Maak kans op een danstas + het laatste nummer!

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 16 november 2023Ga naar de Twitterpagina  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

 

Speciaal voor onze trouwe nieuwsbrieflezers

We waarderen je als (nieuwsbrief)abonnee van Dans Magazine. 
Daarom ontvang je deze duurzame cadeaubon t.w.v. € 10,- te besteden in onze webshop. Deze kan je gebruiken voor losse nummers én abonnementen. Boven op de introductiekorting! Zo kan jij voor een klein bedrag, of zelfs helemaal gratis, kennis maken met een tijdschrift dat aansluit bij jouw interesses. 
Met meer dan 50 special interest tijdschriften zit er altijd wel iets voor jou bij. 


Los nummer               

Abonnement

* De cadeaubon is geldig tot 30 november. Gebruik de volle € 10,-, het restant vervalt. Geldt niet op verzendkosten voor losse nummer en niet voor lopende abonnementen. 


Dansnieuws

Nationale Ballet vermindert CO2-uitstoot met duurzamere artiestenfoyer
In 2022 liet De Nationale Opera & Ballet een carbon-footprint berekening maken. En wat bleek? Van alle CO₂-emissie die Nationale Opera & Ballet veroorzaakt, kwam 16 procent door de catering. Daar gaan waste-smoothies en vegetarische bitterballen nu verandering in brengen.

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Droom je van een danscarrière? Lees dan nu ons gratis online magazine Dansopleidingen

Droom jij van een eigen dansschool, dansen bij een gezelschap of een carrière als choreograaf? Kies dan voor een dansopleiding die je kan helpen jouw droom te verwezenlijken. 

Iedere opleiding heeft echter een eigen gezicht en stem, net als jij.  Welke opleiding sluit het meest aan bij wat jij wil? Waar vind je de beste stages? En hoe word je toegelaten? In dit online magazine vind je alles over een groot aantal hbo-, mbo- en vooropleidingen zodat jij een school kan kiezen die bij jou past. 

Daarnaast krijg je handige tips, lees je inspirerende artikelen en bijzondere interviews. Een must read voor iedere dansliefhebber!

Lees verder


Ingezonden mededeling

ECD Sneak Preview Winter course 4-16 December

Voor het eerst biedt ECD dit jaar een “Sneak Preview” Winter cursus aan. Tijdens deze cursus, die twee weken zal duren, maak je kennis met onze vakken, het curriculum en de pedagogiek van ECD. Het is een kans om aan je (artistieke) vaardigheden te werken en tegelijkertijd een goede indruk te krijgen van het ECD-programma. 

Lees verder


7 ballettermen die je moet weten

De terminologie van het ballet is heel groot en uitgebreid. Het is daarom lastig om alle termen allemaal te onthouden. Dat alle termen in het Frans zijn, maakt het ook niet makkelijker. Wij zetten zeven van de belangrijkste termen op een rijtje.

Lees verder


Ingezonden mededeling

IX Flamenco Biënnale 2023 | Part 2: rebelse danspioniers en aanstormend talent 

Deze winter trekt de internationale flamencotop weer door Nederland, in maar liefst acht steden. Dansrebellen Andrés Marín, Rocío Molina en Manuel Liñán zetten de traditionele flamenco-codes op losse schroeven in hun nieuwste creaties. Aanstormend talent Paula Comitre danst op het grensvlak van flamenco en elektronica. Geniet twee weken lang van hedendaagse flamencodans tijdens de negende festivaleditie!
 
Van 12 t/m 17 december en van 24 t/m 29 januari.

Info & tickets


Scapino Ballet organiseert Weekend Creatives voor amateurdansers en jong talent

Benieuwd naar hoe het is om bij een professioneel gezelschap te dansen? Vanaf 19 november opent Scapino Ballet Rotterdam haar deuren voor amateurdansers en jong talent. Gedurende vijf middagen kunnen deelnemers zich laten onderdompelen in balletlessen, workshops en masterclasses. Scapino's dansers, docenten en choreografen verzorgen dit unieke lesprogramma waarbij de ontmoeting met dansend Nederland centraal staat. De Weekend Creatives zijn toegankelijk voor leerlingen van dans(voor)opleidingen en gevorderde amateurdansers van 16 tot 40 jaar oud. 

Lees verder


 

Ingezonden mededeling

Ultima Vez keert terug naar Internationaal Theater Amsterdam met de Nederlandse première van INFAMOUS OFFSPRING!

Deze nieuwe dansvoorstelling gaat over een patchwork family waarvan de ouders iconische muzikanten zijn en de nakomelingen een groep beruchte, maar gevoelige dansers.

In een intrigerende combinatie van dans, film en theater regisseert Wim Vandekeybus negen dansers en grijpt hij naar oerverhalen over macht, verleiding, agressie, vernedering, uitsluiting, manipulatie, schoonheid en sluwheid.
INFAMOUS OFFSPRING van Ultima Vez / Wim Vandekeybus is op 22 en 23 november te zien in Internationaal Theater Amsterdam.

Bestel nu je kaarten via ita.nl


Sterdanser Mischa van Leeuwen stopt na 25 jaar bij Scapino Ballet

Bij het grote publiek is hij vooral bekend om zijn karakterrollen in producties als TING! en OSCAR. Mischa van Leeuwen, Scapino’s bekendste danser, stopt na 25 jaar bij het gezelschap waar hij in 1998 begon. Als mede-oprichter van het Rotterdams choreografenconcours RIDCC blijft hij actief in de Nederlandse danswereld.

Lees verder


 

Ingezonden mededeling

Nova College Performing Arts Open dag 27 november

Wil jij van Dans je beroep maken? Dat kan bij Nova College Performing Arts in Haarlem. Je krijgt in onze mbo dansopleiding een klassiek/moderne scholing, daarmee kun je elke richting op. Je leert niet alleen een beroep, je ontwikkelt je ook persoonlijk.
Meer weten? Kom 27 november naar de Open dag! Plan je bezoek.

Lees verder


Waar wil jij over lezen?

Dans Magazine wil een platform zijn voor alle dansers in Nederland. Om dat te bereiken wil Dans Magazine weten wat jij van Dans Magazine vindt. Het doel van deze enquête is het verzamelen van feedback, wensen, behoeftes en je verwachtingen.

Met het invullen van de enquête weten we wat onze lezers willen en kunnen we  zo goed mogelijk inspelen op de wensen en behoeften van de lezer.

Als je aan het eind van de enquête je mailadres achterlaat, maak je kans op een leuke danstas + het laatste nummer van Dans Magazine!

Dank alvast!

Doe mee


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

Word ambassadeur!

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2023. Alle rechten voorbehouden.