ELF Voetbal nieuwsbrief van 18-01-2023
Rob Ravestein: "Het liefst hang ik de shirts op in mijn slaapkamer, maar dat mag niet van mijn vrouw"

Al bijna twintig jaar loopt hij rond bij ADO Den Haag: Rob Ravestein. Begonnen als rijvader voor het team van zijn zoon, uitgegroeid tot materiaalman. Geliefd door iedereen bij de club, en zelfs daarbuiten. Naast zijn passie voor de club, heeft hij een voorliefde voor het verzamelen van voetbalshirts. "Ik heb er een stuk of tweehonderd". 


lees verder
4 transfers die je hebt gemist deze winter

De transferwinter is in volle gang. Ook deze periode vinden er grote transfers plaats. Maar het kan zijn dat een aantal van die transfers aan je voorbij zijn gegaan. We zetten er een aantal op een rij. 

lees verder
Carla Whittie: "Ik rende met een kruiwagen door het stadion om alle was schoon te krijgen"

Ze is het langst in dienst van alle medewerkers bij Go Ahead Eagles: Carla Whittie. De materiaalverzorgster van de club uit Deventer behoort tot het meubilair van De Adelaarshorst. Eind dit jaar loopt ze al liefst 25 jaar rond op de club. Iets waar ze zelf erg trots op is en ze had niets anders gewild. "Dit is mijn droombaan". 

lees verder
Dromen van de Premier League: Deze Nederlanders maken indruk in de Championship

In een divisie onder de Premier League rennen elk jaar honderden spelers met een enorme bewijsdrang over de velden. De één is een huurling die indruk wilt maken op zijn werkgever, de ander een jong talent met ambitie. Een ding hebben ze gemeen: de Premier League is het te behalen doel. Ook een aantal Nederlanders is hard aan de weg aan het timmeren op het tweede niveau van Engeland.

lees verder
ELF Voetbal Andere Tijden Special: over de 100 oudste voetbalclubs van Nederland

De honderd oudste voetbalclubs van Nederland. Van Koninklijke HFC tot en met SV Baarn. Dat is het thema van de nieuwe Special van ELF Voetbal. Een extra dikke editie, omgedoopt tot Andere Tijden Special. 29 interviews en/of artikelen van clubs komen aan bod.

lees verder
Onder de loep: Eredivisie-target Thomas van den Belt

FC Groningen wil hem deze transferperiode maar wat graag inlijven. Toch kreeg de club zondagmiddag slecht nieuws. FC Groningen is volgens geruchten niet de enige club die de verrichtingen rondom de PEC Zwolle-middenvelder volgt. Clubs uit zowel binnen- als buitenland zouden achter de jongeling aan zitten. Die interesse komt niet uit het niets.

lees verder
Excelsior Rotterdam verrast: "We kunnen elkaar de huid volschelden als het nodig is"

Bij Excelsior Rotterdam vallen de zelf opgeleide talenten de laatste jaren als rijpe appels uit de boom. Zes spelers van de huidige selectie brachten hun jeugd grotendeels door op Woudestein. Het sextet zit boordevol ambities. "We kunnen met elkaar lachen en elkaar ook de huid volschelden als het nodig is."

lees verder
VV Schoonhoven in het hart van Rick Karsdorp en familie

Als broekies gingen de broertjes Rick en Kevin Karsdorp samen op karate. De twee jongelingen vonden er geen zak aan. Uiteindelijk belandden ze beiden bij VV Schoonhoven. De vereniging zit bij de familie Karsdorp in het hart. “We hebben veel aan de club te danken.”

lees verder
PANNA! 72 eert GOAT Messi, over de miljoenen van CR7, interview met Gernot Trauner en méér!

Vorige maand bevestigde hij het nog maar eens op het WK in Qatar: Lionel Messi is de beste van allemaal. Oftewel: de GOAT! In de nieuwe PANNA!, nummer 72 alweer, een bijzonder verhaal over de Argentijnse superster. We zetten ook op een rijtje wat je kunt doen met de miljoenen van Cristiano Ronaldo, de tien best betaalde sporters van de wereld en we hadden een interview met Gernot Trauner van Feyenoord.

lees verder