Browser versie | Afmelden
header daily bulletin
"Spelers vinden dit de mooiste baan"

Het regende gisteren complimenten op de eerste dag van het hoofdtoernooi van het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament. Niet alleen omdat het Nationale Complimentendag was, maar de spelers bleken laaiend enthousiast over de fraaie setting van de courts in Rotterdam Ahoy, hoorde toernooidirecteur Richard Krajicek. "De spelers vinden dit de mooiste baan waarop ze sinds corona hebben gespeeld."

Bekijk de voorbeschouwing
Botic van de Zandschulp: "Het wordt een leuk potje tegen Coric"

Botic van de Zandschulp is het jaar 2021 uitstekend begonnen met zijn eerste kwalificatie voor een Grand Slam en een kwartfinale bij zijn ATP-debuut in Melbourne. Nederlands hoogst geklasseerde speler op de wereldranglijst debuteert in het hoofdschema van het ABN AMRO World Tennis Tournament.

Botic van de Zandschulp betreedt vandaag in de tweede avondpartij het centre court voor zijn eerste ronde tegen de Kroaat Borna Coric, de nummer 26 van de ATP-ranking. "Het wordt een leuk potje tegen Coric. Ik heb hem vaker op tv zien spelen en zal advies aan andere spelers, onder wie Robin Haase, vragen. Mijn debuut zal zeker een spannend moment worden. Alleen nu zonder publiek. Ik ben benieuwd hoe ik dat zal ervaren. In moeilijke situaties kan het publiek je wel helpen, maar we zullen zien hoe alles gaat uitpakken. Ik ben blij met de wildcard voor dit toernooi. Ik wist dat Jannik Sinner naar het hoofdtoernooi kon doorschuiven en dan hoop je op een wildcard."

Lees verder
Stan the Man terug in Rotterdam

Stan Wawrinka is één van de oud toernooiwinnaars van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Zwitser won de 'Wim Buitendijk Trophy’ in 2015. De voormalige nummer drie van de wereld kan dit jaar in Rotterdam meteen zijn borst natmaken met Karen Khachanov als tegenstander in de eerste ronde.

Stan Wawrinka en Karen Khachanov, respectievelijk de nummers 20 en 21 van de ATP-ranking, spelen de derde partij op het centre court nadat de dinsdag door de duels Alex de Minaur-John Millman en Marcos Giron-Andrey Rublev is geopend. Wawrinka heeft een 2-1 voorsprong in de onderlinge wedstrijden.

Lees verder
Test jouw tennis kennis!
Vink de Checklist af en win

Ben jij een echte tennisfan? In onze dagelijkse Tennis Quiz test je jouw kennis met vragen over het toernooi, spelers en regels in de tennissport. Heb je 'm al gedaan, dan hoef je alleen maar even te wachten tot de volgende dag; dan staat er weer een nieuwe voor je klaar!

Wil je ook nog eens kans maken op gave prijzen? Ga dan naar de checklist, beleef het toernooi vanuit huis en doe mee met de acties. Je kunt spelers aanmoedigen bij opkomst, een boodschap voor ze insturen, of meedoen met de winnende tennisballen: als de tennisser in het veld het target raakt, dan win je als kijker thuis... Nieuwsgierig geworden?

Doe de Quiz
Ga naar de Checklist
Bericht uit de bubbel: Ballenmeisje Lisanne

Geen publiek, wél een toptoernooi: dankzij veel extra veiligheidseisen kan het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament toch doorgaan. Maar wie maken het mogelijk? Wie hoort bij het selecte gezelschap dat de hele week aan het werk is in Rotterdam Ahoy? En hoe is het leven in de tennisbubbel? Vandaag deel 2: Ballenmeisje Lisanne van Seventer (14): "Ik hoop dat ik bij Medvedev mag rapen".

Lees meer
Klik en win
Tsitsipas: altijd hoge verwachtingen
Ook niet-abonnees kijken live mee

Vorig jaar werd hij bij het ABN AMRO World Tennis Tournament nog steevast gevolgd door hordes fans. Wat dat betreft ziet het leven van superster Stefanos Tsitsipas (22) er dit jaar overzichtelijker uit in Rotterdam Ahoy. Vanuit z’n besloten bubbel mag de Griek, nummer 2 van de plaatsingslijst, vandaag in de eerste ronde - in relatieve rust - proberen af te rekenen met Egor Gerasimov (Belarus).

Ook zonder dat je abonnee bent, kun je via Ziggo Sport Tennis alle single wedstrijden live volgen. Via Ziggo Sport Totaal kun je je kosteloos aanmelden. Daarna kun je onder 'Pay per View' de toernooiwedstrijden selecteren die je wilt gaan kijken, en zie je erbij staan dat deze gratis zijn. Je kunt steeds kiezen voor de middagsessie of de avondsessie.

Lees verder
Kijk live toptennis
RENEWABALL
Meer weten over het toernooi?
Lees het laatste sportnieuws bij AD

Informatie over de puntenverdeling of het prijzengeld? Een welkom door ABN AMRO, Rotterdam Ahoy of de toernooidirecteuren? Alle info over het wheelchairtoernooi dat donderdag van start gaat? Naast de live wedstrijden lees je in het online programmaboek meer over het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament. 

Lees het hele jaar het laatste tennisnieuws in Algemeen Dagblad: 

Tsitsipas terug in Nederland: 'Ik kom hier graag wegens de hagelslag’

 

Lees meer over het toernooi
Het laatste tennisnieuws van AD
ABN AMRO World Tennis Tournament ABN AMRO World Tennis Tournament ABN AMRO World Tennis Tournament ABN AMRO World Tennis Tournament ABN AMRO World Tennis Tournament
ABN AMRO World Tennis Tournament
Copyright © Rotterdam Ahoy.
Newsletter2021-03-02 09:14:01