Pronkende brilduikers | Leucisme: zo zit dat | Eekhoorns op vrijersvoeten
Kunstige natuur

Kunstige natuur

Een kale boom, een ven en een reflectie. Dé ingrediënten voor een prachtfoto >
 
 
Roots
Wit maar niet kleurloos
Leucisme bij dieren

Bij ijsberen, zwanen en witjes is wit de norm. Maar sommige lichtgekleurde dieren zijn uniek binnen hun soort. Dat kan komen door albinisme, maar leucisme komt vaker voor. 
Foto: Getty Images

Roots
Struinen op een ruig natuureiland
Wandelen op Tiengemeten

Tiengemeten is een Zuid-Hollands eilandje in het Haringvliet. Het ligt onder de noord-zuidroute van duizenden trekvogels die hier bij bosjes landen om even op te laden. 's Winters is de perfecte tijd om ze te bekijken. 
Foto: Nanda Raaphorst

Advertorial
Roots
Nu met 50% korting

De Roots Natuuragenda 2024 staat weer vol met ruim 100 prachtige natuurfoto’s van deelnemers aan de Roots Natuurfotowedstrijd 2023. De agenda bevat ook vier mooie natuurommetjes en interessante weetjes. De Roots Scheurkalender 2024 geeft elke dag een natuurweetje of quizvraag (met uitleg of een antwoord op de achterkant) en is geïllustreerd met 366 full colour natuurfoto’s. 

Roots
Traditionele speurtocht
De eerste kuifmees van het jaar

“Op 1 januari speur ik altijd naar de eerste vogelsoorten in het nieuwe jaar”, aldus Roots redacteur Paul Böhre. “Ieder jaar houd ik hiervan een ‘jaarlijst’ bij. Ik ga dan onder andere op zoek naar de eerste kuifmees van het jaar.
Foto: Lode Rubberecht

Roots
Nu te zien
Eekhoorns op vrijersvoeten

Wie dacht dat eekhoorns de hele winter slapen, heeft het mis. Sterker nog: ze zijn juist nu actief. Het is paartijd en eekhoorns gaan geregeld op vrijersvoeten, op zoek naar vrouwtjes. Je maakt in deze tijd daarom extra kans om ze te zien.
Foto: Erik Willaert 

Roots
Prachtige capriolen te water
Pronkende brilduikers

Brilduikers behoren zonder twijfel tot de mooiste wintereenden. In de late herfst en de winter maken zij de vrouwtjes het hof en halen daarbij prachtige capriolen uit. 
Foto: Agami

Roots
IJzige ontmoeting met...
Muskusossen in Noorwegen

Er is een plek in Noorwegen waar een dier rondloopt dat rechtstreeks uit de ijstijd stamt: de muskusos. In de loop van vele jaren leerde fotograaf Niels Kooyman deze charismatische dieren van dichtbij kennen. 
Foto: Niels Kooyman

Ook deze (en vorige!) week
Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2024 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden