‘Consumenten willen gezonde maaltijden’
 
VIS Magazine
 
 
 
De ambities van Lofoten Seaweed Company
 
Het zit boordevol voedingstoffen: zeewier. Met name de wieren die op de Lofoten te vinden zijn, blijken van uitzonderlijke kwaliteit. Lofoten Seaweed Company heeft grote ambities om vanuit het dorpje Napp met haar zeewierproducten Europa te veroveren. 
 
Dit is een artikel uit het onlangs verschenen Vismagazine 9.
 
Lees verder
 
Bedrijfsinformatie
Bond Seafood levert eerste plastic tray met CurvCode
 
Nieuwe recyclebare visverpakkingen van Bond Seafood mét CurvCode liggen bij diverse supermarkten in de schappen. CurvCode is een Nederlandse innovatie voor het digitaal coderen van plastic. Hiermee kunnen afvalverwerkers plasticsoorten machinaal van elkaar scheiden. MULTIVAC dacht met Bond Seafood mee.
 
Nieuwsgierig? Lees verder!
 
 
Schelpdierconferentie verplaatst naar maart 2022
 
De organisatie heeft besloten om de Schelpdierconferentie uit te stellen. Dit vanwege de onzekerheid over de ontwikkelingen rondom de coronapandemie. De beurs stond op de planning voor januari 2022 en schuift nu door naar 17 en 18 maart.
 
Lees verder
 
‘Consumenten willen gezonde maaltijden’
 
“Mijn zoon Ryan van twintig is een nieuw bedrijf begonnen: Van de Visspecialist BV”, zegt Henry Schilder van Volendammer Visspecialist H.Schilder trots. “Hij wil voor andere viszaken kant-en-klare ovenmaaltijden bereiden die je zo in de toonbank kunt presenteren."
 
Lees verder
 
 
 
 
 
 
Palinghandel stapt over op SEG gecertificeerde paling
 
De leden van de Nederlandse Vereniging van palinghandelaren (NeVePaling) willen vanaf eind 2023 alleen nog maar nog SEG-Certified paling inkopen. Dit hebben ze hun leveranciers in de aquacultuur laten weten.
 
Lees verder
 
 
 
Toe aan iets nieuws? Kijk op Foodbanen.nu
 
Op zoek naar een functie binnen de foodsector? Bij Foodbanen.nu vind je het meest volledige vacature-overzicht. Kijk voor deze functies en andere banen op de website:
 
Naar Foodbanen.nu
 
 
 
Fish Tales sockeye zalm wint Healthy Living Award
 
De wilde sockeye zalm uit Alaska van Fish Tales heeft in Duitsland de Healthy Living Award in de categorie vlees & vis gewonnen. “We zijn super blij op deze prijs en bere-trots op onze zalmvissers Eric & Crystal uit Alaska”, aldus Fish Tales.
 
Lees verder
 
Vooruit kijken
Column Michelle de Koning
 
Vooruit kijken, dat doen we traditioneel aan het einde van een jaar. Wat zal het nieuwe jaar ons brengen, welke ontwikkelingen verwachten we, welke trends zetten door of komen eraan. Maar dit jaar heb ik er moeite mee. 
 
Lees verder
 
 
 
 
 
 
Nieuws van EVMI
Kruidenmixen bevatten weinig kruiden
 
Zakjes en potjes kruidenmix bevatten weinig kruiden en specerijen en juist veel goedkope opvullende ingrediënten zoals zout, (paneer)meel, suiker of groentepoeder. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.
 
Geen nieuws missen van EVMI? Schijf je dan in voor de nieuwsbrief!
 
Lees verder
 
Blijf op de hoogte van al het foodnieuws!
 
Wilt u naast het nieuws van Vismagazine ook op de hoogte blijven van ander foodnieuws? Bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie, vlees- of bakkersbranche? Schrijf u dan in voor een van onze nieuwsbrieven. U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief EVMI, Vleesmagazine, Bakkers in bedrijf, Vakblad IJs, Pompshop, More than Drinks en VoedingNu.
 
Inschrijven voor de nieuwsbrief
Meer nieuws
 
 
 
Boeken
Ingelepeld
 
Tim Spector is professor genetische epidemiologie aan het King’s College in London. ‘Ingelepeld’ is zijn derde boek. Hierin trekt hij huidige voedingsrichtlijnen, -wetenschap en -advies in twijfel. Sterker nog: hij bekritiseert ook zijn eigen eerdere bevindingen als wetenschapper en auteur van vele papers. “Dit boek is ontstaan vanuit de dwingende noodzaak om te heroverwegen hoe we eten, om betere vragen te stellen en om hogere eisen te stellen aan wetenschappelijk onderzoek en publicaties”
 
Lees verder
Magazine
Vismagazine 9 | december 2021
 
Het thema van Vismagazine 9 is trends. Met onder andere:
  • De eiwittransitie belicht
  • Noors zeewier is superfood
  • Familie Zeefat opent viswinkel
  • Vergunningsperikelen bij Vishandel Graat
  • Krabbenvlees uit kleinere soorten

Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 ex. btw!
 
Abonneer nu!
Op zoek naar een leuk tijdschrift voor jezelf of om cadeau te geven?
 
Snel naar Tijd voor tijdschriften, de webshop van uitgever Virtùmedia: een webshop boordevol tijdschriften met karakter zoals Bergen Magazine, Yoga International, Archeologie Magazine, Pf Fotografie Magazine, Schrijven Magazine en nog veel meer mooie titels. Van een los nummer tot een voordelig abonnement, voor jezelf of als cadeau, bij TijdvoorTijdschriften.nl slaag je altijd!
 
Tijd voor Tijdschriften, de webshop voor tijdschriften met karakter
 
Abonneren?
 
 
Bekijk het aanbod
Bedrijvengids
 
 
Bekijk het overzicht
 
 
Vismagazine
Huis ter Heideweg 13
3705 MA Zeist
Facebook
Twitter
LinkedIn
Flickr
 
 
Deze e-mail is verzonden naar: newsletter@newslettercollector.com
Je hebt deze e-mail ontvangen omdat je je hebt aangemeld voor deze nieuwsbrief
 
 
 
© 2021 Alea Publishers