Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 18 september 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Factuur kwaliteitstoetsing moet na vijf jaar alsnog betaald
Een RA moet alsnog de facturen betalen voor een kwaliteitstoetsing van haar kantoor door de NBA uit 2013. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft haar beroep daartegen ongegrond verklaard.
Lees meer
 
 
Robot werpt schaduw over toekomst accountants
Robotisering vormt een bedreiging voor de positie van de accountant. Die hoort bij de tien beroepen die stilaan gaan verdwijnen. Dat verwacht het World Economic Forum op basis van een onderzoek onder ruim 300 bedrijven wereldwijd.
Lees meer
 
Komt u even kennismaken? Advertorial

Komt u met ons kennismaken op de AV-dag 2018, volgende week dinsdag?
Waarom zou u?
– Kleisteen biedt veel voor een lage prijs (ook voor uw klanten) ->zo is bijvoorbeeld ook voorraadbeheer betaalbaar.
– We luisteren naar onze klanten.
– Uitgebreide ondersteuning en gratis workshops.
– UBL-ready en digitale inbox (gratis).
– Snel monitoren van uw klanten in uw Accountancy Portal.

Klik om alvast meer te weten!

ODV en testament; weet wanneer u in actie moet komen Contentpartner
Sinds 1 april 2017 worden pensioenverplichtingen in eigen beheer massaal afgekocht, maar ook omgezet in een oudedagsverplichting (ODV). In dit artikel zal ik de ODV-aanspraken die ontstaan na deze omzetting benaderen vanuit het oogpunt van estate planning.
 
 
Voordelen opname pensioen ineens wegen zwaarder dan nadelen
Volgens onderzoek van Netspar biedt een meer flexibele invulling van de pensioenuitkering voordelen. “Mensen die beperkt zijn in hun financiële keuzemogelijkheden profiteren het meest van regelingen die helpen het pensioeninkomen beter op de persoonlijke leefsituatie af te stemmen.” Er zijn ook nadelen, zoals verkeerde keuzes door bijvoorbeeld te veel pensioen in de beginfase op te […]
Lees meer
 
Visionplanner maakt accountancy relevanter Advertorial

SBR Jaarrekening en Tussentijdse Cijfers. Je hele samenstelstraat in 1 cloudapplicatie. Met het snelstgroeiende online cloudplatform voor de accountancy ben je efficiënt waar het kan en diepgaand en uitgebreid waar het moet.
Vind jij het belangrijk om toegevoegde waarde te leveren aan je klanten? Kom dan naar een demo van Visionplanner bij jou in de buurt.

 
‘Jaarverslag grote bedrijven moet grondig worden herzien’
De jaarverslagen van Nederlandse bedrijven geven beleggers onvoldoende informatie om te kunnen besluiten of zij in een onderneming gaan investeren. Dat meldt KPMG naar aanleiding van het onderzoek Extending Horizons. Dat analyseert of de jaarverslagen van Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen en niet-beursgenoteerde bedrijven met een omzet van meer dan € 10 miljard voldoende inzicht geven over […]
Lees meer
 
 
PERSONALIA: Nijholt nieuwe vennoot bij Bentacera
Richard Nijholt is per september 2018 als vennoot toegetreden tot het Noord-Nederlandse accountantsbedrijf Bentacera. Hij is afkomstig van EY, waar hij de afgelopen twintig jaar heeft gewerkt.
Lees meer
 
Kom naar de AV-dag op 25 september in Papendal Advertorial

De site van de AV-dag staat weer live! Genoeg te beleven. Fou-Khan Tsang trapt plenair af, daarna Heleen Elbert die je bijpraat over het belastingplan 2019. Uiteraard hebben we weer voldoende parallelle sessies waar je uit kan kiezen, te weten 20! Knallende afsluiter met The Manipulation Game. Bekijk het programma.

