Recept: tomaten-paprikasoep + Thema: dankbaarheid

Hoi
John,

In deze nieuwsbrief:
- RECEPT: Tomaten-paprikasoep
- THEMA: Dankbaarheid

Groet, Mathijs


RECEPT: TOMATEN-PAPRIKASOEP

Het is gezond om meer groenten te eten. Zelf eet ik zo’n 500 gram groente per dag. Een handige manier om veel groenten te eten is om zelf een soep te maken van gepureerde groenten. Dat is lekker én nog makkelijk te maken ook. Heerlijk bij de lunch, of als gezond tussendoortje.

Deze soep van tomaten en paprika is heel makkelijk te maken. De smaken die ik eraan toe voeg maken de soep extra kruidig en hierin kun je zelf eindeloos variëren. Gebruik biologische tabletten voor de groentebouillon, want daar zitten geen toevoegingen in. In plaats van zout, gebruik ik laurier wat een natuurlijke smaakversterker is.



Ingrediënten:

6 tomaten, 2 rode paprika’s, 1 rode ui, 1 (paarse) zoete aardappel, 1 liter groentebouillon (2 biologische tabletten), 2 bladeren laurier, 2 eetl. olijfolie, 4 takjes rozemarijn, 2 duimpjes verse gember, 2 eetl. sesam


Bereidingswijze:

1. Breng 1 liter water met 2 biologische bouillontabletten met 2 laurierbladeren aan de kook. Schil de (paarse) zoete aardappel en snijd deze in kleine stukjes. Kook deze in de bouillon. De aardappel zorgt later voor de binding van de soep.

2. Snijd de tomaten, paprika’s en rode ui in stukjes en laat deze ongeveer 5 minuten meekoken in de bouillon.

3. Maak intussen de kruidige olie. Rits de naaldjes rozemarijn van de takjes af en snijd fijn. Maak de gember schoon en rasp fijn. Meng in een kommetje de olie, rozemarijn, gember en sesam met elkaar en breng op smaak met een snufje zout en peper.

4. Pureer de soep fijn, proef en breng op smaak. Dit kan met een staafmixer maar ook in een goede blender. Haal de soep daarna eventueel door een zeef om de velletjes van de tomaten en paprika eruit te zeven. Gebruik hierbij een pollepel.

5. Schenk de soep in kommen en garneer met de kruidige olie. De soep kun je eventueel in porties invriezen.


(Recept voor 4 porties, kooktijd ca. 15 minuten)





THEMA: DANKBAARHEID

Het is uniek wat er allemaal met je gebeurt zodra je besloten hebt om gezond te leven. Het is een sneeuwbaleffect en je wordt steeds gelukkiger. De beslissing om vanaf nu echt gezond te koken kun je maken in één seconde. Die ene beslissing gaat de rest van je leven voorgoed veranderen. Dan is het een kwestie van doen en de kennis daadwerkelijk gaan toepassen.

Alles begint met dankbaarheid.
Ik ervaar dagelijks hoe fijn het is om positief in het leven te staan. Genieten van elke dag. Om iedere dag met een positieve mindset open te staan voor alle nieuwe dingen in het leven. Je hebt twee soorten mindset: een vaste mindset en een flexibele mindset. Als je een vaste mindset hebt: dan zit je niet helemaal lekker in je vel, je denkt alles al te weten en ziet altijd de dingen die je niet hebt. Als je een flexibele mindset hebt: sta je positief in het leven, voel je je gelukkig, zie je in alles een les en ben je dankbaar voor wat je hebt. De energie die je zelf uitzendt krijg je uiteindelijk ook terug.

Waar denk jij aan?
Denk je in onmogelijkheden of mogelijkheden? Aan alle dingen die fout gaan, of de dingen die juist lukken? Aan de dingen die je niet meer wil, of juist de dingen die je wél wil? Wat je niet meer mag eten, of wat voor heerlijks je wél mag eten? Wat je niet kunt, of hoe je het misschien wel kan realiseren?

Je kracht.
De kracht is om met je gedachten altijd te zijn waar je wil zijn. Alles wat je aandacht geeft groeit. Die energie werkt aanstekelijk en zo maken we de wereld met elkaar steeds leuker. Dit is magie. Over mindset kan ik enorm veel vertellen, maar ik ga het vandaag kort houden. Niet alles tegelijk, want als je hier nog nooit mee bezig bent geweest, is dit wat ik nu schrijf misschien al best pittig.


Als je de tekst leest en voelt dat je hiermee bezig wil zijn, dan is mijn online cursus echt iets voor jou. Op 22 april start het 4 weken durende programma: Gezond afvallen, voeding, leefstijl en mindset. Je kunt meedoen voor slechts 69 euro. Ga naar mijn site om je aan te melden zodat je verzekerd bent van een plekje: https://online.mathijsvrieze.nl. Als je interesse en aanvullende vragen hebt, kun je mij altijd een mailtje sturen door op deze nieuwsbrief te reageren.

Wat zijn jouw waarden?
Ruim drie jaar geleden belandde ik keihard in wat men een burn-out noemt. Ik was totaal opgebrand en kon geen stap meer zetten. Mijn enthousiasme was ver te zoeken en ik kon niet meer lachen. Kun je het je voorstellen? Het was het resultaat van een periode van anderhalf jaar slecht voor mezelf zorgen. De eerdere signalen die ik kreeg had ik vrolijk genegeerd. Hoeveel signalen moet een lichaam afgeven voordat we luisteren?! Direct nam ik de beslissing dat ik het roer ging omgooien. Ik besloot geen dingen meer te doen die niet goed voor mij zijn. Daarmee gaf ik mezelf het mooiste cadeau: meer tijd om goed voor mezelf te zorgen. Ik ging bewuster leven, nog gezonder eten, meer bewegen en zorgde voor de nodige ontspanning. Dit zijn voor mij belangrijke waarden. Eigenlijk maakte ik net zo’n cruciale beslissing 13 jaar geleden, waardoor ik toen 30 kilo overgewicht verloor.