Nieuwsbrief Regio Zwolle - Mei

Infrastructuur voor groei

Nieuws

Dronten, Urk en Noordoostpolder manifesteren zich meer als schakel Flevoland en Regio Zwolle


De drie gemeenten in Noordoostelijk Flevoland willen door meer samen op te trekken het gebied steviger op de kaart zetten.

De drie burgemeesters van de gemeenten Dronten, Urk en Noordoostpolder hebben dat via de overhandiging van een gezamenlijk Manifest laten weten aan de Commissaris van de Koning, Leen Verbeek. De drie gemeenten willen de komende periode meer aandacht en inzet van het provinciaal bestuur voor de doorontwikkeling van het gebied Noordoostelijk Flevoland.


Lees meer

Nieuws

Fietsen naar het werk loont

Medewerkers van bedrijven in Overijssel * krijgen vanaf 3 juni een financiële beloning als zij de auto laten staan en fietsend naar hun werk gaan. De actie Fietsmaatjes duurt tot en met november 2019.

De inschrijving is al gestart. Fietsmaatjes richt zich op automobilisten en moet het fietsgebruik in de regio’s verder stimuleren. Op 3 juni is de feestelijke kick-off. Gedeputeerde Bert Boerman zal hierbij aanwezig zijn.Met Fietsmaatjes kunnen medewerkers elkaar stimuleren om naar het werk te fietsen. Een ervaren fietser (buddy) stelt een team samen met collega’s die met de auto reizen en vaker willen fietsen. Buddy én deelnemende collega’s krijgen voor elke gefietste dag een financiële beloning.



Lees meer

Nieuws

Ondernemersfonds Gemeente Heerde is verbindende factor

Onlangs ondertekenden wethouder Wolbert Meijer (gemeente Heerde) en Roelof Speckmann (voorzitter Ondernemersfonds gemeente Heerde) de uitvoeringsovereenkomst voor het ondernemersfonds (ofgh).

In de uitvoeringsovereenkomst is vastgelegd welke activiteiten de stichting moet leveren voor de subsidie die zij ontvangen. Het doel van het ondernemersfonds is om “een verbindende factor zijn tussen de ondernemers, inwoners, verenigingen, belangengroepen, gemeente e.d. door voor projecten geldelijke bijdragen beschikbaar te stellen.


Lees meer

Nieuws

Voorjaarsnota: 40 miljoen naar verbreding Kornwerderzandsluis

Het kabinet maakt 40 miljoen euro vrij als bijdrage aan de verbreding van het sluizencomplex in de Afsluitdijk bij Kornwerderzand.

Dit staat in de voorjaarsnota 2019 die op 27 mei aan de Tweede Kamer is aangeboden. De werkzaamheden aan de sluizen en het uitdiepen van vaargeulen zullen naast een  economische boost naar verwachting duizenden banen opleveren.


Lees meer

 

Nieuws

Topcentrum E-commerce met docenten op bezoek bij Wehkamp Zwolle

Consumenten kopen bij Wehkamp en andere webwinkels hun producten en genieten van het voordeel van het vaak kosteloos retour zenden. Uit onderzoek blijkt dat 40-70% van de bestelling teruggestuurd wordt.

Dit enorme proces, inclusief de kosten die er mee gemoeid zijn, is voor veel webwinkels een toenemend probleem. Vandaag bezochten meer dan 50 docenten het nieuwe logistieke centrum van Wehkamp, waar ze zich lieten onderdompelen in de wereld van het retour zenden van online gekochte artikelen. Met als doel studenten beter les te kunnen geven én met de studenten na te denken over oplossingen.


Lees meer

Uitnodiging

Geef je op voor het FinaleFestival Regio Zwolle!

Regio Zwolle organiseert voor de medewerkers van de 21 gemeenten en de 4 provincies een netwerkbijeenkomst op woensdag 27 juni in Echten, gemeente De Wolden. Centraal in deze bijeenkomst staat ontmoeting, leren van elkaar en elkaar versterken op de vijf opgaven van Regio Zwolle: de zogeheten Nieuwe Agenda. De uitnodiging staat hieronder. Geen medewerker van de overheid, maar wel geïnteresseerd? Ook van harte welkom.

Geef je op voor het FinaleFestival!

Dé leerzame én feestelijke bijeenkomst voor de medewerkers gemeenten en provincies Regio Zwolle

 

Het FinaleFestival is een feestelijke en interactieve bijeenkomst en tegelijk de afsluiting van de Regio Zwolle Estafette. Daar wil je toch bij zijn? Van harte welkom! We beginnen met een broodje en we eindigen met een band en een borrel!

 De Estafette in enkele woorden

De meeste gemeenten hebben inmiddels het spreekwoordelijke stokje ontvangen en doorgegeven. Tijdens deze ontmoetingen gingen collega’s van twee gemeenten met elkaar in gesprek. Het was vooral informeel, inspirerend en interessant. Elkaar leren kennen, kennisdelen en weten waar Regio Zwolle voor staat!

 

Voor wie is het FinaleFestival?

Het FinaleFestival is voor collega’s die met de Estafette meededen én voor collega’s die alsnog graag dit staartje van de Estafette meemaken! Dus geef deze uitnodiging door aan je collega’s. We willen graag een spetterende afsluiting, dus aarzel niet en neem ze mee: collega’s die zich bezighouden met de opgaven vanuit de Nieuwe Agenda (economie, human capital, bereikbaarheid, leefomgeving en energie), collega’s van communicatie en bestuurssecretariaat en andere belangstellenden. En uiteraard zijn ook de gemeentesecretarissen uitgenodigd. Medewerkers van de vier provincies zijn ook welkom.

 

Wat kun je verwachten?

Het definitieve programma ontvang je na aanmelding. Wat we al wel kunnen vertellen… we gaan het Netwerkleiderschapspel (echt een aanrader!) spelen, ontwikkeld en begeleid door Common Eye. Je hebt de keuze uit vijf workshops vanuit de Nieuwe Agenda én… je kunt genieten van het eerste optreden van de enige Regio Zwolle Band met songs van Lady Gaga, De Dijk en Kensington. Dit zijn zo maar wat ingrediënten die een inspirerende middag beloven…

Aanmelden

Noteer je 27 juni in je agenda? En nogmaals: attendeer je collega’s ook op deze datum! Je kunt je nu al aanmelden.

Let op! De aanmeldingsdatum is verruimd: Wil je dat voor vrijdag 17 mei doen? Daarna ontvang je het definitieve programma. Vragen? Neem contact op met Harmieke Paters, h.paters@zwolle.nl of 06-10224335.

 

Tot ziens op 27 juni!

Kees Praamstra,

secretaris Regio Zwolle


 

Uitnodiging

27 juni 2019: Symposium ‘Participatie in de digitale samenleving'

De digitale samenleving doet steeds actiever mee in het democratische proces. Het laten participeren van de samenleving is voor gemeentes belangrijker dan ooit. Maar hoe bereiken zij de juiste inwoners? En hoe kunnen social media, big data en hightech daarbij een rol spelen? Het symposium ‘participatie in de digitale samenleving’ gaat daar dieper op in.

Lees Meer

 

Nieuws

Regio Zwolle Connect 


Met een enkele vraag, een enkel antwoord maken we elkaar sterker. Dat is de kracht van de regio Zwolle en van Regio Zwolle Connect. Al bijna 700 ondernemers hebben zich aangemeld in hét netwerk van, voor en door ondernemers in de regio. Heb je de video al gezien?

Deze e-mail in uw browser lezen of de url kopiëren? Klik hier.
 

COPYRIGHT © regiozwolle

Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp