Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 27 juni 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Geen veroordeling bij Accountantskamer, wel bij Raad van Discipline
Een advocaat die een samenwerkingsverband aanging met een accountant en een andere advocaat op oneigenlijke gronden zover probeerde te krijgen om dat ook te doen heeft van de Raad van Discipline een waarschuwing opgelegd gekregen. De Accountantskamer zag eerder te weinig bewijs voor een tuchtrechtelijke veroordeling in de zaak
Lees verder »
Rekenkamer kritisch op Snel over fiscaal voordeel elektrische auto’s
De fiscale stimulering van elektrische auto’s is een dure maatregel voor het verminderen van C02-uitstoot. Dat schrijft de Algemene Rekenkamer in een brief aan de Tweede Kamer. De Algemene Rekenkamer plaatst kanttekeningen bij een berekening door staatssecretaris Snel van Financiën.
Lees verder »
Advertorial: MKB controledag 2019

Verschillende sprekers, zoals Dick van Onzenoort en Arnout van Kempen behandelen met u de relevante actualiteiten, ervaringen en praktische consequenties voor uw niet-oob-accountantsorganisatie afgestemd op uw mkb-praktijk.
Meld u aan

Advertorial: Fiscount ICT-service

Ben jij al helemaal wegwijs in de steeds sneller veranderende ICT-jungle? Vast niet, en je bent niet de enige en ook jouw cliënten zitten met veel ICT-vragen. Ons gespecialiseerde team van Fiscount ICT-service kan jou en jouw cliënten helpen bij het oplossen van ICT-vragen en het maken van ICT-keuzes.

Welterusten Wakkere Accountants; de anomalie binnen de NBA
Ja, ze bestaan nog. En gisteren werden ze weer even wakker geschud. De Wakkere Accountants hebben eindelijk de uitspraak van de Accountantskamer waar ze zo lang op hebben gewacht. Drie klachten ingediend in het najaar 2017, een zitting in februari 2018 en een uitspraak in juni 2019. Meer dan anderhalf jaar wachten op een uitspraak. […]
Lees verder »
Accountant Vast winnaar van de Exact Cloud Award 2019
Accountant Vast is de overall winnaar van de Exact Cloud Award 2019. Het kantoor uit Zwaag wint de award voor Cloud Accountant van het jaar 2019. In totaal vielen vier kantoren in de prijzen voor de Exact Cloud Award-verkiezing. De Cloud Award voor Innovatie is uitgereikt aan Van de Kamp & Van Gelder. RSW wint […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
5 Redenen waarom u servicemanagement zou moeten omarmen

Selfservice zal de komende jaren steeds belangrijker worden. Dit omvat alle manieren waarop accountants hun cliënten kunnen ontzorgen bij het voeren van de (financiële) administratie. Hoe? Download de whitepaper >>

Lees verder »
Vordering op Lissense accountancymaatschap komt te laat
Een vordering van bijna 50.000 euro van een ondernemer op een in Lisse gevestigd accountants- en advieskantoor is door het Gerechtshof Den Haag niet toegewezen. De vordering van de ondernemer was gebaseerd op schade die zou zijn geleden als gevolg van vermeend gebrekkig (fiscaal) advies over de herstructurering van enkele bedrijven van de ondernemer.
Lees verder »
Ondernemer moet kopieën fiscus toestaan als onderdeel boekenonderzoek
Een ondernemer moet als onderdeel van een boekenonderzoek alsnog enkele gevraagde kopieën aan de Belastingdienst verstrekken. Het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch acht aannemelijk dat de gevraagde informatie voor de belastingheffing van belang kan zijn en is het niet met de ondernemer eens dat het fiscaal belang ontbreekt of gekunsteld is en de inspecteur in wezen informatie wenst […]
Lees verder »
Rekenkamer: fiscale forfaits worden niet op tijd bijgesteld
De 48 forfaitaire regelingen die in 17 verschillende wetten de belastingheffing moeten vereenvoudigen, worden door de staatssecretaris van Financiën niet, zoals afgesproken, periodiek geëvalueerd en indien nodig bijgesteld. Kabinet noch parlement weet of dit fiscaal instrument hierdoor nog wel de werkelijkheid benadert – een van de doelstellingen van forfaits.
Lees verder »
Voor 12 miljoen euro beslag gelegd in internationaal witwasonderzoek
De FIOD en het OM hebben in een internationaal witwasonderzoek voor circa 12.000.000 euro beslag gelegd op onroerend goed en bankrekeningen in Nederland, Duitsland en Zwitserland. Dat gebeurde nadat een Nederlands trustkantoor ongebruikelijke transacties meldde bij de FIU. Het vermoeden is dat er door de aankoop van vastgoed crimineel verdiende gelden uit Rusland zijn witgewassen.
Lees verder »
Lasten op arbeid in Nederland harder gestegen dan elders
Premier Rutte heeft flinke kritiek op achterblijvende lonen bij multinationals, maar de lasten op arbeid in Nederland zijn de afgelopen jaren fors gestegen. Dat laatste concludeert universitair docent aan de Universiteit Leiden Wimar Bolhuis in een artikel dat woensdag verschijnt in het economenblad ESB.
Lees verder »
24 miljoen euro buitgemaakt door cryptobende
Er zijn dinsdag zes aanhoudingen gedaan in Nederland en Groot Brittannië in verband met grootschalige cryptodiefstal. Dat heeft Eurojust bekendgemaakt, een gerechtelijk EU-agentschap in Den Haag. Bij de diefstal zou 24 miljoen euro aan cryptomunten zijn buitgemaakt.
Lees verder »
Kabinet werkt aan plannen voor rekeningrijden
Het kabinet gaat aan de slag voor de invoering van een vorm van rekeningrijden. Dat melden Haagse bronnen. Er liggen meerdere varianten op tafel om automobilisten naar gebruik te laten betalen. Een definitief besluit valt pas in een volgende kabinetsperiode.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
‘De cloud zorgt voor een betere samenwerking, zowel intern als extern’

Bij Phidra accountants & adviseurs adopteren ze graag alle nieuwste ontwikkelingen. De visie van het full service kantoor richt zich op het samenwerken in de cloud. Lars Cramer vertelt waarom Phidra heeft gekozen voor de cloud en hoe dit de samenwerking, zowel intern als extern, ten goede komt.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
8 presentatietips voor accountants

Je kunt als geen ander met cijfers overweg: Excel heeft geen geheimen voor jou en je voelt je thuis met je neus in de getallen en grafieken. Nu administraties steeds meer geautomatiseerd worden, hoef je als accountant minder handmatige acties te doen. En houd je tijd over om de cijfers te analyseren. Daar doet de kans […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
ING: daling faillissementen zet in 2019 niet door
OPLEIDINGEN
Associate degree Accountancy
HAN
2 september 2019
Masterclass Privacy en werknemers – 4 juli 2019
The Legal Company
4 juli 2019
Cursus BTW transacties van en naar het buitenland
Fiscaal Vanmorgen
12 september 2019
VACATURES
Senior/ gevorderd assistent accountant voor de samenstelpraktijk
Boon Accountants Belastingadviseurs
Apeldoorn
Marketeer Accountancy – Amsterdam
Visma
Amsterdam
Belastingadviseur
ABAB
Den Bosch
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN