Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 1 december 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Ruimere interpretatie Verordening op de Kwaliteitsbeoordelingen
De Raad voor Toezicht heeft besloten om artikel 16a van de Verordening op de Kwaliteitsbeoordelingen ruimer te interpreteren. Serviceorganisaties drongen al eerder aan op een ruimere interpretatie, vooral ook om ervoor te zorgen dat de in de MKB-praktijk steeds meer voorkomende overige assuranceopdrachten (zoals controle van subsidie-afrekeningen) door deze kantoren uitgevoerd kunnen blijven worden.
Lees meer
 
 
E-bike niet aftrekbaar als hulpmiddel
Hof Amsterdam heeft beslist dat de kosten van een elektrische fiets voor een aan COPD lijdende vrouw niet als specifieke zorgkosten mag worden afgetrokken. De Hoge Raad oordeelt dat de middelen of klachten niet tot cassatie kunnen leiden (art. 81 Wet RO).
Lees meer
 
Dag van de mkb-accountant Advertorial

Een succesvolle mkb-accountant heeft vak-, klant- en zelfkennis. Deze zaken staan centraal tijdens de Dag van de mkb-accountant, georganiseerd door de vereniging Novak. Verschillende sprekers schijnen op 14 december hun licht over mkb-ontwikkelingen en het accountantsberoep.
Kom naar Meeting District Nieuwegein en spijker uw kennis bij (6 PE-uren).
MEER WETEN? KLIK HIER! =>

 
Baker Tilly Berk gaat zwaar nat wegens belastingontduiking
Accountants- en advieskantoor Baker Tilly Berk draait op voor de helft van de schade die een woningdecorateur leed als gevolg van een fiscale ontwijkingsconstructie. De Rechtbank Rotterdam is van mening dat het kantoor de ondernemer nooit had mogen helpen bij het opzetten van deze ontsnappingsroute.
Lees meer
 
 
BTW speculatie alleen aftrekbaar als het kernactiviteit betreft
Een natuurlijke persoon die BTW-ondernemer is, kan alleen BTW aftrekken op aankopen als die voldoende verband houden met de onderneming of op zichzelf een ondernemingsactiviteit vormen.
Lees meer
 
Symposium 21-12-2017 Utrecht 17.00 uur €50, diner+, 4 PE-punten, Handvaten voor accountants Advertorial

MKB toetsing: Leer hoe een negatieve en onterechte kantoortoets succesvol af te wimpelen.
Audit-kwaliteit: Levert wettelijk verplichte accountantsverklaring afschaffen meer kwaliteit en betere toetsing?
Crowdfunding: Wat kost crowdfunding? Wat levert het op? Kost dat 0,9% effectief per jaar of levert dat 3,8% tot 7,8% rendement?
Meer weten? Schrijf u hier in =>

 
Nobelprijswinnaar Stiglitz: bitcoin verbieden
Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz waarschuwt voor de gevaren van cryptokoorts en vindt dat de bitcoin verboden zou moeten worden. Dat zei de econoom in een interview met financieel persbureau Bloomberg.
Lees meer
 
Wat u moet weten van de schenk- en erfbelasting! Advertorial

U kunt van uw cliënten steeds meer vragen verwachten over de schenk- en erfbelasting. Zeker nu u steeds vaker de rol van trusted advisor of financiële huisarts voor uw cliënt gaat vervullen, moet u op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op dit gebied. Bernard Schols praat u op 11 december helemaal bij zodat u uw cliënten optimaal van dienst kunt zijn! Uiteraard gaat hij ook in op de nieuwe fiscale spelregels rond schenking en huwelijk in het Belastingplan en OFM 2018.

Meer info =>

 
Kabinet: geen langdurige wetteloosheid op ZZP-markt
Het kabinet is niet bang voor langdurige wetteloosheid op de ZZP-markt. Wel kan het nog jaren duren voordat er een oplossing is voor de problemen met schijnzelfstandigheid.
Lees meer
 
 
Vrachttaks blijft nog zeker 5 jaar uit
De invoering van de vrachttaks duurt nog vijf jaar. Minister Cora van Nieuwenhuizen zei dat tijdens de tweede dag van de behandeling van de begroting voor Infrastructuur en Waterstaat.
Lees meer
 
 
Meer omzet flexaanbieders in derde kwartaal
In het derde kwartaal van 2017 hebben uitzendbureaus, arbeidsbemiddelaars en payrollbedrijven 1,0 procent meer omgezet dan in het kwartaal ervoor, meldt het CBS. De stijging is minder groot dan in het voorgaande kwartaal. Ook het aantal uitzenduren nam in het derde kwartaal opnieuw toe.
Lees meer
 
 
Fastfoodomzet stijgt sneller dan rest horeca
De omzet van hotels, restaurants en cafés steeg in het derde kwartaal van 2017 met 1,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Vooral de omzet van fastfoodrestaurants is gestegen. Al ruim vier jaar neemt de omzet van de horeca toe. Het volume, het aantal consumpties en overnachtingen, steeg met 0,6 procent.
Lees meer
 
 
Kijken naar laatstverdiend salaris vergroot loonkloof m/v
Werkgevers bepalen de hoogte van het salaris mede aan de hand van het laatstverdiende loon. Dat draagt eraan bij dat de loonkloof tussen mannen en vrouwen in stand wordt gehouden. Dat schrijft het College voor de Rechten van de Mens in een onderzoek naar de loonverschillen tussen mannen en vrouwen.
Lees meer
 
Waarom je direct moet starten met een boekhoudprogramma Contentpartner
Met het starten van een onderneming, moet er ook gestart worden met het voeren van een administratie. Vaak heb je al spreadsheetprogramma’s zoals Excel op je computer staan, waardoor het aantrekkelijk lijkt om daar te proberen te starten met een boekhouding. Je kunt ook kiezen om alles uit te besteden aan een boekhouder. Een boekhoudprogramma […]
 
Het ondernemerstestament Opleiding
Zorg dat uw klanten hun bv én nabestaanden goed achterlaten! Wat gebeurt er met de bv en de aandelen als de dga (onverwachts) overlijdt? Voorkom ruzie en familieproblemen en denk samen met uw klant na over het ondernemerstestament. Inhoud Wat gebeurt er met de bv en de aandelen als de dga (onverwachts) overlijdt? Voorkom ruzie […]
 
Cursus BTW en vastgoed Opleiding
Cursus gaat gegarandeerd door! De BTW-regelgeving rondom vastgoed is complex en verandert voortdurend. Hoe houdt u uw kennis nog up-to-date? Voorkom dat u in de waan van de dag ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie op dit gebied mist. Laat u daarom in één middag weer helemaal bijpraten. U kunt uw eigen praktijkvragen bespreken. 12.00 uur […]
 
Junior Belastingadviseur Vacature
Voor onze vestiging in Arnhem zijn wij op zoek naar een junior belastingadviseur. Ben jij proactief in het signaleren van kansen en bedreigingen en haal jij je voldoening uit klanttevredenheid? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wat ga je doen? Als belastingadviseur verricht je zelfstandig fiscaal/juridische (advies)werkzaamheden ten behoeve van nieuwe en bestaande cliënten. […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn