NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
‘Er is ambitie om verder te groeien, maar overnames geen doel op zich’
 
Door de aanstaande fusie van Simon Loos en Peter Appel Transport ontstaat een logistieke dienstverlener die tot de verbeelding spreekt. Met 60 locaties en 1.400 voertuigen in eigen beheer wordt de combinatie marktleider in de supermarktdistributie. Met het samenvoegen van de bedrijven verwachten ceo’s Simon Loos en Peter Appel beter in te kunnen spelen op...
 
 
 
#
 
Nedcargo: ‘Oorlogskas goed gevuld voor consolidatiegolf’
 
Nedcargo wil zijn marktaandeel in Nederland ondanks verliezen in 2019 binnen vijf jaar verdrievoudigen. ‘We kijken om ons heen voor overnames van bedrijfsonderdelen van collega-transporteurs die goed bij Nedcargo passen’, zegt directeur Diederik Antvelink.
 
 
 
(advertentie)
#  
Trots op logistiek en transport
 

Altijd en overal

Wij zijn TVM. Opgericht als coöperatie. Dat betekent door onze leden, voor onze leden.Schouder aan schouder voor een gezonde toekomst van onze sector. Wat betekent het coronavirus voor jou?


We houden je hier op de hoogte.
 
 
 
#
 
EU-hof: detacheringsregels gelden alleen bij ‘nauwe band’ trucker
 
Transportbedrijf Van den Bosch ziet in een uitspraak van het Europese Hof bevestiging dat het buitenlandse chauffeurs op een goede manier beloont. Volgens het Hof moet er een nauwe band zijn tussen het werk van de chauffeurs en het hoofdkantoor van de opdrachtgever.
 
 
 
#
 
Kassa voor werknemers APMTR bij overname door Hutchison
 
De ongeveer 600 werknemers van containerterminal APMTR op de Maasvlakte kunnen een forse ‘overnamebonus’ tegemoet zien als het bedrijf wordt gekocht door Hutchison Ports uit Hongkong.
 
 
 
(advertentie)
#  
Noordoost-Brabant: Logistic Hotspot
 

Noordoost-Brabant is dé regio voor food retailers, logistieke dienstverleners, verladers en E-commercepartijen. Vijfsterren Logistiek verbindt, informeert en stimuleert de bedrijven in deze regio.


Meer weten over Vijfsterren Logistiek?
 
 
 
#
 
HSBC: ‘Voldoende vrachtcapaciteit voor distributie covid-19 vaccin’
 
De mondiale luchtvaartsector beschikt over voldoende vrachtcapaciteit om covid-19 vaccins op tijd in alle hoeken van de wereld te krijgen. Dat stellen transportanalisten van de Brits-Chinese HSBC-bank.
 
 
 
#
 
Maersk-man Toft komt bij MSC in andere wereld terecht
 
Iets meer dan een jaar na zijn vertrek als chief operating officer (coo) van Maersk is Søren Toft deze week begonnen als ceo van Mediterranean Shipping Company, beter bekend als MSC, zowel de grootste rivaal als de grootste partner van Maersk.
 
 
#
 
Crew manager van Wagenborg stond voor heikele taak door corona
 
Maandenlang van huis zijn, vastzitten op een schip waar je niet van af mag. Voedsel en medicijnen die opraken, en al die tijd geen direct contact hebben met je familie. Het coronavirus houdt wereldwijd honderdduizenden zeelieden maandenlang vast op zee.
 
 
 
#
 
Video – Verkeerslicht eerder op groen voor truck in Noord-Holland
 
Rond Schiphol is een project gestart met ‘slimme’ verkeerslichten. In de Connected Transport Corridor (CTC) Amsterdam Westkant werken overheden, vervoersbedrijven en verladers samen om in de regio Amsterdam een corridor te realiseren waarbij slimme verkeerslichten voorrang verlenen aan het logistieke verkeer, om dat verkeer te helpen brandstof te besparen en tijdwinst te boeken.
 
 
 
#
 
Commentaar – Nationale kampioenen door consolidatie
 
In de supermarktsector is de schaalvergroting al jaren bezig. Jumbo nam Super de Boer, Plus, C1000, Konmar en Emté over. Daardoor is die markt nu verdeeld in drie grotere spelers: Albert Heijn, Jumbo en inkoopcollectief SuperUnie, waarbij de resterende dertien supermarktketens zijn aangesloten.
 
