Om communicatieprofessionals te helpen met tijdig inspelen op regelmatig terugkerende issues, een incidentele crisis of een eindeloos debat op sociale media
Bekijk online
Logeion logo

Tweekly

 
17 mei 2023

Speel in op het publieke debat met het instrument ‘Bird’s Eye Perspective’

Nikki Olierook | interview

Om communicatieprofessionals te helpen met tijdig inspelen op regelmatig terugkerende issues, een incidentele crisis of een eindeloos debat op sociale media, is het instrument Bird's Eye Perspective (BEP) ontwikkeld. Lector dr. Annette Klarenbeek van het lectoraat Communicatie in Digitale Transitie van de Hogeschool Utrecht maakt in dit interview de toepasbaarheid van BEP inzichtelijk. “We hopen communicatieprofessionals die dichtbij het vuur staan – het publieke debat – te helpen met het formuleren van passende reacties, nog vóór een crisis uit de hand loopt”, vertelt Annette.

Babbage banner

Trends in het vakgebied crisiscommunicatie
Celia Noordegraaf | CSC

Op 8 mei gaf de Crisis Communications Think Tank van de Universiteit van Georgia samen met het Centrum Strategische Communicatie van Logeion een webinar over crisiscommunicatie. Hierin vertelden professor Yan Jin en Matthew O’Connor (verantwoordelijk voor de issue- en crisiscommunicatie van UPS) meer over hun initiatief en opgedane inzichten. Heb je het webinar gemist? In dit blog lees je alles over de laatste trends en delen de sprekers vele tips.

C-day23: De eerste ‘C for Yourself’-kennissessies zijn bekend!

Op 22 juni vindt er een nieuwe editie van C-day plaats: hét nationaal vakcongres voor communicatieprofessionals. Ook dit jaar is het inspirerende, plenaire programma weer gevuld met sprekers die ertoe doen. Spijker jouw communicatiekennis daarnaast bij tijdens diverse break-outsessies over o.a artificial intelligence, storytelling en de evolutie van interne communicatie!

Nu beschikbaar! Digital Trends 2023
Schaal X | advertorial

Als communicatieprofessional wil je voorop lopen: innoveren, vooruitgang boeken en constant je strategie blijven verbeteren. Waar liggen voor jou nieuwe kansen? In Digital Trends vind je actuele trends en ontwikkelingen die verband houden met digitale communicatie. Het trenddocument biedt jou daarmee de kennis, inzichten en handvatten die je nodig hebt om digitaal te versnellen.  

Uitgelicht: communicatieboeken die je niet mag missen

Van boeken over het vakgebied tot literatuur over aanverwante disciplines: er wordt veel geschreven vóór en dóór professionals. Bepalen met welk werk jij jouw boekenkast wilt uitbreiden, kan dan ook een overweldigende klus zijn. Om je hierbij te helpen, publiceren vaste recensenten bijna maandelijks over uiteenlopende communicatieboeken in vakblad C én op de website.

''Dat ik ontzettend praatgraag ben komt hier vaker wél, dan niet van pas''

Op 1 mei startte nieuwe collega Nikki Olierook als Communicatieprofessional op het Logeion-bureau. De invulling van deze functie vraagt natuurlijk om een passende Q&A waarmee zij ook online haar vlotte babbel weet te delen! 

1Camera Tweekly 17 mei

Vacatures

Kom werken als Projectassistent Bijeenkomsten bij Logeion

Klopt jouw hart sneller van het organiseren van bijeenkomsten en weet jij als geen ander sprekers te helpen met de voorbereiding en uitvoering van hun activiteiten? Laat dan van jezelf horen en wie weet schitter jij binnenkort in het team Programmering van Logeion. 

Gemeente Nijmegen

Adviseur interne en corporate communicatie
Nijmegen | 32 uur

OZHZ

Senior Communicatieadviseur & Woordvoerder
Dordrecht | 32-36 uur

Provincie Flevoland

Allround (junior) Communicatieprofessional
Lelystad | 28-36 uur

Vereniging Voedselbanken Nederland

Bestuurslid Communicatie Voedselbanken Nederland
Houten | 16 uur

Gemeente Maashorst

Strategisch Communicatieadviseur
Uden | 36 uur

Op onze website vind je nog veel meer vacatures. Wil je de vacatures elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de vacaturenieuwsbrief! 

Button Bekijk Alle Vacatures Nieuw        Abonneer vacaturenieuwsbrief

Comcept Banner 17 mei Tweekly

Word lid        Uitschrijven        Privacyverklaring