Save the date: 19 maart 2024
Symposium ‘De melder centraal’
15 jaar werken aan gelijke behandeling in de provincie Utrecht

Beste


Graag nodigen wij u uit voor het jubileum symposium ‘De Melder Centraal’ op 19 maart 2024 in Utrecht.


15 jaar geleden werd anti discriminatie voorziening Art.1 Midden Nederland opgericht om inwoners, gemeenten en organisaties in de provincie Utrecht te ondersteunen in de strijd tegen discriminatie en uitsluiting.  Sinds 1 januari dit jaar treedt Art.1 Midden Nederland, als onderdeel van het landelijk meldpunt Discriminatie.nl, naar buiten als Discriminatie.nl Provincie Utrecht. Bundeling van krachten en een centraal landelijke meldpunt voor het melden van discriminatie, gecombineerd met daadkrachtige regionale ondersteuning van de melders, versterkt de strijd tegen discriminatie en uitsluiting.

Jubileum symposium ‘De Melder Centraal’
Samen voor gelijke behandeling in de provincie Utrecht


SAVE THE DATE: 19 Maart 2024 14.00u-17.00u


Samenwerken aan een maatschappij waarin iedereen - ongeacht ras, herkomst, geloof, geslacht, beperking, leeftijd, gender of politieke oriëntatie -  gelijk en met respect wordt behandeld, staat nog onverminderd centraal. Een daadkrachtige bestrijding van discriminatie, racisme en uitsluiting is anno 2024 noodzakelijker dan ooit.

Tijdens het jubileum symposium ‘De Melder Centraal’ op 19 maart 2024 kijken we terug op 15 jaar werken aan gelijke behandeling in de provincie Utrecht en stellen we de ervaringen van inwoners van de provincie Utrecht centraal. We vieren de successen en vertalen samen met u de ervaringen melders naar concrete actie.


Uw aanwezigheid en actieve bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Reserveer daarom alvast de middag van 19 maart in uw agenda. Nadere informatie over het symposium ontvangt u binnenkort.



Met hartelijke groet,

Bernice Calmes | Directeur
Discriminatie Provincie Utrecht