Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 24 juni 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
RSM verhoogt lonen met 5% wegens inflatie
In 38 jaar is het bij RSM niet eerder voorgekomen dat salarissen tussentijds verhoogd werden. Maar op 1 juli is het zover: de 650 medewerkers krijgen er structureel 5% per maand bij als compensatie van de sterk gestegen kosten van levensonderhoud.
Lees verder »
Ruim 60% van accountantskantoren moet alle NOW1-steun terugbetalen
Naar schatting driekwart van de accountantskantoren die in de eerste NOW-periode loonsteun aanvroegen, moeten een deel van het voorschot terugbetalen. Ruim 60 procent blijkt zelfs helemaal geen recht te hebben op noodsteun. Dat blijkt uit een berekening van Accountancy Vanmorgen op basis van definitieve NOW-cijfers.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts bij samenwerken zonder btw

Zowel in de profit als non-profit gaan organisaties steeds meer samenwerken. Hierbij is btw een belangrijk aandachtspunt. Joep Swinkels bespreekt op 22 september de btw-aspecten van verschillende vormen van samenwerking. Hij vertelt hoe het doorbelasten van kosten werkt, wat wordt verstaan onder een kostenverdelingsovereenkomst, btw-koepelvrijstelling etc.

Lees verder »
Reputatie accountantskantoren verder onderuit in MT500
Opnieuw zijn accountantskantoren gezakt op de jaarlijkse MT500 lijst van organisaties met de beste reputatie. Vooral de Big4 mag zich zorgen maken. Deloitte, vorig jaar nog het kantoor met de beste reputatie, duikelt van plek 54 naar 194.
Lees verder »
Kabinet wil geen aanpassing successiewet en erfrecht
In de huidige tarief- en vrijstellingenstructuur van de schenk- en erfbelasting kunnen alleenstaanden niet tegen een lager tarief of met een hogere vrijstelling nalaten of schenken. Volgens het kabinet moet dit zo blijven.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak kennis met Tijdschrift Familiebedrijven

• April editie: Aannemen personeel
• Multidisciplinair + praktijkgericht nascholingstijdschrift
• 6 uur netto-onderwijs

Gratis proefnummer »
BOEKDELEN (5) | Financial Shenanigans
Vakliteratuur, romans, reconstructies – de echte accountant is een fervente lezer. Daarom helpt Accountancy Vanmorgen accountancyprofessionals hun boekentips delen. Joeri Frietman, Senior Manager Forensic Audit Support bij Mazars, bespreekt zijn favoriete vakliteratuur.
Lees verder »
Van Beusekom (AFM) vindt accountant nog onvoldoende ingericht op fraudedetectie
Hanzo van Beusekom, bestuurder bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), denkt dat de accountancysector als geheel nog onvoldoende kennis en ervaring met fraude heeft om goed een poortwachtersrol te kunnen spelen. Ook de mindset en interne cultuur is daar nog niet op afgestemd.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Piekdrukte: van werkdruk naar werkgeluk

Accountants hebben het druk. De gemiddelde werkweek tijdens periodes van piekbelasting voor accountants is weliswaar korter geworden, maar de totale piekdrukteperiode is juist weer langer geworden. Uit het onderzoek ‘Opvattingen over het accountantsberoep 2019-2020’ van beroepsvereniging NBA blijkt ook dat accountants zich vaak opgebrand voelen na piekperiodes. Zorgelijk, want piekdruktes kunnen de nodige gevolgen hebben […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Sander Zeijlemaker (MIT): ‘Cybersecurity ook een zaak van financials’

Ook criminelen innoveren. Zeker cybercriminelen, die om de haverklap met nieuwe soorten ransomware, malware en andere digitale vernietigingswapens komen. Maar waar aanvallers continu evolueren, doen bedrijven dat nog veel te weinig, zegt deskundige Sander Zeijlemaker (Disem Institute, MIT). Zijn oplossing: een flexibele aanpak gebaseerd op de systeemdynamica.

Lees verder »
Advocate die onderzoek deed naar Mannak stevig op vingers getikt
Na 2,5 jaar krijgt Harm Mannak steun van de Raad van Discipline in een deel van zijn grieven jegens de NBA. Mannak stelde indertijd dat het onderzoek van een advocaat niet onafhankelijk was. De tuchtrechter vindt nu dat Mannak een terecht punt heeft.
Lees verder »
Jan Weezenberg (1934-2022): na 80 reacties wordt het stil
Jan Weezenberg is overleden. Hij werd 88 jaar. Tijdens zijn werkzame leven was hij onder meer in dienst van Philips en doceerde hij aan de Open Universiteit. Maar de huidige generatie accountants kent hem vooral als de ‘J.N. Weezenberg’ die veelvuldig reageerde op berichten over het accountantsvak, onder meer op Accountancy Vanmorgen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
IIA lanceert Auditors for Charity
Klimaatactivisten bezetten hoofdkantoor Belastingdienst
Frauduleuze financieringsaanvraag was professionele dienst, doorhaling van 10 jaar blijft staan
PwC’ers vliegen lang niet meer zoveel
OPLEIDINGEN
Cursus Huwelijksvermogensrecht van A tot Z anno 2022
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
15 september 2022
LinkedIn: Personal branding & Meer klanten
Extendum
20 september 2022
Cursus Fiscale boeten
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
21 september 2022
VACATURES
Controleleider
SNP Adviseurs
Twello
Assistent Accountant (32-40 uur per week in Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Accountant AA (24-40 uur) – Beverwijk
De Hooge Waerder
Beverwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN