RUIMTEWIJZER 2015 - 11 - Heb jij hier ook last van ?

3 jaren geleden


Text only:

E-zine van Bureau voor Ruimte


Nr. 2015-11 van 16 september

Jalada Goddijn-Koopmans
Professional Organizer/Coach
Lid N.B.P.O.
Hasselaersplein 17
Haarlem
contact@bureauvoorruimte.nl
Tel. 023 551 77 11
KvK 34127488screenshot mislukt plaatje
100 Wegwijzers naar RUIMTE
Actieve Administratie Uitdaging
Opruim Marathon: 42 dagen


Webversie Ruimtewijzer


Dag ?? ,


(Abonnee sinds 27-07-2011)


De eerste Ruimtewijzer weer na de vakantie en na het jubileumnummer, de honderdste Ruimtewijzer. Hopelijk heb je een goede vakantie gehad, elders of thuis.
Het eBook Honderd Wegwijzers naar Ruimte is een succes. Er zijn inmiddels al 152 boeken gekocht. De betaalopties heb ik ook ingevoerd, waardoor de betaalprocedure nu automatisch verloopt. Dat is heel fijn.
De plaatjesversie laat helaas nog op zich wachten, want het zit erg tegen. Ik had hem nu af willen hebben, heb daar keihard aan gewerkt, maar er gaan steeds onbegrijpelijke dingen mis, waardoor ik weer opnieuw moet beginnen. Plaatjes verdwijnen, lay-out wijzigt spontaan. Om gek van te worden, maar ik geef niet op.
Ik heb al hulp gevraagd bij mensen die het kunnen weten en hoop dat het gauw wel lukt. Erg frustrerend als alle werk (gedeeltelijk) steeds weer opnieuw gedaan moet worden, zonder dat je weet waarom het mis gaat. Gelukkig hebben alle kopers de tekstversie.
Zo gauw er een goede plaatjesversie klaar is, krijgen alle kopers direct de nieuwe herziene versie toegestuurd. Ook qua tekst heb ik het een en ander aangepast en verbeterd. Nog even geduld dus voor de nieuwe versie. En dat terwijl ik in juni dacht het wel in een weekje af te kunnen hebben....
Nog niet gekocht, de Honderd Wegwijzers naar Ruimte? Het kan nog hoor. Als abonnee nog te koop met €20,- korting. Bestel het eBook HIER en gebruik voor de korting de couponcode RW20K
Dit schreef iemand me erover:
"Hi Jalada, vandaag begonnen in jouw e-book. Leuk! Ik ga mezelf nu 1x per week verwennen met een mooie inspiratie van jou. Dus met 100 Ruimtewijzers genoeg voor bijna 2 jaar! ;-)"
De Intensieve Opruim Inspiratie groep is nu afgesloten.
Met een laatste teleseminar op 31/8 en voor alle deelnemers een eBook waarin alle 52 inspiratiemails zijn samengevoegd. De Facebook-groep heb ik nog even open gelaten, maar ik ga binnenkort de niet actieve leden uit de groep halen.
Veel waarderende woorden en bedankjes. De actieve deelnemers hebben zoveel vooruitgang geboekt! Hier een voorbeeld van een bericht van een deelnemer:
"ik heb genoten van deze groep en er veel aan gehad. Ik ben er nog (lang) niet, maar kijk nu heel anders tegen opruimen aan dan een jaar geleden. Toen dàcht ik dat het nodig was; nu voel ik het. En ik begin de lol ervan in te zien.

Dankjewel Jalada voor al je liefde, wijsheid en oprechte aandacht onderweg, en voor het starten van deze groep vol prachtige mensen. Lieverds, ik heb van jullie berichten genoten en hoop dat we een vervolg kunnen vinden."
Volgende week start de Actieve ADMINISTRATIE Uitdaging Daarvoor zijn nog een paar plekken vrij. Woensdag 23 september krijg je de eerste mail toegestuurd. Je kunt nog meedoen! Hier kun je je aanmelden. Lees wel eerst het hoofdartikel voor een VERRASSING.
Administratie geen probleem? Geen reminders meer?
Een aantal mensen hebben zich al AFGEMELD voor reminder-mails over deze administratie actie. Wil jij daar ook niet meer aan herinnerd worden? Stuur mij dan een mail. Klik op de link onder het woord mail. Dan opent zich een kant en klare mail in je eigen mailprogramma.
Werkt die link niet, dan stuur je gewoon zelf een mail naar contact@bureauvoorruimte.nl. Met het onderwerp: Graag geen reminders meer over administratie. Je krijg dan nog wel de Ruimtewijzer toegestuurd.
In het hoofdartikel van de Ruimtewijzer probeer ik een LAST van je SCHOUDERS te halen. Lees maar of het ook jou kan helpen. Veel lees- en opruimplezier!
Hartelijke groet,PS. De Krachtige Opruim Marathon start op 2 november. Je hoeft er de deur niet voor uit, want hij is voornamelijk digitaal. Daar krijg je binnenkort een aparte Nieuwsmail over. Daarin komt alle informatie te staan. De Marathon eindigt op 13 december 2015. 
Ben je nieuwsgierig of geïnteresseerd? Laat het me even weten!


Niet vooruit te branden
RUST bij fysieke uitputting
Televisie kijken
Een last op je schouders
Geen smoesjes of excuses meer!
Geheime Facebookgroep
Weer blij met jezelf!
VERRASSING!
Honderd euro KORTING!
Elke dag een kwartier!
(1574 woorden. Leestijd ruim 6 min.)
Heb jij hier ook last van ?
Soms word je ’s ochtends wakker met een onbestemd, zwaar gevoel. Er is niets specifieks aan de hand, maar toch voel je je niet lekker. Het kan je behoorlijk beïnvloeden. Je vindt het vaak maar stom, want er is toch niks aan de hand?
Je wilt graag enthousiast en vol energie zijn, want je wilt eindelijk eens je administratie gaan opruimen en dat was je gisteravond ook vast van plan, maar nu voelt dat heel anders. De volgende fase is dat je jezelf maar een loser vindt. "Kom op zeg, stel je niet aan. Wat ben je voor watje? Ga aan de slag met wat je van plan was. Met een van al die dingen die nog gedaan moeten worden."
Maar helaas. Je bent niet vooruit te branden. Je gaat je steeds slechter over jezelf voelen. Alle verhalen van eerder falen komen naar boven. Je weet het zeker: je bent een mislukkeling. Toch moet je iets met deze dag.
Zuchtend sta je op, kleed je aan, maar zo gauw je iets wilt gaan doen slaat de TWIJFEL toe. Zal ik aan A beginnen, of zal ik B gaan doen? Je weet het niet. Je kunt ook al niet kiezen. Weer een bewijs van jouw waardeloosheid! En zo somber je verder.
Je denkt aan anderen, die zo actief zijn, zoveel presteren, altijd energie hebben en niet zitten met zo’n chaotische papierbende, niet zitten met al die frustraties die je hebt overgehouden aan je opvoeding. Tuurlijk, iedereen heeft wel wat, maar beslist niet zo erg als jij.
Wat is dat toch, wat ons zo terneer kan drukken, waardoor er niets uit onze handen komt. Waarom zijn we vaak zo MOE en dus ook zo MOEDELOOS?
Daar kunnen allerlei redenen voor zijn en ik weet natuurlijk niet wat er precies bij jou speelt ??. Ik heb wel een paar suggesties. Lees maar eens of er iets bij staat wat jou een klik geeft.
Het eerste wat er kan spelen is fysieke uitputting.
Dat kan door een ziekte zijn, of door ongemerkt opgebouwde stress die langzaamaan en vaak ongemerkt een hoogtepunt heeft bereikt. Een oplossing is niet altijd makkelijk, maar.....
Meer echte RUST nemen en tijd voor ONTSPANNING zal altijd verlichting geven. Ga 's middags eens lekker rusten, ook al kun je niet slapen. Gewoon gaan liggen helpt ook al. Even niets hoeven van jezelf. Gebruik wel een timer en beslis hoeveel tijd je dit wilt en kunt doen. Al is het maar vijf minuten, dat kan al heel veel rust geven.
Je kunt ook naar buiten gaan. Gewoon gaan lopen zonder plan, lekker je neus achterna. Woon je in een mooie omgeving met veel natuur, dan is dat natuurlijk heerlijk, maar ook in de stad, gewoon maar lopen, zonder doel, is ook erg rustgevend.
Ook hier helpt het als je een timer gebruikt. Het geeft rust als je niet op de tijd hoeft te letten. Het handigste is die in je mobiel te gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een half uurtje gaan lopen, zet de timer dan op 15 minuten, zodat je gewaarschuwd wordt als je weer richting huis moet gaan.
Veel TELEVISIE kijken kan ook je moeheid doen toenemen. Het lijkt of televisie kijken ontspannend is, maar het geeft je heel veel nieuwe indrukken en meestal geen positieve, geen rust bevorderende indrukken. Ook detectives en krimi's geven op onbewust niveau geen rustgevende signalen.
Veel tv kijken kan ook komen doordat je in feite bang bent voor de LEEGTE en wat er dan op je af komt. Stop eens een poosje met je tv-kijkpatroon en merk op wat er dan gebeurt. Wat het effect is. Misschien heb je wel eerst een soort afkick-periode nodig. Na één dag niet kijken, zul je nog niet direct verschil merken.
Kijk ook eens wat er op je schouders drukt. Heel veel mensen hebben een zware last op hun schouders, zonder dat ze het in de gaten hebben. Wat is die last? Dat zijn alle ONAFGEMAAKTE zaken, ook wel ’losse endjes’ genoemd. Al die dingen die je nog af wilt maken, maar die je steeds voor je uit blijft schuiven om allerlei redenen.
Je ’vergeet’ ze, tenminste zo lijkt het, maar in feite zitten ze stiekem nog op je schouders en drukken je naar beneden. Ze fluisteren je toe dat je een loser bent, omdat je ze steeds maar niet doet. Een heel goed voorbeeld hiervan is je ADMINISTRATIE.
Hoe vaak ben je al niet van plan geweest die nu eens écht aan te pakken? En af en toe ben je er ook vast wel mee bezig geweest, maar het is nog steeds NIET AF. Je hebt nog steeds geen sluitend systeem waarin alles een goede plek heeft en waarin geen dringende dingen je meer ’BEDREIGEN’.
Want dat doen ze, die niet-affe zaken: je bedreigen.
Je weet dat sommige dingen erg vervelende gevolgen kunnen hebben als je ze niet doet, als je ze vergeet, of als je er te laat mee bent. Het kan je veel geld kosten!
Je houdt jezelf echt voor de gek door steeds te denken:
dat doe ik MORGEN wel. Steeds weer geloof je je eigen slimme SMOESJES. Dat X nu belangrijker is en je het écht morgen gaat doen, maar morgen komt Y ineens op de proppen en weer ’komt het er niet van’.
Hiervoor is maar één goede oplossing: jezelf het VLUCHTEN onmogelijk maken. Dat kun je o.a. doen door je op te geven voor de Actieve Administratie Uitdaging die start op woensdag 23 september. Door daaraan mee te doen, heb je geen excuus meer om niet te starten op 23 september.
Je krijgt dan inspirerende mails om aan de gang te gaan. Mails die je advies geven over hoe je het kunt aanpakken. Als je elke dag een half uur of een uurtje aan de slag gaat, zul je eens zien hoeveel je bereikt.
Omdat er een geheime groep op Facebook bij is, kun je daar al je vragen stellen. Ook kun je mij mailen over je vragen. "Hoe zal ik dit doen?" Of: "Heb je advies voor me over dat?" Ik beantwoord al je vragen en indien nodig kunnen we ook telefonisch of via Skype contact hebben.
Op 2 oktober kom je dan met je papieren naar Haarlem en daar gaan we met een klein groepje samen verder aan de slag. Ik laat je zien hoe je je papieren zo indeelt, dat je ze altijd terug kunt vinden en zo dat er plaats is voor al jouw papieren. Een handig en flexibel systeem, helemaal aan jouw situatie aangepast.
Die dag krijg je een heerlijke biologische lunch en zul je merken hoe fijn het is samen met anderen aan de slag te gaan en hoe snel je dan opschiet. Je loopt zelfs het risico het leuk te gaan vinden.
Dat is al met veel deelnemers gebeurd, tot hun eigen verbazing. Lees de ervaringsverhalen maar eens hier.  Ze staan onderaan deze bladzijde.
Daarna ga je naar huis met je papieren keurig geordend in een mooie, nieuwe ordner. Mocht je erg veel papieren hebben en toch niet helemaal klaar zijn gekomen, dan heb je nog alle tijd om thuis door te gaan. Gewoon weer elke dag een half uur of een uurtje.
Nu weet je hoe je het moet aanpakken, omdat we het samen gedaan hebben, want VERGIS JE NIET: het systeem is wel helder en eenvoudig, maar je kunt ongemerkt toch snel de fout in gaan, waardoor je toch weer verdwaalt in je papieren. Daarom heb ik ook die live-dag erin opgenomen.
In die laatste dagen na de praktijkdag, kun je ook nog steeds met al je vragen bij elkaar en bij mij terecht. Na drie weken heb je dan echt alles geordend en kun je eindelijk die last van je schouders laten glijden.
Wat een verademing: alles terug kunnen vinden.
Geen losse endjes meer
Geen overbodige papieren meer
Een heldere, overzichtelijk administratie
Verlost van je smoesjes dat je het morgen wel gaat doen
Eindelijk een eind aan die onbewuste last op je schouders!
Je kunt je weer goed voelen over jezelf, omdat je écht resultaat hebt geboekt in deze drie weken. Drie weken waarin opruimen van je administratie een prioriteit is, maar waarin je geen drie weken niets anders doet. Je gewone leven kan gewoon doorgaan, alleen een korte periode per dag besteed je hieraan.
De groep en ik houden je bij de les, zodat het nu ook echt gaat lukken. Herken je dit ??? Doe je dit keer  mee? Of geloof je toch weer in je ontwijkende smoesjes? ;-)
Als verrassing geef ik je nog één keer de kans om met KORTING mee te doen, ook omdat veel mensen door de start van het nieuwe jaar er niet aan toe kwamen om zich op te geven.
Met deze code: AAU100 krijg je €100,- korting op de prijs van €497,- . Dit is voor particulieren. ZAKELIJKE deelnemers gebruiken de code AAU100Z. Handel wel snel, want deze code werkt maar tot en met zondagavond 20 september 2015. Op 20/9 na 23:59 is het over en betaal je weer de normale prijs van €497,-
Is 't bij jou GEEN administratie die op je schouders drukt, maar iets anders? Ga dan PLANNEN om in actie komen. Pak je agenda en plan tijdblokken (van max. 2 uren) in om aan dat grote project te werken. Neem de afspraak met jezelf even serieus als die met een ander.
Heb je geen ruimte voor tijdblokken? Kies dan een tijdstip waarop je ELKE dag een kwartier aan dit project kunt werken. Gebruik weer de timer en ervaar hoeveel je kunt doen in een kwartier!
Verwerp het idee niet meteen, met de sceptische gedachte dat dit toch niet werkt voor jou. Geef het een serieuze KANS!
Ik wens je veel succes én veel plezier ?? met het aanpakken van de last op jouw schouders. Ik lees ook graag je reactie, vooral als je hier iets mee hebt gedaan.

Zet je reactie dan liefst onder deze tekst op mijn weblog op www.ruimtewijzer.nl. Dan antwoord ik er daar op en zo heeft iedereen er iets aan. Privé reageren via een mail mag natuurlijk ook altijd.

Veel opruimplezier!

PS. Vergeet niet dat de kortingscode voor de Actieve Adminstratie Uitdaging maar vijf dagen geldig is. Lijkt het je wat? Geef je dan snel op. Er kunnen ook maar maximaal zes mensen meedoen. Hier kun je je opgeven en er alles over lezen.


 

...Alleen waar Ruimte is kunnen Nieuwe dingen (ont-)staan...


Ken je anderen voor wie deze Ruimtewijzer ook interessant zou kunnen zijn?


Stuur deze e-mail dan door Ik ben je daar heel dankbaar voor!
Abonneren op deze Ruimtewijzer? Zie invulformulier op mijn weblog. + Gratis BESLISHULP!
Couponcode voor €20,- abonneekorting op mijn eBook "100 Wegwijzers naar Ruimte": RW20K
Afmelden voor dit e-zine, als je de Ruimtewijzer NIET meer wilt ontvangen.
Mijn gegevens wijzigen, als je alleen je e-mailadres wilt wijzigen.
contact@bureauvoorruimte.nl Voor reacties, vragen of suggesties! Dank je wel!!
Plaatjes in deze Ruimtewijzer zijn van www.dreamstime.com  Sommige betaald, anderen gratis. Sommige zijn ook eigen foto's.


       


 

Opruimen.org

Categorieën: Zakelijke goederen Wonen | Huis | Inrichting
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019