ELF Voetbal nieuwsbrief van 04-12-2020
Speciaal decembernummer ELF Voetbal met Ryan Gravenberch, Joao Teixeira, Wereldkampioen Ajax en Alphonso Davies

Het speciale decembernummer van ELF Voetbal is uit. De laatste editie van dit kalenderjaar is weer een bijzondere editie. Interviews met talenten Ryan Gravenberch, Joshua Zirkzee en Loïs Openda, met Feyenoord-aanwinst Joao Teixeira, enkele hoofdrolspelers van toen blikken terug op de gewonnen Wereldbeker van Ajax in 1995 en nog veel meer.


Lees verder
Interview Frank Ross: “Ik had een beenbreuk”

Het zijn geen mooie tijden voor Go Ahead Eagles. Weinig tegendoelpunten krijgen is leuk, maar als je zelf helemaal niet scoort, heb je er alsnog weinig aan. Er zijn wel lichtpuntjes voorin, in de vorm van Jacob Mulenga (uitgebreid in de nieuwe ELF Voetbal) en de Schot Frank Ross, die door allerlei malheur nog niet al zijn talent kon tonen. We spraken hem recent over zin bevindingen in Nederland.

Lees verder
De laatste tien Ballon d'Or-winnaars voor het tijdperk Ronaldo en Messi

We kunnen het ons bijna niet meer voor de geest halen, maar er was een tijd dat naast Lionel Messi en Cristiano Ronaldo ook andere spelers de Gouden Bal wonnen. Dit jaar wordt de prestigieuze prijs niet uitgereikt vanwege de Coronapandemie. Maar anders had Robert Lewandowski waarschijnlijk gewonnen.

Lees verder
Ricardo Kishna: “Mijn dochter van vier jaar heeft me nog nooit zien voetballen"

Het lange wachten was eindelijk voorbij. Geen sportschool meer, geen eenzame rondjes rond het veld meer, geen krachtoefeningen doen, terwijl je ploeggenoten lekker op het veld bezig zijn. Het duurde om precies te zijn 3 jaar, 73 dagen, 4 uur en 26 minuten, nadat Kishna op 17 september 2017 in de thuiswedstijd van ADO Den Haag tegen Ajax zijn voorste knieband afscheurde. Het gebeurde voor de tribune met de fanatieke aanhang. In tranen werd Kishna op de brancard het veld afgedragen. Op zaterdag 28 november maakte hij om 20:28 uur zijn rentree. Ditmaal zonder tranen. Die kwamen om 21:50 wel, na het laatste fluitsignaal.

Lees verder
Number 1 Voetbalreizen introduceert bordspel Voetbalbrein

Wie coachte Manchester United in het seizoen 2012/13? Wat weet je van de Champions League-finale tussen Real Madrid en Liverpool FC in 2017/18? En hoeveel Braziliaanse spelers van de afgelopen tien jaar bij Chelsea kun jij opnoemen?

Lees verder
Interview Jarchinio Antonia: “Het WK 2022 is het grote doel”

Ruim een jaar lang maakte SC Cambuur-speler Jarchinio Antonia (29) geen deel uit van de nationale selectie van Curaçao. Blessures en het coronavirus hielden hem uit de ploeg die hij zo’n warm hart toedraagt. Tot midden november, want Antonia en zijn ploeggenoten hebben samen met bondscoach Guus Hiddink de jacht ingezet op hun grote doel: het wereldkampioenschap van 2022 in Qatar.

Lees verder
PANNA! 53 is uit: Super Ryan Gravenberch, Joshua Zirkzee, Lieke Martens, FIFA 21 en veel meer!

Hoppa, daar is ie: PANNA! 53. De nieuwste editie is weer uit. Opnieuw met vele leuke interviews. Denk aan de grootste Nederlandse talenten, de voormalig beste voetbalster van de wereld, de Kings van FIFA 21 en de snelste speler van de Eredivisie. Ook aandacht voor de tien mooiste doelpunten van 2020 en nog veel meer!! Het ideale cadeau voor in de schoen.

Lees verder
Wanneer Ajax moet winnen is de ploeg op zijn best

Na de 1-0 nederlaag op Anfield dinsdagavond is de klus voor volgende week glashelder. Er moet gewonnen worden van Atalanta Bergamo om de volgende ronde van de Champions League te bereiken. Doorgaans is Ajax op zijn sterkst wanneer de opdracht eenduidig is.

Lees verder
De loopbaan van Maradona aan de hand van vijf cruciale momenten

Met Diego Maradona is vorige week één van de grootste spelers aller tijden heengegaan. De Argentijnse wereldster werd slechts 60 jaar oud en de hele voetbalwereld rouwt om zijn overleden. Om zijn leven te eren blikken wij in dit artikel terug op de belangrijkste momenten uit zijn loopbaan.

Lees verder