|
|
| | | Uit het magazine Stap voor stap verduurzamen | | De vakmensen van FoodBase geven informatie over de belangrijkste ontwikkelingen binnen de versbranche. Dit keer legt accountmanager Hester Braam uit hoe je de eerste stappen naar een duurzamere onderneming kan zetten. | | |
|
---|
| |
|
|
|
| | | Minder aanvoer en hogere prijzen op visafslagen in 2022 | | De visserij verkeert in zwaar weer en dat merken ook de visafslagen. In 2022 kregen zij te maken met minder aanvoer, maar vanwege de hoge visprijzen steeg de omzet wel met bijna tien miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van het Nationaal Overlegorgaan Visafslagen (NOVA). | | |
| | | ‘Ondernemers die vooruit willen, maken het verschil’ | | Weda in Naarden is sinds 1948 een belangrijke leverancier van weegschalen, kassasystemen en software. “We richten ons op bedrijven die met ons vooruit willen”, zegt managing director Rutger Gassner. “We hebben 8.000 klanten die we al heel lang bedienen.” | | |
|
---|
| |
|
|
|
| | | Europese commissie wil bodemvistuig uitbannen | | De Europese Commissie wil de visserij reguleren via ingrijpende milieuwetgeving en met een stappenplan bodemvistuigen uitbannen. Producten als witvis, garnalen en schaal- en schelpdieren moeten in de toekomst uit landen als Rusland, Noorwegen en China komen. | | |
| | | Kennemervis Groep nieuwe partner Good Fish | | Good Fish heeft een nieuwe partner: Kennemervis Groep. In het kader van dit partnerschap stopt het Spakenburgse bedrijf met de verkoop van vijf soorten rode vis op de VISwijzer. In 2027 wil de Kennemervis Groep helemaal geen rode vis meer verkopen. | | |
|
---|
| |
|
|
| Nieuws over automatisering | | Sinds dit jaar biedt Alea Publishers Automation NL aan. Dit is het vakblad voor professionals in de industriële automatisering. Bij Automation NL komen niet alleen de technische aspecten aan bod, maar wordt aandacht besteed aan alles wat komt kijken bij industriële automatisering. Niets van de innovatie, ontwikkelingen en kansen op dit gebied missen? Meldt u hier aan voor de nieuwsbrief. | | |
|
---|
|
|
|
|
|
| De Tuinkamer - Natuur op je bord | | In restaurant De Tuinkamer in het Overijsselse Schuinesloot bepaalt de rijkdom van de tuin wat er op tafel komt. Chef Alwin Leemhuis gebruikt de bloemen, groenten, kruiden, knollen en wortels uit de Tuinen. In het kookboek Restaurant De Tuinkamer - natuur op je bord inspireert hij samen met Gitta Luiten de lezer om te koken met wat de natuur te bieden heeft. Leemhuis was eerder chef van Librije’s Zusje waar hij twee Michelinsterren kreeg. | | |
|
---|
|
|
|
| Blijf op de hoogte van al het foodnieuws! | | Wilt u naast het nieuws van Vismagazine ook op de hoogte blijven van ander foodnieuws? Bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie, vlees- of bakkersbranche? Schrijf u dan in voor een van onze nieuwsbrieven. U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief EVMI, Vleesmagazine, Bakkers in bedrijf, Vakblad IJs, Pompshop, BeverageNL en VoedingNu. | | |
|
---|
|
|
|
|
| Vismagazine 9 | december 2022 | | Het thema van dit nummer van Vismagazine is digitalisering. Met: Vissorteerrobot scheelt ‘handjes’ Etiketteren moet je leren Reportage Vishandel Zwarthoed Nieuwe kansen voor visspecialisten Hoger rendement door digitaal inzicht Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 ex. btw! | | |
|
---|
|
|
|
|
|
|
|
| Deze e-mail is verzonden naar: newsletter@newslettercollector.com Je hebt deze e-mail ontvangen omdat je je hebt aangemeld voor deze nieuwsbrief Afmelden voor deze nieuwsbrief | |
|
|
|