AEX: 566,99 - Dow Jones: 27.162 - EURUSD: 1,126 - Bitcoin: 10.249 - Goud: 1,407.14 Friday, 12 July 2019

    Herstel goudprijs
Met het herstel van de goudprijs schieten ook de aandelenkoers van goudaandelen weer omhoog.
------------
Slimmer met opties beleggen (Peter Meijburg)
Ondanks alle goede bedoelingen maken de meeste retailtraders op de lange termijn verlies.
Ze zijn voer voor de Grote Beursjongens. Op 23 augustus ga ik u wegwijs maken in deze prachtige strategie die u heel wat zal gaan opleveren. Kijk hier
------------
Beleg in de energietransitie
Uw spaargeld levert bij de bank niets meer op. Stel een deel van uw spaargeld ter beschikking aan deze succesvolle partij die enorm aan de weg timmert in de energietransitiemarkt! Ze groeien keihard en hebben vanwege die groei extra kapitaal nodig!
Kijk hier voor meer informatie.

Marktbeeld (Tom Lassing)

12/7 07:00
  • Blackrock lijkt het belang in Aalberts weer voorzichtig af te gaan bouwen. Ze hebben nog een 2,77% aandelen in bezit. Deze aandelen hebben 2,92% stemrecht.
  • Dodge & Cox heeft een stemrecht belang van 3,1% in AkzoNobel, maar heeft geen aandelen! Ik moet bekennen dat ik geen idee heb hoe ze dat voor elkaar gekregen hebben. Waar ik zo aan kan denken, is dat aandeelhouders hun stemrecht officieel aan hen hebben overgedragen.
  • De officiële inflatie in Duitsland was in juni 1,6%. Ik zeg bewust 'officiële inflatie' omdat deze cijfers rekening houden met bepaalde voorwaarden die de overheid stelt om inflatie te berekenen. De daadwerkelijke inflatie ligt bijna op het dubbele percentage.
  • De funderingen voor de windmolens van Vattenfall zullen in Rotterdam worden gemaakt door Sif. Het gaat om 114 monopiles. Ze zullen in 2020 en 2021 gemaakt worden. Het aandeel Sif (Beurs Amsterdam) is de laatste dagen fors gestegen. Het aandeel zag haar koers stijgen van 10 maar bijna 14. In 2017 stond het aandeel overigens nog op 24.
  • Nieuwbouw woningen worden te duur en de verkoop er van wordt moeilijker. De NVM ziet het als probleem. Ik zie het minder als een probleem omdat hiermee bestaande woningen interessanter worden. Die markt heeft tientallen jaren 'last' gehad van nieuwbouwprojecten. Die tijd is nu over, het is minder concurrerend als vroeger.
  • De FIOD heeft twee mannen aangehouden voor fraude met goudmijnaandelen. Het ging om beleggingen in goudmijnen in ondermeer Australië, Canada, Suriname en West-Afrika. Via de bedrijven Anglo Dutch Mining (ADM) en Royal Gold Mining (RGM) ontvingen ze meer dan twee miljoen euro. Het vermoeden is dat ze het geld zelf gehouden hebben en er 'leuke dingen' van kochten. Opvallend is dat de sites van de bedrijven nog altijd online zijn. Een rode vlag was dat de mensen achter het bedrijf niet op de site genoemd werden.
 

 

Rente omlaag? Goud omhoog! (Jack Hoogland)

12/7 07:17

Woensdag moest Fed-baas Jerome Powell naar het Amerikaanse congres om uit te leggen het het er met de economie voor staat. Zijn boodschap was duidelijk. Zie de tweet hieronder. Na de Fed-meeting van 30 juli zal Powell een renteverlaging aankondigen. Met als gevolg dat de goudprijs direct fors steeg.
 
Op de koersgrafiek hieronder zien we dat de index van goudaandelen gisteren een nieuwe stijging heeft ingezet. Dat deze index na de stijging vanaf eind mei niet corrigeerde, maar sinds 20 juni slechts zijwaarts bewoog, zegt alles over de kracht van deze stijging. Er zijn veel kopers. En niet genoeg verkopers.
 
Vorige week vertelde ik u al dat Christine Lagarde voorstander is van zwaar negatieve rente. En dat ook Fed-economen de voordelen hiervan hebben benadrukt. Dat betekent dat er (na deze eerste) nog héél veel renteverlagingen zullen volgen. Daarna volgen de écht extreme maatregelen als MMT en helikoptergeld.
 
Het betekent dat de goudprijs nog héél veel stijging voor de boeg heeft. En dat de koersen van goudaandelen nog véél meer stijging voor de boeg hebben. Want de échte, langjarige bull markt is vorige maand officieel begonnen.
 
Vorige maand stuurden we al zeven extra goud- en zilvertips naar onze TopAandelen-abonnees. Gisteren stuurden we een nieuwe extra goudtip uit. Een goudaandeel dat nog geen 12 keer de voor komend jaar verwachte winst noteert.
 
Als nieuwe TopAandelen-abonnee ontvangt u deze acht extra tips helemaal gratis als extra service bij uw abonnement. Lange termijn koerspotentieel: Meer dan 1000%. Profiteer maximaal met ons mee!
Klik hier om snel TopAandelen-abonnee te worden.
 

Leer met opties beleggen

Al enkele jaren geef ik cursussen Optiebeleggen. Ik heb daarmee de laatste jaren letterlijk duizenden beleggers op weg geholpen. Bent u al actief met opties? Schrijf nu in op de gratis E-mail cursus.
 
 
 

Veranderingen bij EuroPacific Bank (Tom Lassing)

12/7 07:35

Met ingang van gisteren zijn er bij EuroPacific enkele belangrijke veranderingen doorgevoerd.
Zo rekent deze bank voortaan 0,6% boete rente over alle euro cash tegoeden groter dan 100.000 euro op de betaalrekening. Dat zal niet veel rekeninghouders overkomen, want het is vooral een goudrekening. Zodra je echter je goud verkoopt en euro's cash aanhoudt geldt de boeterente boven de 100.000 euro wel. Dit komt omdat de ECB een boeterente eist op alle tegoeden die banken over-night bij de ECB aanhouden. De tegoeden van EuroPacific staan via de gelieerde commerciële banken over-night bij de ECB.
Verder zullen de overmakingskosten bij euro transacties omhoog gaan. Ook de maandelijkse vaste lasten stijgen iets.
Vooral als u fouten maakt bij de overboeking zijn de kosten aanzienlijk. Het navragen of verbeteren van een overboeking kost al snel 55 dollar extra. Het is dus wel zaak om uw activiteiten netjes en accuraat door te voeren. Het wordt anders een dure rekening.
Het voordeel van een rekening bij EuroPacific is overigens wel dat u een onafhankelijke bank heeft waar uw vermogen veel veiliger is dan bij een bank in Nederland of België. Wel raad ik aan uw geld er in edelmetalen aan te houden.
U kan er tegenwoordig ook beleggen. Ik doe dat zelf niet. Ik heb dus geen ervaring in dat deel van hun rekening.
Ik hou er nog wel wat goud en euro's aan.
Persoonlijk zou ik er alleen een privé rekening openen. Een zakelijke rekening is veel duurder en ingewikkelder. Helaas heb ik er zelf een zakelijke rekening.
Ik heb daar de nodige ellende in meegemaakt.
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier.

 
 
 

Omgekeerd racisme (Tom Lassing)

12/7 08:15

(Zoals u mogelijk weet, bezit ik (deels of volledig) 19 huurhuizen in Detroit)
Een zwarte bewoonster van de voorheen extreem arme wijk Corktown in Detroit is niet blij met de komst van nieuwe blanke bewoners naar de wijk.
Nu moet u weten, de wijk is ontwikkeld en genoemd naar de Ieren die vanuit Cork in Ierland naar de VS kwamen.
Toen na de Tweede Wereldoorlog de arme zwarte bevolking minder werk kon krijgen op de velden van de zuidelijke Amerikaanse staten, trokken ze massaal naar Detroit. De voorheen Ierse wijk werd uiteindelijk een zwart ghetto.
In dat zwarte ghetto was het leven vooral crimineel, zeker toen de banen bij de automobiel industrie weg begonnen te vallen. Om de toenemende criminaliteit tegen te gaan, werden steeds meer leeggekomen en vervallen gebouwen en huizen gesloopt. Die kaalslag is al lang gaande en is nog altijd overduidelijk zichtbaar. In de wijk zijn echter recent ook initiatieven genomen om de wijk te herontwikkelen. Leegstaande gebouwen worden herontwikkeld en vooral blanken blijken die locaties in de wijk heel interessant te vinden. Daarom komen nu enkele mondige zwarte bewoners in opstand... Lees verder

 

Affiliate marketing kennis

Wat kan ik als ondernemer, of ondernemende persoon aan affiliate marketing hebben?
Nu, daar heb ik een aparte website voor opgezet.
U vindt deze hier: www.affiliatestart.nl

 
 
 

USD 220,000 Aan schuld per persoon (Lodewijk Hof)

12/7 08:51

Dat is een pijnlijke en schokkende titel. Ruim 2 ton aan schuld. Dat is nogal wat. Hoe gaat dit ooit afbetaalt worden? Ja, dat is de vraag. Ik heb het over de schuldenberg die de V.S. heeft opgebouwd. Dit bedrag is per persoon. Dus iedere baby die nu gebeuren word (Gefeliciteerd en niets dan goeds toegewenst) staat al 220,000 USD in de min. Hoe kom je uit zo'n schuld?
Als we kijken naar het probleem dan kunnen we niet simpelweg naar 1 segment van de samenleving kijken. Het is niet de Federale overheid onder leiding van President Trump. We moeten ook kijken naar regionale en plaatselijke overheden. Daarover heeft President Trump niets te zeggen. Maar ook de problemen in de pensioen sector, het publieke domein, bedrijfsschulden, en persoonlijke schulden. Overal in de samenleving nemen de schulden toe. Niemand stelt de
vraag over het afbetalen van de schuldenberg. Niemand heeft het over wat er gaat gebeuren als de rente stijgt. Lees verder
---------------
Wilt u iets in uw abonnement op Beursbox aanpassen, klikt u dan onderaan deze nieuwsbrief op: Click here to manage your subscriptions
 

Incasseer vanaf nu iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!
Kijkt u hier voor nadere informatie
 
 
Reageren | Adverteren | Artikels insturen | Uitschrijven
 

Click here to manage your subscriptions

Powered by arpReach