NRC brengt kinderkrant uit
NRCVandaag
Abonneer nu
Zaterdag 27 maart 2021
nrc.nl/vandaag
Ontwikkel jezelf met NRC.
Vanaf € 2,- per week word je abonnee en krijg je onbeperkt toegang tot betrouwbare journalistiek.
Beste NRC-lezer. Dit is vandaag belangrijk.
Homoseksualiteit
Op de Gomarus in Gorinchem wordt homoseksualiteit gezien als „zonde tegen de natuur”. NRC sprak acht oud-leerlingen over hoe het is om homoseksueel te zijn op de reformatorische school.
Vaccinatie uitstellen
Stel die tweede prik uit, bepleiten hoogleraren Ben van der Zeijst en Willy Spaan. „Zo kunnen we kwetsbare groepen sneller beschermen waardoor de druk op de zorg afneemt.” 
Opkomende industrie
Voor start-ups in elektrische auto’s is het een aantrekkelijke manier om snel aan geld te komen: een overname door een lege beurshuls. Beleggers willen het succes van een tweede Tesla niet missen. Hoe groot zijn de risico’s?
Interview Lale Gül
Na de publicatie van haar roman, verliet de 23-jarige Lale Gül haar ouderlijk huis. Ze ontving haatberichten, vooral uit de islamitische gemeenschap. Nu aarzelt ze over haar tweede boek. „Dat is nóg heftiger. Veel erotiek ook.”
NRC KIDS ONLY
Corona hier, corona daar: bij het openslaan van de krant reageren de kids, zittend aan de eettafel, met een grote gaap. Vandaag niet. NRC brengt voor het eerst een kinderkrant uit: met puzzels, plaatjes en leuke verhalen. 
PODCAST Haagse Zaken
Nieuwe Kamerleden staan woensdag 31 maart in de plenaire zaal om beëdigd te worden. In de podcast Haagse Zaken: in welk deel van de Kamer mogen ze werken? Welke opvallende volksvertegenwoordigers zwaaien af?
Luister nu
column Tommy Wieringa
Mijn vader voelt zich niet meer thuis in deze tijd, schrijft Tommy Wieringa. „De negerzoen en zwarte piet waren zonder dat hij het wist culturele ankerpunten. Nu is de Jodenkoek ook al gecanceld.
 
column Rosanne Hertzberger
Men zegt dat we in een high trust society leven, schrijft Rosanne Hertzberger. „Maar mijn vertrouwen is het afgelopen jaar weggeëbd. Eerst door het gebrek aan testen, nu door het gebrek aan vaccins.
Terwijl je sliep
•   Nederlandse musea hebben zeker 114 werken in bezit die zijn geroofd uit Nigeria, blijkt onderzoek waar Trouw over schrijft. Nigeria wil de stukken allemaal terug hebben.
•   De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk staan op het punt een deal te sluiten die voorkomt dat EU-landen de export van coronavaccins naar het VK kunnen blokkeren, meldt The Times.
•   Minister Hugo de Jonge vindt de coronastandpunten van Forum voor Democratie „een regelrecht gevaar”, zegt hij in het AD. „Dat je zo’n viruswappie op Twitter tegenkomt is tot daaraantoe, maar nu hoor je die geluiden ook in de Tweede Kamer.”

Deze nieuwsbrieven vind je wellicht ook interessant:

Veel succes vandaag. Heb je nieuws of commentaar? Mail ons op nieuwsbrief@nrc.nl.

Deze mail is verzonden naar newsletter@newslettercollector.com. Stuur deze mail vooral door naar vrienden. Zij kunnen zich vervolgens hier aanmelden.
Bekijk de webversie van deze nieuwsbrief. Beheer je instellingen voor de nieuwsbrief. (Hier kun je afmelden).
Deel deze nieuwsbrief TwitterFacebookLinkedInWhatsapp
NRC