Nieuwsbrief CODA Apeldoorn  
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Open deze nieuwsbrief in een nieuw venster
In (de aanloop naar) de meivakantie is het feest in CODA! We heten je welkom in de vernieuwde Centrale Bibliotheek en openen een Erfgoedhuis, Ontwikkelplein, CODA Studio én Daktuin! Van 24 april tot en met 5 mei is er doorlopend een activiteitenprogramma op verschillende locaties in CODA.
...met 120+ LEGO-voertuigen!
LEGO® liefhebbers kunnen van 21 april tot en met 25 augustus hun hart ophalen in CODA Museum. In de reizende tentoonstelling Travelling Bricks staan zee, lucht, land en ruimte centraal. In 60 scenes bewonder je ruim 120 LEGO-modellen, opgebouwd door professionele kunstenaars.

Je ziet iconische voertuigen zoals de Titanic: een schip van meer dan zeven meter lang. En wat dacht je van een raket van drie meter hoog, een spectaculair ruimteschip of een Boeing 747? Uiteraard is er een uitgebreid activiteitenprogramma waarbij je dit voorjaar en deze zomer binnen én buiten kunt spelen, bouwen en experimenteren.

Travelling Bricks wordt op woensdag 24 april om 15.00 uur geopend door Jahnaoh, de Apeldoornse kinderburgemeester. Aanwezig zijn? Meld je dan aan via de website:
Openingsmoment Centrale Bibliotheek en
open dag Erfgoedplatform Apeldoorn
Op woensdag 1 mei worden alle vernieuwingen én de prachtige toevoegingen van de locaties Erfgoedhuis, Ontwikkelplein, Studio en Daktuin, volop gevierd. Met het
officiële openingsmoment in de centrale entree van CODA (Vosselmanstraat 299) door wethouder Peter Messerschmidt van de gemeente Apeldoorn en CODA directeur Carin Reinders om 13.30 uur en daaropvolgend een rondleiding.


Deze hele dag zijn er verschillende activiteiten. Kijk in deze activiteitenladder voor de activiteiten met een bepaalde starttijd, je kunt daarnaast doorlopend tasjes zeefdrukken met Robbies Ruimte, een photobooth bezoeken en kinderen kunnen geschminkt worden. Van 10-17 uur is in het Erfgoedhuis de open dag van Erfgoedplatform Apeldoorn.
CODA Studio is er!
In deze nieuwe mediamaakplaats worden de beste verhalen gemaakt. Voor TikTok, je YouTube-kanaal, een post of reel of gewoon omdat je wilt experimenteren met verschillende soorten apparatuur.

Je kunt er bijvoorbeeld werken met audio, video en games. CODA Studio is er voor iedereen tussen de 14 en 27 jaar en zit tegenover de Makerspace van CODA ExperienceLab in de Bibliotheek. Heb je buiten de activiteiten om vragen over CODA Studio? Loop ook gerust binnen bij de Makerspace.
Het dak op! - rondleiding CODA Daktuin
Sinds 2024 groeit en bloeit CODA Daktuin op het dak van CODA Centrale Bibliotheek! Bezoekers kunnen op verschillende momenten genieten van deze tuin in het centrum van Apeldoorn.

Tijdens de openingsweek van de vernieuwde CODA Centrale Bibliotheek kunnen bezoekers voor het eerst het dak op! Op 29 april en 1 mei zijn er rondleidingen om te ontdekken over het leven, projecten en mogelijkheden tot beleven op CODA Daktuin. Tijdens de rondleiding kom je ook meer te weten over het belang van daktuinen.
Meer informatie
Tickets | Agenda | Openingstijden | Adres/route | Contact

Heb je een tip voor de redactie of een vraag/opmerking over
deze nieuwsbrief? Mail dan naar
pr@coda-apeldoorn.nl
CODA - Vosselmanstraat 299 - 7311 CL - Apeldoorn
Profiel wijzigen - Afmelden