Recept springrolls

Hoi
John,

In deze nieuwsbrief:
- Recept: Springrolls met Honingtomaten
- Thema: Hoe beleef jij jouw leven?
- Aanbieding: Wie jarig is trakteert

Groet, Mathijs


RECEPT: Springrolls met Honingtomaten

6 rijstvellen, 12 Honingtomaten, beetje kropsla, 1 avocado, 1 bakje alfalfa, 100 gram gerookte kip, verse bladpeterselie, 2 eetl. mayonaise,
2 tomaten, snufje gerookt paprikapoeder.

Deze verse Vietnamese loempia’s met een Nederlandse twist, zijn gemakkelijk klaar te maken. Je kunt lekker de samengerolde rauwkost dippen in een romige tomatenmayonaise.


Snijd de Honingtomaten in 5 gelijke plakjes met een scherp tomatenmesje. Pluk en was de kropsla. Snijd de avocado en gerookte kip in gelijke repen. Hak de verse bladpeterselie fijn. De vulling is mooi voorbereid en nu kan het rollen bijna beginnen.

Maak een tomatenmayonaise van 2 tomaten, 2 eetlepels mayonaise en een snufje gerookt paprikapoeder. Met de staafmixer is deze romige friszoete mayonaise zo klaar.

Zet een groot bord met opstaande rand klaar met een laagje handlauw water. Laat een rijstvel (één tegelijk) ongeveer een minuut in het water wellen. Haal het rijstvel direct eruit zodra het flexibel is. Leg het vel op de snijplank en verdeel de vulling in het middelste vierkant.

Begin met een reepje van plakjes Honingtomaten en vervolgens de rest. Gebruik niet te veel vulling om scheuren te voorkomen en werk netjes in repen voor het mooiste effect.
Vouw de voorkant van het vel over de rauwkost, vouw daarna de zijkanten naar binnen en rol tot slot de loempia op. Druk de vulling een beetje aan tijdens het rollen, rol netjes strak op zonder het vel te laten scheuren. Blijf herhalen, het gaat je steeds makkelijker af. Halveer de verse loempia’s en geniet!


(Recept voor 2 personen, bereidingstijd ca 15 minuten)





Volgende week 10 juli ben ik jarig en word ik 39. Daarom wil ik je een speciale aanbieding doen!
Ik geef je met plezier 5 euro korting op de aanschaf van mijn eBook met 40 recepten en 7 weekmenu's.
In plaats van 17 euro betaal je dan slechts nog maar 12 euro. De recepten in het digitale boek zijn stuk voor stuk lekker en gezond en ik weet zeker dat je ervan gaat genieten. Je kunt het eBook als PDF direct downloaden en opslaan op je computer, tablet en/of mobiel. Natuurlijk kun je 'm ook uitprinten als je dat wil.

Gebruik bij het afrekenen in mijn shop de code: jarig
De unieke korting is geldig t/m mijn verjaardag: 10 juli 2019.
Klik op deze link: https://shop.mathijsvrieze.nl/checkout/?add-to-cart=3903


Veel kookplezier!
Groet, Mathijs




Het is belangrijk om stil te staan bij hoe jij naar de dingen in jouw leven kijkt. Heb je zin om te koken en vind je het leuk? Of zie je er tegenop en gun je jezelf onvoldoende tijd om goed voor jezelf te zorgen? Denk je in beperkingen en maak je gezond koken in je hoofd onnodig duur en ingewikkeld? Of zie je kansen en ervaar je hoe eenvoudig en goedkoop gezond eten kan zijn. De mindset waarmee je gaat koken is bepalend voor hoe smaakvol je kookt en hoe lekker het eten je smaakt.
   
Ben je dankbaar voor alles wat je hebt in je leven? Of zie je vooral de dingen die je niet hebt of richt je je aandacht veel op negatieve dingen? Hoe jij omgaat met social media, je familie en vrienden is allesbepalend voor hoe jij je voelt. Gun jij anderen geluk, succes en plezier? Of leef je vanuit jaloezie en zoek je hierin steun en bevestiging bij anderen die ook negatief denken? Vooral jijzelf hebt last van negatieve gedachten en je wordt er bovendien niet aangenamer op voor de mensen in je omgeving. Negatieve gedachten, teksten en woorden zijn een sluipmoordenaar met desastreuze gevolgen.
   
Ik ervaar in mijn werk dat veel mensen die stress ervaren en negatief denken vaak ook niet zo lekker af kunnen vallen. Ze houden letterlijk vast. Weet dat energie heel krachtig is. Plus en min. Wat trek jij aan en wat stoot je af? Weet dat het mijn passie en werk is om mensen te begeleiden in leefstijl processen. Mocht je door mij begeleid willen worden, kun je altijd contact met mij opnemen. Ik organiseer cursussen die je online kunt volgen over: afvallen, mindset en/of gezond koken. Maar ook kun je deelnemen aan live transformatiedagen die ik regelmatig organiseer.