 
#
 
‘Geen open bruggen bij bezorging per drone van medicijnen’
 
De komende maanden worden in Overijssel testvluchten uitgevoerd met drones voor medisch spoedtransport. De proef tussen de ziekenhuislocaties van Isala in Zwolle en Meppel is de eerste in Nederland waarbij drones over een lange afstand vliegen boven (dun)bevolkt gebied. We spraken Quirijn de Geus van PostNL, een van de initiatiefnemers, over het hoe en waarom...
 
 
 
#
 
Lng in scheepvaart blijkt toch niet zo groen door weglekken methaan
 
Lng als brandstof voor de scheepvaart draagt veel minder bij aan het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen dan tot nu toe werd aangenomen. Tot deze opmerkelijke vaststelling komt het International Transport Forum (ITF) in een onderzoek naar vergroening van de scheepvaart in de Scandinavische landen.
 
 
 
#
 
Easytrip: ‘Tolbetaling vraagt om maatwerk’
 
Transportondernemers die in Europa actief zijn hebben te maken met een groot aantal tolsystemen en tolaanbieders. Ook zaken als het claimen van btw en accijnzen verschillen van land tot land. Easytrip ondersteunt ondernemers bij het maken van keuzes in dat complexe speelveld. ‘We helpen onze klanten om inzicht te krijgen zodat ze efficiënt en tegen...
 
 
 
#
 
Maradona reed liever in de Scania dan zijn Ferrari
 
Hij bezat een zwarte Ferrari Testarossa (het enige niet-rode exemplaar), een Porsche 928 en talloze andere bolides. Toch reed de onlangs overleden Diego Maradona gedurende een aantal jaren het liefst in zijn Scania. Zijn voorkeur voor de blauwe vrachtwagen had alles te maken met zijn turbulente drugsgeschiedenis.
 
 
#
 
‘Roer moet om in de binnenvaart met nieuw waterwegenbeleid’
 
De overheid moet de binnenvaartsector helpen groen en autonoom te worden en daarvoor ‘een concreet, integraal plan’ maken, schreef Caroline Nagtegaal-van Doorn, VVD-Europarlementariër en Transportcommissielid, deze zomer in een opiniestuk in deze krant. Een aanzet voor zo’n plan ligt nu op tafel: de politica stond persoonlijk aan de basis van ‘Een strategische agenda voor toekomstbestendige...
 
 
 
#
 
Samenwerkingen op het gebied van innovatie zijn makkelijk te vinden in Rotterdam
 
Er is geen tijd om op de toekomst te wachten, dus handen uit de mouwen. Het Rotterdamse bedrijf Kotug is druk in de weer met innovaties om veiliger, efficiënter en schoner te kunnen varen in de haven. Zo zorgt een nieuwe planningssoftware ervoor dat de juiste (sleep)boot met de juiste snelheid automatisch de kortste route...
 
 
 
#
 
General Motors ziet definitief af van miljardendeal met Nikola
 
General Motors blaast de samenwerking met Nikola af. De fabrikant in spe van elektrische en waterstoftrucks moet het daardoor doen zonder de miljarden van autofabrikant GM.
 
 
#
 
Brussel bevestigt: terugkeerrecht is geen terugkeerplicht
 
Transportbedrijven moeten hun chauffeurs in staat stellen om om de drie of vier weken naar hun woonplaats of naar de vestiging van het bedrijf terug te keren. Maar chauffeurs mogen uiteindelijk helemaal zelf bepalen waar zij hun rust doorbrengen.
 
 
 
#
 
Webinar replay: duurzame achterlandverbindingen in Port of Logistics Overijssel
 
Voor welke uitdagingen staan de logistieke hotspots in de provincie Overijssel als het gaat om het bereiken van een duurzame achterlandlogistiek? En hoe lossen zij dat op? Kijk het webinar terug dat Nieuwsblad Transport hierover organiseerde in samenwerking met Port of Logistics Overijssel.
 
 
 
Adverteren Colofon www.nieuwsbladtransport.nl
 
Abonneren Afmelden redactie@nieuwsbladtransport.nl
 
  010-280 10 00
 
© 2020 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam