Spirit 24

5 jaren geleden


Text only:

Als deze nieuwsbrief niet leesbaar is, kunt u hier de webversie bekijken.


Spirit 24 op NL2!
Elke dinsdagmiddag, van 15.00 uur tot 15.25 uur, biedt Spirit 24 op Nederland 2 een gevarieerd, actueel en vernieuwend programma over alle facetten van levensbeschouwing, religie en diversiteit. U kunt de aflevering van afgelopen week terugkijken op onze site.
Thema van de week: Goddeloos geloof
Dinsdag gaat Spirit 24 op zoek naar de inhoud en betekenis van ‘goddeloos’ geloof. Want hoewel het geloof in God aan populariteit inboet, is er sprake van een herwaardering van religie. Maar dan wel van een religie ‘zonder God’.
We zien de aflevering ‘Een zinvol bestaan voor zoekers en zieners’ van de IKON -serie Lux. Hierin praat de Zwitsers-Britse filosoof Alain de Botton over zijn boek Religie voor atheïsten, dat uitgroeide tot een bestseller. Volgens hem kan de seculiere samenleving veel leren van religies als het om gemeenschapszin, rituelen en ethiek gaat. Het boek onderzoekt hoe de moderne mens in een wereld zonder God zin aan zijn bestaan kan ontlenen. De Botton stelt dat kunst, in navolging van kerken binnen de religie, richting kan geven in het dagelijkse leven.
Yoga, het rijk van binnen
In de nieuwe Spirit 24 serie ‘Yoga. Het rijk van binnen’ komen aansprekende personen aan het woord. Zij vertellen en laten zien hoe ze omgaan met de druk die hun werk met zich meebrengt. De presentatie is in handen van yoga-docente Myrna van Kemenade.
‘Ondernemen is entertainen’ dat is de overtuiging van zakenman Aad Ouborg. ‘Je moet altijd proberen de beste te worden in waar je goed in bent. Daarnaast is het wel belangrijk om ook te genieten.’ De kinderen van Aad zitten ook in zaken. Hij wil zijn kinderen leren dat genieten en hard werken samen kunnen gaan. Yoga vindt hij zweverig en te traag. Toch laat hij zich overtuigen door Myrna en wint zijn nieuwsgierigheid.
Bekijk de uitzending met Aad op Spirit 24.
Spirit 24 Nieuws
Met het Spirit 24 Nieuws blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op levensbeschouwelijk gebied. Om de volledige playlist 'Actualiteitenprogramma's' te bekijken kunt u klikken op deze link.
Kijk naar het dagelijkse nieuws van Spirit 24 voor:
- Kleurrijk festival in teken van offers
- Is er een toekomst voor religie in de media?
- Brandstichting in Palestijnse moskee
Spirit on Demand
Spirit on Demand is het internetplatform waarop Spirit 24 een uniek aanbod van levensbeschouwelijke programma's presenteert. Via de website kunt u gemakkelijk een eigen afspeellijst samenstellen en zo programma's van uw keuze kijken wanneer u dat wilt.
Via Spirit on Demand houden we u iedere dag op hoogte van het laatste nieuws op levensbeschouwelijk gebied via onze eigen nieuwsprogramma's. Kijk op Spirit 24 voor de mogelijkheden!
 
Spirit 24 Nieuwsbrief
Elke week houden wij u via deze nieuwsbrief op de hoogte van interessante televisieprogramma's, leuke activiteiten, informatieve websites, acties, workshops en bijzondere reportages op het gebied van zingeving en lifestyle.
Spirit 24 is ook op Facebook te vinden! Door de pagina te 'liken' blijft u op de hoogte van (nieuwe) programma's die te zien zijn op Spirit 24, het wekelijkse thema, prijsvragen, het laatste nieuws op levensbeschouwelijk gebied en meer!
Nationaal Religiedebat: Is godsgeloof redelijk?
Geloven in God is een normale, redelijke optie voor normale, redelijke mensen. Tenminste, dat vinden filosoof Rik Peels en theoloog Stefan Paas. Samen schreven zij God bewijzen. Argumenten voor en tegen geloven, dat recent verscheen bij uitgeverij Balans. Het veelbesproken boek oogst naast kritiek opmerkelijk veel waardering en respect, zowel van gelovigen als atheïsten als agnosten.
Hoog tijd om de ontstane discussie op een hoger plan te tillen in een nationaal religiedebat tussen enkele hoofdrolspelers in het Nederlands debat rondom religie, godsgeloof en moraal. Het debat zal zich concentreren op twee cruciale vragen: Is godsgeloof redelijk? En: Is massaal ongeloof werkelijk funest voor de moraal in Nederland?
Het Nationaal Religiedebat vindt op 29 januari plaats in Felix Meritis in Amsterdam. Kijk op de site voor meer informatie. Een voorproefje van het debat bij Knevel & Van den Brink is nu te zien op Spirit 24.
De kunst van het leven
Een zinvol leven is nog geen kunst zolang het een kwestie van overleven is. Wie moet zorgen te overleven, stelt geen vragen. Maar zonder een kritische blik die het eigen leven onderzoekt zal het waarschijnlijk niet lukken.
Paul van Tongeren schreef het bekroonde boek Het leven is een kunst. Hierin pleit hij om ethiek te gebruiken voor het zelfonderzoek: een ethiek die helpt bij de kunst van het leven en de kunst als kunst. Op 27 januari geeft van Tongeren in de Rotterdamse Kloostertuin een inspirerende lezing over levenskunst in tijden van overleven. Kijkt u hier voor meer informatie.
Win het boek Religie voor Atheisten van Alain Botton
Proberen te bewijzen dat God niet bestaat kan een geliefd tijdverdrijf zijn voor atheïsten, maar waar het werkelijk om gaat is niet zozeer de vraag of er een God is, maar hoe je verder redeneert wanneer je hebt besloten dat Hij er niet is. In dit originele boek betoogt Alain de Botton dat de seculiere samenleving veel van religies kan leren over gemeenschapszin, ethiek, onderwijs en kunst.
Religie voor Atheïsten ze de dogmatische kant van religies overboord.
Waar werd Alain de Botton geboren?
A. Frankrijk
B. Canada
C. Zwitserland
D. Singapore
Stuur ons een mail als u het antwoord weet!

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.


Ncrv.nl

Categorieën: Media Televisie
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019