Congressen voedingszorg Heb jij je al opgegeven? Deze congressen wil je niet missen! Kennisdelen is nodig voor meer effectieve aandacht voor voeding in de zorg. 7 MRT Ouderen en Voeding Congres - hoofdthema 'Voeding & Dementie', Reehorst te Ede 14 MRT Zorg rondom Voeding, Reehorst te Ede 19 MRT Congres VoedingNederland 2018 - DE EETPRIKKEL, Jaarbeurs te Utrecht 22 MRT Seminar 'Goede Voeding in de Zorg 2018 - The Next Step', Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede Ga voor al onze activiteiten naar de web-agenda |
|
Seminar Goede Voeding in de Zorg - The Next Step Hier worden de nieuwste inzichten over optimale voedingszorg gedeeld. Diverse zorgorganisaties delen routes, thema’s én resultaten. Een veranderexpert gaat in op je eigen rol in het versterken van het veranderproces. Interactieve workshops stimuleren het zetten van The Next Step in je eigen organisatie. Op het programma oa: Welkom in het Voedingsziekenhuis - Drs. Mirjam van ’t Veld, voorzitter Raad van Bestuur Ziekenhuis Gelderse Vallei Implementeren en optimaliseren van de maaltijdservice: 5 jaar At Your Request - Mirjam de Groot, Ziekenhuis Gelderse Vallei Vanuit het ziekenhuis een gezonder eetpatroon bevorderen voor gezondheidswinst – inzet van Eetscore in zorgpaden - Dr. Jeanne de Vries, Wageningen University & Research Veranderproces ontwerpen en vernieuwing in voedingszorg doorzetten - Rob van der Loo, Meerkat In de workshops bijdragen van Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis, RadboudUMC, Medisch Centrum Leeuwarden, Militair Revalidatie Centrum Aardenburg, Stuurgroep Ondervoeding. Datum: donderdag 22 maart Locatie: Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede Voor wie: Managers facilitaire diensten, diëtisten en beleidsmakers in ziekenhuizen en verpleeghuizen Programma en uitnodiging Direct inschrijven Het Seminar Goede Voeding in de Zorg is een initiatief van Alliantie Voeding in de Zorg en Ziekenhuis Gelderse Vallei en wordt georganiseerd met ondersteuning van Sodexo. |
|
|
Voeding Nederland 2018 Interne eetprikkels kunnen veel betekenen om de verleiding van de omgeving te weerstaan. VoedingNederland2018 combineert wetenschap en praktijk. Het congres daagt uit om met elkaar de discussie aan te gaan. Prof.dr.ir. Kees de Graaf, hoogleraar Sensoriek en eetgedrag aan Wageningen Universityisdagvoorzitter. Op het programma oa: Beïnvloeding van eetgedrag door chemo-sensorische signalen - Dr. Sanne Boesveldt, assistant professor sensoriek en eetgedrag, Wageningen University & Research Modificatie van de eetprikkel - Prof.dr. Emely de Vet persoonlijk hoogleraar gezondheidscommunicatie Wageningen University & Research Bariatrie als panacee voor ontregelde prikkelregulatie? - Dr. Edo Aarts, onderzoeker / chirurg Bariatrie in Rijnstate Neurobiologische basis van de eetprikkel - Dr. Esther Aarts hoofdonderzoeker voeding & cognitie, Donders Instituut voor Brein, Cognitie en Gedrag, Radboud Universiteit, Nijmegen Posterbezoeken & PosterPitches, inclusief bekendmaking genomineerden en winnaar. Poster kunnen tot uiterlijk 1 maart worden ingediend via congres@voedingnederland2018.nl Young Professional Award, bekendmaking van de drie nominaties en winnaar, die vervolgens een plenaire presentatie zal geven. Datum: maandag 19 maart Locatie: Jaarbeurs, Utrecht Voor wie: voor iedereen die professioneel betrokken is bij voeding, ziekte en gezondheid. Zoals wetenschappers, (para)medici, voedingsvoorlichters, beleidsmakers en marketeers. Website VoedingNederland 2018 Direct inschrijven - via website organisatiebureau PitActief Het congres is een initiatief van Alliantie Voeding in de Zorg, Nederlandse Vereniging van Diëtisten(NVD), Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN), Nederlandse Academie voor Voedingswetenschappen (NAV) en de NVVL, network for food experts. |
|
|
|
| | 1e Nationaal Ouderen & Voeding Congres Het centrale thema is Voeding en Dementie. Op het programma oa: Effect van voeding op cognitieve functies - Dr. ir. Ondine van de Rest, Wageningen University & Research Reuk- en smaakveranderingen bij dementie - Dr. Sanne Boesveldt, Wageningen University & Research Ouderen en Voeding: Wat weten ouderen over (onder)voeding en welke behoeften en belemmeringen ervaren zij bij goed gevoed ouder worden - Dr. ir. Emmelyne Vasse, Ziekenhuis Gelderse Vallei / projectleider Stuurgroep Ondervoeding Polyfarmacie en de wisselwerking tussen geneesmiddelen en voeding - Prof. dr. Renger Witkamp, Wageningen University & Research Datum: woensdag 7 maart Locatie: Reehorst, te Ede Voor wie: voor alle zorgprofessionals nog maar enkele plekken beschikbaar Website 1e Nationaal Ouderen & Voeding Congres |
|
Congres Zorg rondom Voeding Dit congres zoomt in op voedingsgerelateerde problematiek in de zorg, met daarbij aandacht voor jouw rol als verpleegkundige of verzorgende. Hoe zie je of iemand ondervoed is, en wat doe je dan? Wat is jouw rol als iemand bewust afziet van eten en drinken? Op congres Zorg rondom Voeding krijg je antwoord op deze en vele andere vragen! Boegbeeld van de Alliantie Voeding, Prof. Dr. Ben Witteman, verzorgt de lezing ‘Is aanpassing van het dieet de oplossing voor chronische functionele buikklachten?’ Witteman is MDL-arts in Ziekenhuis Gelderse Vallei en buitengewoon hoogleraar ‘Voeding en darmgezondheid in transmurale zorg’ aan Wageningen University & Research. Datum: woensdag 14 maart Locatie: Reehorst, te Ede Voor wie: voor verpleegkundigen en verzorgenden. |
|
|
De Alliantie Voeding in de Zorg maakt wetenschappelijk inzichten over voeding en bewegen persoonlijk toepasbaar in de zorg. We brengen wetenschap, zorgpraktijk, overheden en bedrijven samen. Zo dragen we bij aan gezondheid. |
|
|
|
|