Word donateur en krijg het boek De Hippe Vegetariër cadeau óf een jaar lang de Lekker.Vegetarisch Verwenbox! Om projecten zoals de 'Langste Vegetarische Tafel', de 'Smaaktour' en 'Recht op Vegetarisch in de Zorg' te kunnen blijven organiseren, hebben we jouw steun nodig! Donateurs zorgen ervoor dat we meer mensen kunnen helpen en verleiden om vaker vegetarisch te eten en zo dierenlevens en het milieu te sparen. Word nu donateur en ontvang een jaar lang de Lekker.Vegetarisch Verwenbox boordevol verwenproducten ter waarde van minstens 30 euro. Je kunt ook kiezen voor het boek De Hippe Vegetariër van Isabel Boerdam t.w.v. 22,50 euro. Je kunt de VERWENBOX, die helemaal speciaal voor jou is samengesteld, ook los bestellen via de website. Deze wordt binnen drie weken bezorgd. Bestellen kan op onze site. |
Tijdens deze 10 doldwaze dagen werd overstappen naar duurzame aanbieders leuk en makkelijk gemaakt en maakten ruim 700 mensen de overstap naar vegetarisch eten. Zij ontvingen 30 dagen lang gratis onze receptennieuwsbrief met dagelijkse vega-inspiratie en maakten kans op een Lekker.Verwenbox ter waarde van €30,- De overstap10daagse is een initiatief van milieuorganisatie WISE, in samenwerking met ASN bank, Sungevity & de Vegetariërsbond. In 2017 zijn we weer terug met een nieuwe editie! |
’Gastvrij voor Vegetariërs’ is het keurmerk van de Vegetariërsbond dat aangeeft dat je in een restaurant ook als vegetariër goed terecht kan. In deze restaurants staan minstens 2 vegetarische hoofdschotels op de kaart. Bij dit keurmerk zijn al ruim 200 restaurants aangesloten. Hier vind je de laatste restaurants die zich bij het keurmerk hebben aangesloten. De nieuwste Gastvrij voor Vegetariërskeurmerkhouder is: PlukTea in Boskoop Leden/donateurs van de Vegetariërsbond krijgen hier 10% korting. Meer over het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs en alle aangesloten restaurants vind je hier. |
Vegetarisch of niet? Soms zie je dat direct, soms is het lastiger. Voor de laatste gevallen hebben we de productranking. Hierin staat overzichtelijk welke producten (waarschijnlijk) vegetarisch zijn en welke (mogelijk) niet. Uiteindelijk kunnen we alleen van producten met het productkeurmerk 100% garanderen dat ze vegetarisch zijn. Er is (nog) geen tapenade met dit keurmerk en hetzelfde geldt voor bladerdeeg. Bekijk daarom deze rankings, waarin we je een indicatie geven naar aanleiding van de ingrediënten. De walnotentapenade op onze site (zie de foto) is trouwens wel gegarandeerd vegetarisch, maar die moet je zelf nog even in een kleine 10 minuten maken.
|
‘Kerst lijkt te zijn verworden tot een feest van overdadig vleeseten. Het is de vraag wie of wat hier mee gediend is. De geconsumeerde dieren zijn in de regel onder erbarmelijke omstandigheden groot geworden. Voor je gezondheid, de dieren en het milieu kan deze vreemde gewoonte beter achterwege blijven. Het valt daarbij moeilijk in te zien hoe het slachten van 2,4 miljoen dieren valt te rijmen met de kerstgedachte.’ Floris de Graad, directeur Vegetariërsbond Kies voor vegetarisch eten tijdens de kerst en stuur deze kaart naar familie en vrienden of deel de kaart op Facebook en Twitter met hashtag #vegakerst.
Fijne feestdagen! Bekijk onze kerstkaarten
|
Word actief Blije winnaars bij de pub quiz op onze medewerkersdag. Wil je hier Volgend jaar ook bij zijn? Check onze vacatures en wordt actief! We zijn op dit moment op zoek naar een (bijna helemaal) nieuw evenementeam: Coördinator Evenementen: vacature Vrijwilligerscoördinatoren: vacature Medewerker promotie en fondsenwerving: vacature Communicatiemedewerker: vacature Projectmedewerker Evenemententeam & Office manager: vacature Bekijk alle vacatures |
3 recepten voor de kerst! Vandaag 3 recepten die je bijvoorbeeld met de kerst zou kunnen serveren: makkelijk te maken en toch zijn het echte smaakbommetjes. Veel succes ermee en tot het volgende jaar!
Tarte tatin van biet en rode uienconfituur 3 rode bieten gekookt 3-4 rode uien olijfolie balsamico-azijn; feta bruine suiker 6 plak bladerdeeg Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de ui in dunne ringen. Smoor deze in een pannetje met wat olijfolie, tot ze glazig zijn. Doe er een fikse scheut balsamico-azijn bij en wat bruine suiker. Roer en laat nog een tijdje op laag vuur garen, tot het geheel dik is. Dat duurt wel even (half uur of langer). Zet, als de confituur klaar is het vuur uit en laat wat afkoelen Snijd de bieten in plakken van ca ½ cm dik. Dat is: niet tè dun en niet te dik. Neem een taartvorm, bij voorkeur anti-aanbak en anders kun je de bodem met bakpapier bekleden. Vet in met een beetje olijfolie. Verspreid voorzichtig en losjes de uienconfituur over de taartbodem. Leg daarop, dakpansgewijs, de plakken rode biet. Maak van het bladerdeeg een lap deeg dat net zo groot is als de taartbodem. Leg het deeg op de bieten en stop de bietjes een beetje in. Bak 20-30 minuten totdat de bladerdeeg goudbruin is en gaar. Flip de Tarte Tatin op een mooi groot (taart)bord en garneer met stukjes feta.
Knolselderijsalade met tahin en appel 2 appels 1 knolselderij 2 augurken 1 bos peterselie 1 eierdooier 1 tl mosterd 1 tl azijn 250 olie 1 citroensap 2 el tahin peper en zout Schil de knolselderij en rasp fijn. Snijd of rasp de appel net iets grover. Sprenkel er wat citroensap overheen om verkleuren te voorkomen. Hak augurk en peterselie fijn. Klop de eierdooier los samen met mosterd en azijn. Als de massa er lichtgeel en romig eruit ziet, voeg je eerst druppelsgewijs en later met wat grotere scheuten ongeveer de helft van de olie toe. Let op dat de olie steeds helemaal door het eimengsel is opgenomen voor je een nieuwe druppel of scheut toevoegt. Er ontstaat een dikke, glanzende pasta. Verdun met een flinke scheut citroensap, roer glad en voeg nu in etappes de overige olie toe. Breng op smaak met peper en zout. Klop luchtig met de tahin. Proef en voeg eventueel nog wat citroensap toe. Schep alles door elkaar en breng opnieuw op smaak met peper en zout.
Rijst met citroen en geroosterde amandelen 300 g basmatirijst scheut olijfolie 2-3 el boter ¼ kaneelstokje 5 peulen kardamom 1 steranijs 2 laurierbladen ½ citroen ½ sinaasappel 450 ml water zout 30 g amandelschaafsel Spoel de rijst tot het water helder is. Laat goed uitlekken en zet even apart. Neem een ruime pan met dikke bodem en verhit olie en boter op middelhoog vuur. Doe de rijst samen met de specerijen er in en voeg de in repen gesneden citroen- en sinaasappelschil en de specerijen toe. Laat even op temperatuur komen en voeg dan het water met het sap van 1 citroen toe. Breng aan de kook en zet direct daarna het vuur laat. Laat 15 minuten zachtjes garen met het deksel op de pan. Haal de pan van het vuur en roer alles even door. Dek af met een schone theedoek en plaats het deksel er stevig op. Laat een kleine 10 minuten staan. Rooster de amandelen voorzichtig goudbruin. Roer de rijst nog even door en haal de smaakmakers er desgewenst uit. Schep in een serveerkom en garneer met de geroosterde amandelen. Smakelijke groet, Birgit Flüg www.kok-aan-huis.com |
|