Bekijk hier NT Weekly online
NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
 
 
    LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Rijnvaart kraakt in zijn voegen
 
Het vervoer over de Rijn kraakt in al zijn voegen nu de waterstand over grote delen van de rivier recordlage waarden heeft bereikt. De peilstok van Kaub stond donderdagochtend op 31 centimeter en was daarmee in een etmaal zeven centimeter gedaald, voorbij het vorige laagterecord van 35 centimeter uit 2003.
 
 
 
 
    POPULAIR
 
#
 
APM Terminals: ‘Miljoenenschade door langzaamaanacties’
 
APM Terminals heeft miljoenen euro’s schade geleden als gevolg van de langzaamaanacties vorige week op de beide Maasvlakte-terminals. Dat zegt directeur Pieter Hartog, die verantwoordelijk is voor beide onderdelen: APMT Rotterdam en APMT Maasvlakte II.
 
 
 
#
 
Logistiek en terminals moeten aan de bak bij Maersk
 
Over vijf jaar moet de helft van het resultaat van AP Møller-Maersk uit niet-lijnvaart-activiteiten komen. Dat is de doelstelling van een interne reorganisatie onder de naam Stay Ahead, die begin volgend jaar in gang wordt gezet.
 
 
 
#
 
‘Wegtransport nog steeds in de shit, maar toekomst is hoopvol’
 
Het wegtransport in België heeft het moeilijk. Dat bleek eerder deze maand uit een onderzoek van branchevereniging UTPR. Ook Marc Geerts van transportbedrijf Corneel Geerts merkt dat. ‘Transport zit nog steeds in de shit, maar ik zie ook verbeteringen.’
 
 
 
#
 
Contargo: nog maar 1 van de 8 rijnschepen langs Kaub
 
De containervaart van en naar de boven-Rijn is grotendeels stilgevallen. Oorzaak hiervan is de extreem lage waterstand bij Kaub aan de midden-Rijn.
 
 
 
#
 
Bereikbaarheid en digitalisering centraal op Havendebat Amsterdam
 
Woensdag 7 november wordt de logistieke positie van de haven van Amsterdam uitvoerig besproken. Digitalisering, kritieke spooraansluitingen en de maritieme bereikbaarheid zijn slechts enkele onderwerpen die aan bod komen.
 
 
 
#
 
DP World wil miljoenen van minister wegens nachtelijke sluiting terminal
 
DP World wil miljoenen van de Vlaamse overheid. Het bedrijf heeft als uitbater van containerterminal Antwerp East langs het Albertkanaal in Grobbendonk een rechtszaak opgestart tegen zowel het Vlaamse gewest als tegen De Vlaamse Waterweg.
 
 
 
#
 
Eerste sprekers Logistiek Vastgoed Congres 2018 bekend
 
De eerste sprekers op het Logistiek Vastgoed Congres 2018 zijn bekend. Onder meer Johan Beukema van Buck International Consultants, René Geujen van Next Level en Rinus Verhey van Heembouw geven de laatste ontwikkelingen op het gebied van locatiekeuze, technische innovaties...
 
 
 
#
 
Emirates bouwt vrachtvluchten Schiphol verder af
 
Emirates SkyCargo zal het aantal vrachtvluchten op Schiphol verder reduceren vanaf december van dit jaar. De afbouw volgt op de komst van meer passagiersvluchten van Emirates naar Schiphol.
 
 
 
#
 
Thyssenkrupp: spoor vaker alternatief voor ‘droogvallende’ Rijn
 
Thyssenkrupp Veerhaven (tkV), een van de grootste vervoerders in de binnenvaart, gaat onderzoeken of het spoor meer kan worden ingezet als alternatief voor de Rijn, die steeds vaker te maken krijgt met periodes van extreem laagwater.
 
 
 
#
 
Is de logistiek al klaar voor de robot-economie?
 
Robots spelen een steeds belangrijkere rol in de logistiek. Bovendien worden ze steeds slimmer en zelfstandiger. Zijn we al klaar voor de robot-economie?
 
 
 
#
 
ONE waarschuwt: verlies achtmaal hoger dan verwacht
 
Het verlies van containerrederij ONE komt ruim achtmaal hoger uit dan begroot. Aanvankelijk verwachtten de Japanners een verlies van 38 miljoen dollar in de eerste helft van dit jaar. Volgens een dinsdag uitgegeven bericht komt het resultaat waarschijnlijk uit op 310 miljoen in de min.
 
 
 
#
 
Hoyer wint rechtszaak van chauffeur zonder geldig rijbewijs
 
De rechtbank Rotterdam heeft recent de arbeidsovereenkomst van een chauffeur beëindigd wegens ernstig verwijtbaar handelen. De werknemer was in 1998 in dienst getreden bij logistiek dienstverlener Hoyer en werkte als internationaal chauffeur.
 
 
 
#
 
Video: Containerschip CMA CGM ramt kade in haven Mumbai
 
In de haven van Mumbai is zaterdagochtend een CMA CGM-schip tegen een kade aan gevaren. Bij het incident zijn geen gewonden gevallen. Het gaat om het schip ‘CMA CGM Mumbai’, dat pas sinds dit jaar in de vaart is.
 
 
 
#
 
Gemeentelijke verkiezingen veranderen pikorde in Vlaamse havens
 
Het lijkt erop dat de Belgische gemeenteraadsverkiezingen van zondag weinig spectaculaire wijzigingen veroorzaken in het havenbeleid van de grote havensteden. Maar de pikorde verandert wel.
 
 
 
#
 
Overslag Antwerpse haven plust 6% in eerste negen maanden
 
De overslag in de haven van Antwerpen blijft toenemen. Het totaal staat na negen maanden op 177.026.550 ton, een stijging van 6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De haven is daarmee op weg naar het zesde jaarrecord op rij.
 
 
 
#
 
Geodis wil met grote acquisitie positie in Nederland versterken
 
Geodis wil op korte termijn een grote overname doen in de expeditiesector om onder meer de positie in Nederland en Duitsland te versterken. Dat heeft topvrouw Marie-Christine Lombard deze week gemeld.
 
 
 
#
 
Huiszoekingen bij Belgische transportbedrijven
 
In het kader van een onderzoek naar mogelijke sociale dumping hebben de Belgische federale politie en inspectiediensten afgelopen weekend elf huiszoekingen uitgevoerd.
 
 
 
 
  CONTACT
 
    www.nieuwsbladtransport.nl  
 
    redactie@nieuwsbladtransport.nl  
 
    010-280 10 00  
 
 
  POLL
 
  De lage waterstanden leiden tot problemen voor de binnenvaart  
 
 
stem Vervelend, maar geen verrassing, je ziet het van tevoren aankomen
stem Niets aan te doen: vervoer over de weg is geen alternatief
stem Spoor en barge moeten elkaar meer gaan versterken
 
 
 
 
 
  Abonneren
Adverteren
  Afmelden Colofon
 
 
 
Nieuwsblad Transport - Paul Krugerstraat 181 - 3072 GJ Rotterdam