 
MKB-bedrijf kan kiezen uit zes potentiële kopers
Een eigenaar van een MKB-bedrijf dat te koop staat, kan gemiddeld kiezen uit zes geïnteresseerde kopers. Dat blijkt uit het halfjaarlijkse onderzoek van overnameplatform Brookz naar de overnamemarkt. “De vraag naar bedrijven is onverminderd hoog gebleven. In alle sectoren is de vraag groter dan het aanbod.”
Lees meer
 
 
Nieuwe ESF-subsidieronde duurzame inzetbaarheid
Binnenkort kunnen weer subsidies worden aangevraagd voor externe adviestrajecten gericht op de bevordering van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. De aanvraagronde loopt van 12 tot en met 16 november, meldt Vindsubsidies.nl.
Lees meer
 
 
Fiscus geeft per abuis te weinig uitstel
Wie na 1 mei om uitstel heeft gevraagd voor de aangifte inkomstenbelasting voor 2017, heeft van de Belastingdienst ten onrechte de duimschroeven aangedraaid gekregen.
Lees meer
 
 
‘AVG moet onder de loep worden genomen’
De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wordt bijna vier maanden na de invoering massaal geschonden. Vooral MKB-bedrijen hebben moeite om de nieuwe privacyregels uit te voeren. Dat blijkt uit een rondgang van BNR nieuwsradio. Risicoadviseur Aon pleit ervoor de wet onder de loep te nemen.
Lees meer
 
 
PERSONALIA: Drie nieuwe partners bij Mazars
Mazars Accountants en Adviseurs heeft drie nieuwe leden toegevoegd aan het partnerteam. “Met deze uitbreiding worden de Audit- en Assurance- en de (internationale) taxpraktijk in de vestigingen Rotterdam en Amsterdam versterkt.”
Lees meer
 
 
Ook bedrijven en beleggers tegen Europese variant van IFRS
In navolging van de Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) hebben ook beursgenoteerde bedrijven en grote beleggers in Nederland zich uitgesproken tegen plannen van de Europese Commissie om internationale boekhoudregels Europees aan te passen. Dat schrijft het FD. Belangrijkste zorg is dat de vergelijkbaarheid van cijfers in het geding komt.
Lees meer
 
 
Douane: ‘Wij zijn op tijd klaar voor Brexit’
De douane zegt op 29 maart volgend jaar, als de Britten de EU verlaten, voldoende nieuwe medewerkers te hebben om de gevolgen van de uittreding op te vangen. Dat zegt Hans Klunder, programmadirecteur Brexit.
Lees meer
 
 
ING-zaak werpt vraag over rol accountant bij fraude weer op
De witwaszaak bij ING roept opnieuw de vraag op of accountants fraude moeten bestrijden, schrijft het FD.
Lees meer
 
 
ETL breidt uit met Konings & Meeuwissen
Konings & Meeuwissen Accountants en Belastingadviseurs heeft zich aangesloten bij ETL Nederland. Het aantal vestigingen van ETL staat inmiddels op negen.
Lees meer
 
5 aandachtspunten voor accountants die een moderne cloudoplossing voor intern kantoorbeheer overwegen | Overzicht en verbondenheid dankzij de cloud Contentpartner
Een goede cloudoplossing voor uw interne organisatie bepaalt het verschil tussen een gebrekkig georganiseerde praktijk en een bloeiende, optimaal winstgevende praktijk. In een serie van 5 blogs vertellen wij u welke aandachtspunten er zijn bij de keuze van tool voor intern kantoorbeheer. In deze blog: Overzicht en verbondenheid dankzij de cloud.
 
Externe verslaggeving van belasting in de praktijk Opleiding
Ondernemingen in het Midden en kleinbedrijf onderhevig aan vennootschapsbelasting moeten de afwijkingen tussen het commerciële en fiscale resultaat in de jaarrekening tot uiting brengen. Doelstelling In deze training komen de belastingen naar de winst in de jaarrekening uitgebreid aan bod. Er wordt stilgestaan bij de geldende wet- en regelgeving op het gebied van externe verslaggeving […]
 
Cursus Vennootschapsbelastingplicht voor verenigingen en stichtingen Opleiding
Weet u wanneer verenigingen en stichtingen vennootschapsbelastingplichtig zijn? En wanneer sprake is van het drijven van een onderneming? Of wat de tips en tricks zijn om weg te blijven uit de vennootschapsbelastingplicht? Ewoud de Ruiter brengt u in één middag op de hoogte en u krijgt praktische handvatten voor de praktijk. Op grond van artikel […]
 
(extern) Accountant RA – Waalwijk Vacature
Dinsdagochtend, 11.45 uur Ik zeg mijn klant gedag en stap in de auto richting kantoor. Het gesprek dat ik zojuist met deze ondernemer voerde, was pittig. De ondernemer heeft een bedrijf overgenomen en ik acht de goodwill veel te hoog gewaardeerd. Een dergelijk oordeel zag de dga niet aankomen en hoe zorgvuldig en goed onderbouwd […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn