerkborrel bij het Grachtenfestival, samen met de ondernemerskringen BC Meppel en ICC Parkmanagement Meppel.

 


Lees meer

Nieuws

Estafettebijeenkomsten Regio Zwolle afgesloten met FinaleFestival

 

De grote zaal van De Westerbergen in Echten stroomde vol met medewerkers van de 21 gemeenten. De Regio Zwolle Band met bandleden van voornamelijk de gemeente Dalfsen zorgde voor een muzikaal ontvangst. Het FinaleFestival op donderdag 27 juni was het slotstuk van de twintig estafettebijeenkomsten die Regio Zwolle heeft georganiseerd. Kees Praamstra, secretaris van Regio Zwolle heette iedereen hartelijk welkom:

"Jullie zijn hier op een mooie finalebijeenkomst na een reeks van estafettebijeenkomsten in ruim een jaar tijd. We gingen kriskras door onze wonderschone, kleurrijke en veelzijdige Regio Zwolle. Tijdens de bijeenkomsten konden we volop kennis maken met elkaar en praatten we bij over de ontwikkelingen binnen en over Regio Zwolle. "

 

 

Lees Meer

 

Nieuws

Kamerleden laten zich informeren over grensontkennend Regio Zwolle

Op vrijdag 7 juni ontving Regio Zwolle een deel van de vaste Kamercommissie Binnenlandse Zaken in Zwolle. Kamerleden Henk Krol, Monica den Boer, Albert van den Bosch en Hilde Palland lieten zich informeren over Regio Zwolle, met de nadruk op dat Regio Zwolle een groeiregio is en fungeert als corridor tussen het westen van Nederland naar het noorden en richting Duitsland. Ook kwam de kracht van Regio Zwolle aan de orde: grensontkennend en regionaal samenwerken in combinatie met de unieke manier van werken vanuit opgaven samen met overheid, ondernemers en onderwijs. Dit onder de noemer van de Nieuwe Agenda. Een van de opgaven is de Human Capital Agenda. Het bezoek eindigde met de preview van de campagnefilm van Upgradejezelf, de campagne vanuit de Human Capital Agenda die op 11 juni van start is gegaan.

Het gezelschap, dat bestond uit Kamerleden en bestuurders van verschillende organisaties in Regio Zwolle, startte het werkbezoek in de IJsseltoren waar bestuurder Arjen Schouten van ABN AMRO Verzekeringen gastheer was. De hoogste verdieping was het vertrekpunt met uitzicht op vrijwel de hele regio. Dit uitzicht typeert de manier van werken door Regio Zwolle. "Grensontkennend", aldus Andries Heidema, commissaris van de koning van de provincie Overijssel. "We zien onder meer vanuit trends en de bestuurlijke actualiteit dat grensontkennend samenwerken - tussen overheden, onderwijs en ondernemers - steeds meer het antwoord is op allerlei opgaven waar we voorstaan."


Lees meer

 

Nieuws

Verbreding sluiscomplex Kornwerderzand goed nieuws voor Port of Zwolle

De financiering van het sluiscomplex Kornwerderzand is rond. Dat is goed nieuws voor Kampen, de Regio Zwolle en de regionale havensamenwerking van Port of Zwolle.

Het nieuws van de realisatie van de verbreding in 2025 is een belangrijke impuls voor de havenontwikkeling in de regio. Het levert een flinke bijdrage aan de toekomstbestendigheid van Port of Zwolle als logistieke hub voor vervoer over water naar onder meer Duitsland, de Baltische staten en zelfs de nieuwe Zijderoute.

 


Lees meer

Nieuws

Vacaturebank voor e-commerce talent in regio Zwolle

De teller loopt

Erik Brunekreef, projectleider bedrijfsleven Topcentrum E-commerce: "Ruim 25 bedrijven delen inmiddels hun vacatures op de site jobs.topcentrum.nl. Het aanbod varieert van een stageplaats tot aan een voltijd aanstelling." Naast de diversiteit in soorten functies, kan men in de E-commerce sector ook bij verschillende bedrijven aan de slag. Van raamdecoratie tot software, van logistiek tot vormgeving. "We willen met dit jobboard de connectie leggen tussen bedrijven en studenten en met mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Daarnaast geeft het jobboard een mooie afspiegeling weer van het werk in de E-commerce."

 

 

Lees Meer

 

Nieuws

Panorama Nederland: een optimistisch en aantrekkelijk toekomstbeeld

 

Panorama Nederland is een toekomstperspectief voor de ruimtelijke inrichting van Nederland. Het laat zien hoe de grote maatschappelijke vraagstukken van nu de sleutel kunnen zijn voor welkome, structurele verbeteringen in de toekomst. Het College van Rijksadviseurs schetst met Panorama Nederland een optimistisch en aantrekkelijk toekomstbeeld. Een Nederland dat voor iedereen uiterst herkenbaar blijft, maar dat toch op allerlei terreinen fundamenteel anders werkt.

 

 

Lees Meer

 

Nieuws

Regio Zwolle Connect 


Met een enkele vraag, een enkel antwoord maken we elkaar sterker. Dat is de kracht van de regio Zwolle en van Regio Zwolle Connect. Al bijna 700 ondernemers hebben zich aangemeld in hét netwerk van, voor en door ondernemers in de regio. Heb je de video al gezien?

Deze e-mail in uw browser lezen of de url kopiëren? Klik hier.
 

COPYRIGHT © regiozwolle

Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp