Samen kijken naar Roman Vishniac?

4 jaren geleden


Text only:

Deze e-mail van Joods Historisch Museum online bekijken.
Voeg nieuwsbrief@JHM.nl toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte.
 
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam
T +31 (0)20 5 310 310
info@jhm.nl
Van 11.00 tot 17.00 uur.
Afmelden nieuwsbrief
 
 
  
Restauratie vaandel voor nieuwe tentoonstelling JHM
Volgend jaar opent het JHM een tentoonstelling over de bloei en neergang van de joodse gemeenschappen in landen als Brazilië, Curaçao en Suriname. Het vaandel van toneelvereniging Thalia uit Paramaribo, waarvan ook veel joden lid zijn geweest, moet dringend gerestaureerd worden voordat het tentoongesteld kan worden. Helpt u ons mee om dit unieke erfgoed te restaureren?
Close Looking: Roman Vishniac (re)discovered
Zondag 6 juli om 13.00 uur
Wat heeft Roman Vishniac willen vastleggen in zijn foto's? Leer diepgaander naar de gelaagdheid van zijn werk te kijken in de gallery discussion met fotograaf Machiel Botman. U zult op een andere manier naar foto's gaan kijken!
Voor kinderen: Maak je eigen radio-item!
6 en 30 juli, 6 en 13 augustus om 14.00 uur
In het JHM Kindermuseum hangen twee bijzondere foto's van Roman Vishniac. Tijdens deze workshop leren kinderen naar foto's te kijken en vertellen ze wat ze zien. Wij nemen het verhaal op en maken een radio-item.
Kom naar één van de workshops!
Kaarslichtconcert in de Portugese Synagoge
21 augustus om 20.00 uur
In deze speciale editie van onze unieke concertavonden presenteren we, samen met het Grachtenfestival, het meest swingende en groovende strijkkwartet van Nederland: Zapp 4. In onze synagoge verjazzen zij het authentieke geluid van de klarinet met jong talent Bart de Kater. Haal vast uw tickets!
Roman Vishniac (re)discovered
t/m 24 augustus 2014
Bekijk de nieuwe ontdekkingen uit het oeuvre van één van de grote meesters van de modernistische fotografie: Roman Vishniac. U kunt ook op elke gewenst moment een rondleiding aanvragen, onze kundige gidsen kunnen u meer vertellen over de objecten én uw specifieke vragen beantwoorden.
Hollands populairste actrice. Esther de Boer-van Rijk
t/m 28 september 2014
De lieveling van het Nederlandse theaterpubliek aan het begin van de 20e eeuw. Bezoek de tentoonstelling en maak kennis met Esther de Boer-van Rijk. U kunt ook een rondleiding aanvragen, de gidsen van het JHM vertellen u graag alles over 'onze Esther'.
In de wisselvitrine: Foto's Ed van der Elsken
t/m 31 augustus 2014
De zeven foto's die het JHM onlangs heeft aangekocht zijn nu te zien in de wisselvitrine van het museum. De foto's maken deel uit van Van der Elskens reportage van de Amsterdamse Waterloopleinbuurt, een aantal jaar voordat deze ingrijpend veranderde.
In het Kunstkabinet: Eliahou Eric Bokobza
Van 18 juli t/m 28 september 2014
In deze expositie komen de reizen, levensverhalen en dromen van twee zwervende zielen bij elkaar: Eliahou Eric Bokobza, een in Israël woonachtige en in Parijs geboren kunstenaar van Tunesische komaf, en Tsale Kirzner, een in Nederland wonende en in Curaçao geboren verzamelaar van Poolse origine.
 

Jhm.nl

Categorieën: Geschiedenis Weekend weg
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018