Nieuw: Line of Duty, seizoen 3
  ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌  ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌  ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌    ‌  ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌  ‌   ‌   ‌   ‌   ‌    ‌  ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌  ‌   ‌   ‌   ‌   ‌    ‌   ‌  ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌   ‌  ‌   ‌   ‌   ‌  
Bekijk de webversie
Canvas

Hallo ,

Roger Lybaert, de rusthuisbewoner die met een open brief ten strijde trok tegen de eenzaamheid in woonzorgcentra, bleef niet bij de pakken zitten. Met de documentaire Roger vertelt zijn dochter Leentje nu dat persoonlijke verhaal, maar het is vooral een universeel tijdsdocument. Zondag te zien bij Canvas.

En voor de liefhebbers van de betere politieserie start vanavond seizoen 3 van Line of Duty.

 

Roger, de bekendste rusthuisbewoner van Vlaanderen

“Ineens ging de deur van mijn woonzorgcentrum dicht. Als een gevangenis. Maar wat heb je te klagen als oudje? Zwijg en sterf.” Dat schreef de 89-jarige Roger Lybaert vorige zomer in een open brief aan Knack waarin hij zijn ongenoegen uitte over de strenge coronaregels.

Zijn dochter Leentje kreeg uitzonderlijk de toestemming om zijn leven in het woonzorgcentrum te filmen. Het resultaat is een hartverscheurend portret over gemis, eenzaamheid, liefde, veerkracht, hoop en vooral het belang van vrijheid.

Kijk zondag om 22u00 op Canvas en via VRT NU >
 

Oog in oog met het Lam Gods

Een spectaculaire enscenering neemt je mee in het scheppingsproces van het beroemde schilderij van de gebroeders Van Eyck. Gerenommeerde kunsthistorici kijken in Lam Gods: De Verlokking van de Werkelijkheid naar het veelluik en zoomen in op de kleinste details.

Bekijk deze docu >
 

Cultuursector in Reset

Een jaar geleden ging ons land op slot. Vanaf dag één werd de cultuursector hard getroffen en ook nu nog hangt de heropstart aan een zijden draadje. Filmmaker Lies Van der Auwera volgt in Reset zeven artiesten tijdens de lockdown, schipperend tussen frisse moed en bittere wanhoop.

Bekijk deze docu >
 
Seizoen 3

Line of Duty

In het nieuwe seizoen van de BBC-reeks Line of Duty staat de anticorruptie-eenheid van de Britse politie voor een delicaat onderzoek. Bij een operatie van een gewapend responsteam schiet een inspecteur een gewetenloze crimineel dood. Uit zelfverdediging, zegt hij. Maar klopt dat wel?

Kijk vanavond om 20u35 op Canvas en via VRT NU >

Zin in nog een portie misdaad?

Before we die

Kijk via VRT NU >
 

The Truth will out

SKijk via VRT NU >
 

Trust me

Kijk via VRT NU >
 
advertentie

Canvas deelt festivaltickets uit!

21 > 25 april

and& festival

Het and& festival in Leuven geeft het woord aan denkers, ondernemers en creatievelingen die blijven zoeken naar innovatie, op weg naar een betere wereld. Maar ook jouw ideeën zijn welkom. Formuleer een vraag voor bijvoorbeeld Jimmy Wales of Margrethe Vestager en maak kans op een ticket!

Stel je vraag >
 
20 april > 3 mei

MOOOV Filmfestival

Het filmfestival MOOOV gaat dit jaar volledig online. Twee weken lang kan je meer dan 50 films uit alle hoeken van de wereld ontdekken, met als rode draad (un)(dis)covered stories. Canvas geeft 100 tickets weg voor een digitale voorstelling naar keuze!

Waag je kans >
De Canvaskijker

Leentje Lybaert tipt ‘Hi my name is Jonny Polonsky’

“In Hi my name is Jonny Polonsky nodigt Otto-Jan Ham zijn jeugdidool uit voor een tour in België. Hij hoopt zo dat het 25 jaar na Polonsky's - bij het grote publiek onbekende - debuutalbum eindelijk tot een doorbraak komt. Otto-Jan nodigt de Amerikaanse zanger twee weken bij hem thuis uit en werpt zichzelf op als tourmanager. Het resultaat is een ontwapenende en bij momenten hilarische en soms ook pijnlijke documentaire.

Ik hou er enorm van wanneer televisiemakers niet weten waar ze zullen uitkomen en ze zich tijdens het maakproces kwetsbaar opstellen. Otto-Jan doet dat meesterlijk. Hij toont zich op een heel authentieke manier en neemt de kijker bijna letterlijk mee in zijn hoofd. Het begint als een fantastisch en naïef plan. En ook al voel je vanaf het begin dat het wel eens compleet fout zou kunnen lopen, je blijft aan het scherm gekluisterd en wordt meegesleurd in een absurd verhaal dat bij momenten heel erg ontroert.”

- Leentje Lybaert, televisiemaakster en dochter van Roger

Bekijk deze documentaire via VRT NU >
Ga naar canvas.be >
Facebook   Youtube   Instagram   Twitter