Spirit 24

5 jaren geleden
  • Html
  • Tekst
Als deze nieuwsbrief niet leesbaar is, kunt u hier de webversie bekijken.

Spirit 24 op NL2!
Elke dinsdagmiddag, van 15.00 uur tot 15.25 uur, biedt Spirit 24 op Nederland 2 een gevarieerd, actueel en vernieuwend programma over alle facetten van levensbeschouwing, religie en diversiteit. U kunt de aflevering van afgelopen week terugkijken op onze site.
Thema van de week: Heilige geschriften
Komende dinsdag staat Spirit 24 stil bij gebedsboeken en heilige geschriften van verschillende geloven. Wat hebben bijvoorbeeld de Bijbel, de Koran en de Tora gemeen? Onder andere een Nioscoop-aflevering over Jezus als een van de vijf profeten in de Koran.

Vervreemden van je kerk
In een tafelgesprek o.l.v. Jacobine Geel vertellen theologen over het verlaten van hun kerk en het overstappen naar een andere geloofsgemeenschap. Vaak konden ze om inhoudelijk en principiële motieven niet anders, maar toch blijft het pijn doen. Hoe laat je los waar je in geworteld bent? En wat doe je met de bagage die je hebt mee gekregen van je 'vorige' kerk?
Aan het woord komen spraakmakende theologen als Peter Nissen (Radboud), Ward Cortvriendt (Statie Twente) en Manuela Kalsky (VU). Hoe kijken zij naar de overstap van de ene geloofsgemeenschap naar de andere? Hoe hebben zij het verlaten van hun kerk ervaren?
Het gesprek vindt plaats op 10 februari in De Nieuwe Liefde, Amsterdam. Kijk hier voor meer details.

Spirit 24 Nieuws
Met het Spirit 24 Nieuws blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op levensbeschouwelijk gebied. Om de volledige playlist 'Actualiteitenprogramma's' te bekijken kunt u klikken op deze link.
Kijk naar het dagelijks nieuws van Spirit 24 voor:
Kerkdienst tussen demonstranten
Een opvallend contrast op het centrale plein in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Tussen de demonstranten en de oproerpolitie zongen priesters gebeden.
Auschwitz na 69 jaar niet vergeten
Er is op de Internationale Holocaust Herdenkingsdag stilgestaan bij de bevrijding van Auschwitz. Een delegatie van 400 man is uit Israël naar het voormalige vernietigingskamp afgereisd om de officiële herdenking bij te wonen.
Prinses Beatrix ontvangt religieuze dromen voor koning
Prinses Beatrix heeft tijdens de negende bijeenkomst van de groep In Vrijheid verbonden een boek met dromen voor de koning in ontvangst genomen. De dromen zijn geformuleerd door de vijf grote religieuze stromingen in Nederland.

Spirit on Demand
Spirit on Demand is het internetplatform waarop Spirit 24 een uniek aanbod van levensbeschouwelijke programma's presenteert. Via de website kunt u gemakkelijk een eigen afspeellijst samenstellen en zo programma's van uw keuze kijken wanneer u dat wilt.
Via Spirit on Demand houden we u iedere dag op hoogte van het laatste nieuws op levensbeschouwelijk gebied via onze eigen nieuwsprogramma's. Kijk op Spirit 24 voor de mogelijkheden!

 
Spirit 24 Nieuwsbrief
Elke week houden wij u via deze nieuwsbrief op de hoogte van interessante televisieprogramma's, leuke activiteiten, informatieve websites, acties, workshops en bijzondere reportages op het gebied van zingeving en lifestyle.
Spirit 24 is ook op Facebook te vinden! Door de pagina te 'liken' blijft u op de hoogte van (nieuwe) programma's die te zien zijn op Spirit 24, het wekelijkse thema, prijsvragen, het laatste nieuws op levensbeschouwelijk gebied en meer!

Hoe kijkt de islam naar Jezus?
Profeet of messias, Jezus belichaamt vormt zowel de brug als kloof tussen het christendom en de islam. In haar toegankelijke boek Christians, muslims and Jesus, neemt de populaire islamdeskundige Mona Siddiqui haar lezers mee op een persoonlijke zoektocht naar het fenomeen Jezus binnen de islam. In beide religies blijkt al vroeg dat Jezus onderwerp is van pittige, maar ook verzoenende discussies. De schrijfster reflecteert ook op haar eigen visies op het Kruis en de mogelijke betekenis in haar leven als moslima.
Tijdens haar lezing Islamic views on Jesus gaat Mona Siddiqui nader in op haar zoektocht naar de positie van Jezus in de islam. Na haar lezing is er ruimte voor vragen en discussie.
De lezing vindt plaats op 20 februari plaats in de Tilburg School of Catholic Theology. Voor meer informatie kunt u hier terecht.

Antwerpen door de lens van Dan Zollman
De Belgische fotograaf Dan Zollmann volgde jarenlang met zijn camera het leven van de chassidische joden in zijn woonplaats Antwerpen. Hij maakte unieke beelden van de meestal onzichtbare leefwereld van zijn vrome stadsgenoten. Zollmann won verschillende prijzen met deze foto's.
Het Joods Historisch Museum toont zijn werk van 16 september 2013 tot en met 5 mei 2014 in de expositie 'Sjtetl in de stad. Antwerpen door de lens van Dan Zollmann'.

Win het boek Dari Mana Datang – Wierden
Tussen maart en juni in het jaar 1951 arriveren in de havens van Amsterdam en Rotterdam transportschepen uit voormalig Nederlands-Indië. De opvarenden zijn Molukse KNIL-militairen en hun gezinnen. Ze worden vanaf de haven onder andere naar Vossenbosch in het Overijsselse Wierden gebracht.
Dit boek brengt, in woord en beeld, het bijzondere verhaal van de Molukse Wierdenaren tot leven.
Prachtige beelden en openhartige gesprekken van jonge Molukkers. Win dit fascinerende boek!
Beantwoord onderstaande vraag en maak kans!
Spirit 24 maakte de serie Generaties waarin verschillende generaties aan het woord komen met uiteenlopende achtergronden.
Hierin komt ook een Molukse familie aan het woord.
Hoe heet de kleindochter van dit Molukse gezin?


Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.

Deel deze nieuwsbrief op

Gerelateerde nieuwsbrieven

Ncrv.nl

Categorieën: Media Televisie
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Andere nieuwsbrieven van Ncrv.nl

Meer nieuwsbrieven van Ncrv.nl

© 2019